IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Mart 2014, 13:07   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bankalara Moody's şoku




Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's 10 Türk bankasını not indirimi için izlemeye aldı. Açıklamada, bankaların gelecek 18 ay boyunca, büyümedeki yavaşlama, ve politik risklerden dolayı zorlu bir durumun içerisinde olacağı belirtildi.

Türk bankalarını Moody's not indirimi için izlemeye aldı.. İzlamaya alınan bankalar Akbank, Asya Katılım Bankası, Şekerbank, Ziraat Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Garanti Bankası, Halkbankası, Türkiye İş Bankası, Vakıflar Bankası ve Yapı ve Kredi Bankası.

Moody's'in açıklamasına göre, kuruluş, Akbank, Asya Katılım Bankası, Şekerbank, Ziraat Bankası, Türk Ekonomi Bankası, Garanti Bankası, Halkbankası, Türkiye İş Bankası, Vakıflar Bankası ve Yapı ve Kredi Bankasını olası bir not indirimi için izlemeye aldı.

Açıklamada, bankacılık sisteminin ileriki 12-18 ay boyunca, büyümedeki yavaşlama, Türk bankalarının fonlama maliyetlerinin artması ve politik risklerden dolayı zorlu bir durumun içerisinde olacağını belirtildi. Türk bankalarındaki varlık kalitesinin ve karlılığın zayıflayacağı bildirildi.

Masraflar arttı
Türkiye'nin 2014 yılında yüzde 2,5 büyüyeceği öngörülen açıklamada, Türk bankalarındaki fonlama masraflarının 2013 ortalamasıyla karşılaştırıldığında 400 baz puan arttığı kaydedildi.

Amerikan Merkez Bankasının (Fed) parasal genişlemeyi azaltması, politik belirsizlikler, potansiyel bir parasal sıkılaştırma ve iç talepteki zayıflamanın Türkiye'nin büyümesine aşağı yönlü riskler oluşturduğu ifade edildi.Açıklamada, Türk bankalarının kredilerden kaynaklanan sıkıntıları absorbe etme kapasitesinin olduğu ancak bu 10 bankanın kredi profillerinin zayıflayacağı belirtildi.Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasının (TCMB), dış fonlama maliyetleri arttığı taktirde rezerv gereksinimlerini azaltmayı düşünebileceği kaydedilen raporda, refinansman ihtiyacının artması durumunda ise bankacılık sisteminin önemli seviyede rezervden yararlanacağı aktarıldı.

Güven bitti
Türk bankacılık sisteminin toplam varlık ve kredilerinin, 2010 yılından bu yana sırasıyla yüzde 72 ve 99 oranında büyüdüğü hatırlatılan açıklamada, bu durumun pazar fonlarına güvenin artması ve kredi mevduat oranının yüzde 88'den yüzde 114'e yükselmesiyle sonuçlandığı ancak bankacılık sisteminin bazı kısımlarında bu güvenin bittiğini kaydetti.
Moody's açıklamasında bu nedenlere ilave olarak, tüm gelişmekte olan piyasaları etkileyen ABD Merkez Bankası'nın (FED) tahvil alımlarını azaltması başta olmak üzere, Türk bankalarının karşılaştığı zorlukları şiddetlendiren "iç siyasi karışıklığa" işaret edildi.

Sistematik sorunlar yaşanabilir
Türkiye gibi düşük sınır ötesi çeşitliliğin olduğu sistemlerde, bir bankanın kendine has probleminin geniş sistematik soruna neden olabileceği savunulan açıklamada, son küresel finansal krizin, bankalar için destek çerçevesinin nasıl hızla değişebileceğini gösterdiği belirtildi. Not düşürmek için değerlendirmeler tarafından yansıtıldığı gibi not üzerinde yukarı yönlü baskıların bulunmadığına değinilen açıklamada, "Operasyonel çevrede ve gelişmekte olan piyasalara doğru mevcut dış likidite koşullarındaki bir iyileşme orta vadede reyting dengeleyici faktörler olabilir ve bunlar bankacılık sisteminin güçlü performansına katkı sağlayacaktır. Tam tersine, not üzerindeki daha fazla aşağı yönlü baskılar, varlık kalitesi ya da karlılıktaki önemli derecede bozulmaya yol açan operasyonel çevreden veya piyasa erişiminin uzun bir süre için kısıtlı olmaya başlamasından kaynaklanabilir" ifadelerine yer verildi.

Rusya 4 bankanın daha lisansını iptal etti
Rusya Merkez Bankası, para transferinde yaşanan sorunlar ve kredi yetersizliği nedeni ile 4 bankanın daha lisansını iptal etti. Mudilerin taleplerini yerine getiremeyecek duruma düşen bankalar sigorta fonuna devredildi.Rusya'da geçen yıldan bu yana 40'a yakın banka bencer gerekçelerle kapatıldı.Moskova merkezli Stroycredit Bank sermaye büyüklüğü açısından Rusya'nın 161. bankası idi. Mihail Metelkin ve Anna Belikova'nın sahip olduğu banka, 13 Mart'tan itibaren nakit çekiş miktarını 100 bin Ruble ile sınırladı. Merkez Bankası'na göre Stroycredit Bank, yüksek riskli kredi politikaları ve diğer bankacılık işlemlerini yapamayacak duruma gelmesi nedeni ile lisansına el kondu.

1000 tane faaliyette
CJSC Savings and Credit Bank (S Bank), Russian Land Bank ve Migom para transfer işlemleri yapan Eurotrust Bank da lisansını kaybeden bankalar oldu. Eurotrust Bank'ın bir alt kuruluşu 11 Şubat'ta lisansını kaybetmişti.

Haziran ayında Merkez Bankası başkanlığına getirilen Elvira Nabiullina bankacılık sektöründe önemli düzenlemeler yapacağı uyarısında bulunmuştu. Rusya'da 1000'e yakın irili ufaklı banka faaliyet gösteriyor. Rusya Devlet Başkanı Valdimir Putin, bankacılık sektörünün kuşkulu transferlerden temizlenmesini istemiş, yurt dışına off-shore hesaplara kaçan para nedeni ile eleştiride bulunmuştu.

ABD'Deki yatırımlarını Çin'e kaydırıyor
Özbek asıllı Rus İşadamı Osmanov, ABD'deki yatırımlarını Çin'e kaydırıyor
Rusya'nın en zenginleri arasında gösterilen Özbek asıllı milyarder işadamı Alişer Osmanov, son Krım gerginliğinin ardından ABD'deki yatırımlarını Çin'e kaydırıyor. Osmanov'un ABD'ki hisselerini satmaya başladığı bildirildi. Osmanov'un Apple ve Facebook'taki hisselerini sattığı belirtildi. Konuyla ilgili Özbekistan basınında yer alan haberde, Osmanov'un elindeki parasal varlığını Çin'de internet ve teknolojiy işleriyle ilgilen şirketlere aktardığı kaydedildi. Apple'de 100 milyon dolarlık hissesi bulunan Osmanov, 105 milyar dolar değer biçilen Facebook'ta ise yüzde 10'luk bir hisseye sahip.1953'te Özbekistan'ın Nemengan vilayetinin Çüst ilçesinde dünyaya gelen 61 yaşındaki Osmanov'un mal varlığı 18 ile 20 milyar dolar arasında değiştiği belirtiliyor. Osmanov'un ayrıca Londra'nın ünlü ekibi Arsenal'e de yüzde 27'lik ortaklığı bulunuyor.


Dağıstanlı Rus milyarder Güllük'te tatil köyü açacak
Dünyanın sayılı zengin işadamlarından Rus milyarder Süleyman Kerimov'un 90 metrelik dev yatı 'ICE', önceki sabah sabah saatlerinde Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne geldi.
Bodrum Limanı'na giremeyen dev yata botlarla yiyecek ikmali yapıldı. Kerimov'un Bodrum'a gelerek Gökova ve Yunan adalarında tatil yapacağı öğrenildi.


Dağıstan asıllı ve 12 milyar dolarlık servetiyle dünyanın sayılı zenginleri arasında yer alan Rus işadamı 48 yaşındaki Süleyman Kerimov'un 90 metre uzunluğundaki İngiliz bayraklı 'ICE'adlı yatı bu sabah saatlerinde Bodrum'a geldi. İtalya'nın Palermo Limanı'ndan 2 gün önce hareket eden ve büyüklüğü nedeniyle Bodrum Limanı'na giremeyen ve üzerindeki helikopterle dikkat çeken süper lüks motor yat Bodrum Kalesi'ne 1 mil açıkta Kara Ada önlerinde demirlemek zorunda kaldı.


300 milyon dolar harcayacak
Playboy tarzı yaşamıyla Rusya'da adından sıkça söz ettiren Kerimov'un eşi Firuza Kerimov'la 21 Mart Cuma gecesi özel jetiye Milas-Bodrum Havalimanı'na geleceği oradan da içinde mini denizaltısı, saunası, sineması, dev akvaryumu bulunan lüks yatına geçeceği belirtildi. Kerimov'un Gökova koylarını gezdikten sonra Rodos ve Girit üzerinden Mikanos'a gideceği öğrenildi.



Kerimov'un Güllük Körfezi'nde de yaklaşık 300 milyon dolarlık yatırım yaparak bin 500 yataklı tatil köyü yapmak istediği 200 dönümlük araziyi satın almak üzere olduğu da bildirildi.[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


Yeniçağ

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bankalara, moody, Şoku


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
The Moody Blues-Melancholy Man yaSmin Yabancı Şarkı Sözleri 0 25 Kasım 2013 18:43
Bankalara siber saldırı! Zen İnternet Dünyasından Haberler 0 09 Mart 2013 14:55
Ben Moody * Düş Müzisyenler 0 11 Eylül 2011 19:06
Bankalara güvenlik şoku! Kralice Ağ, Network ve Networking 0 27 Temmuz 2008 12:29