IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Mart 2014, 13:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Vakıfbank sponsorluktan çekildi





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Vakıfbank, Türkiye Foto Muhabirleri Derneği'nin düzenlediği 'Yılın Basın Fotoğrafları' yarışma sponsorluğundan çekildi. Vakıfbank, 2009 yılından bu yana yarışmanın ana sponsorluğunu üstleniyordu.



Türkiye Foto Muhabirleri’nin düzenlediği Yılın Basın Fotoğrafları Yarışması’nda başta “Kırmızılı kadın” olmak üzere geziden kareler de yer almıştı. Vakıfbank'ın sponsorluktan bu yüzden mi çekilip çekilmediği bilinmiyor. Banka konu ile ilgili henüz bir açıklama yapmadı.

Dernek, bankanın desteğini çektiğini “Anasponsorluk sözleşmesi Vakıfbank tarafından 24 Şubat’ta ödüllerin açıklanmasının ardından tek taraflı olarak gerekçe gösterilmeden fesh edilmiştir. Banka yarışma sonuçları basına yansır yansımaz sponsorluğunu çektiğini 25 Şubat’ta sözlü 26 Şubat’ta da yazılı olarak açıkladı. Uzlaşma için harcanan çabalar sonuç vermediği için duyuru geç yapıldı" sözleriyle duyurdu.


Açıklamada, "Bu çerçevede TFMD faaliyetleri ve yarışma ile ilgili haber ve fotoğraflarda bundan böyle “Vakıfbank” ifadesinin geçmemesi, bankaya ait isim, logo, simge ve sair herhangi bir işaretin kullanmaması bankanın hukuki talebidir. Bu konuda derneğimizin hukuki haklarını da korumak adına gerekli hassasiyetin gösterilmesini önemle rica ediyoruz. Yarışmamız, yeni bir destek ismi açıklanana kadar “TFMD Yılın Basın Fotoğrafları” olarak anılacaktır" denildi.



29 YILDIR DÜZENLENİYOR29 yıldır aralıksız olarak sürdürülen Yılın Basın Fotoğrafları organizasyonunun 2009 yılından bu yana bankanın anasponsorluğu ile gerçekleştiriliyordu. Nisan ayında yapılacak töreninde Vakıfbank’ın desteğini çekmesiyle yaşanan maddi sıkıntı nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Yarışmaya adını veren Vakıfbank’ın son anda desteğini çektiğini açıklaması yeni destekçi bulunmasını da güçleştireceği için ödüllerin dağıtılması da sıkıntıya girdi.


HANGİ KARELER ÖDÜL ALDI
17 kişilik jürinin değerlendirmesinde geziye ait 3 fotoğraf ile 2 fotoğraf serisini ödüle değer bulmuştu. Ayrıca Türkiye’nin modern ve Avrupalı yanını gösteren 4 fotoğraf ve 1 fotoğraf serisi de aynı yarışmanın ödül alan kareleri arasına girmişti. Bunun dışında Suriye’den Türkiye’ye sığınan mülteciler, Suriye’de El-kaideye yakın grupların infaz fotoğrafları ödüllendirildi. Siyaset dalında ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da CHP Milletvekili Mustafa Balbay’ın kareleri de ödül aldı. 2013 yılına damgasını vuran fotoğraf karelerinin ödüllendirildiği yarışmada 29 yıldır olduğu gibi değerlendirme aşamasında tarafsızlık ve objektiflik ön planda tutuldu.


ÖDÜLÜ KİMLER VERDİ
Basın fotoğrafçılığı alanında uzun soluklu bu yarışmanın saygınlığını sağlayan en önemli unsur bağımsız jüri üyelerinin belirlenmesi. Yarışmanın her yıl jüri üyeleri arasında Türkiye’deki neredeyse bütün büyük gazetelerin ve ajansların eski ve yeni fotoğraf editörleri, dünyaca ünlü konukları, basın meslek örgütlerinden temsilcileri oluyor. Bu yılda jüri koltuğuna oturan 17 kişi aynı şekilde, Anadolu Ajansı, Sabah, Türkiye, Zaman, Hürriyet, Vatan, Milliyet, Akşam, Habertürk, Depophotos, Associated Press, VII Ajans, İzTV gibi kurumlarda çalışmış veya çalışan yönetici kişilerden belirlendi.

1984 yılında kurulan derneğin yarışmasının sonuçları, Türk medyası tarafından ilgi ile izlendi. Gazeteler, TV’ler, İnternet siteleri geniş şekilde bu karelere yer verirken 28 yıl boyunca fotoğrafların tamamını yayınlayan Anadolu Ajansı ise ilk kez yalnızca 6 kare fotoğrafı abonelerine servis etti.



Hürriyet

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cekildi, sponsorluktan, vakıfbank


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kılıçdaroğlu’nun kızı Vakıfbank'tan istifa etti AngeL Haber Arşivi 0 03 Şubat 2014 22:35
Limak Grubu'na VakıfBank'tan kredi Chelt Havacılık Haberleri 0 29 Ocak 2011 12:18
TKB, Ziraat ve Vakıfbank’a 500 milyon dolar kredi MoSFeT Haber Arşivi 0 06 Temmuz 2010 17:47