IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Mart 2014, 13:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Savcıdan tartışılacak “Gezi” kararı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


GEZİ eylemleri sırasında ayağından biber gazı kapsülü ile yaralanan ve 3 günlük doktor raporu bulunan vatandaşın polisler hakkında yaptığı suç duyurusuna savcılık takipsizlik kararı verdi. Kararda, polisin olayda orantısız güç kullandığına ilişkin delil olmaması gerekçe gösterildi.


A.U.A, iki kız arkadaşıyla birlikte 31 Mayıs 2013 tarihinde Gezi Park eylemlerine destek amacıyla Tunalı Hilmi Caddesi'nde yapılan eyleme katıldı. Üç arkadaş, kalabalıkla birlikte Kızılay’a yürümek istedi. Ancak polis göstericilere müdahale etti. Müdahale esnasında A.U.A, ayağına gelen biber gazı kapsülü ile yaralandı. Büyük bir acıyla yere düşen A.U.A’ya, Adli Tıp Kurumu Ankara Şubesi, “Basit tıbbi müdahale ile giderebilecek ölçüde hafif nitelikte” yaralandığına ilişkin rapor verdi. A.U.A, polislerin biber gazı kapsülünün hedef gözetilerek kendisine doğru ateş ettiği iddiasıyla şikayetçi oldu.

EMNİYET: ORANTILI MÜDAHALE ETTİK

Şikayet üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Savcı Hakan Büyükabacı olayla ilgili olarak Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden bilgi istedi. Emniyetten savcılığa gönderilen yanıtta, Gezi Park eylemlerine destek amacıyla Ankara’da çeşitli yerlerde eylemler yapıldığı belirtilerek, şöyle denildi:

“Söz konusu kanuna aykırı eylemler esnasında yapılan tüm ikaz ve uyarılara rağmen dağılmamakta direnen eylemci şahısların dağlımı ile kamu düzeni ve güvenliğinin sağlanabilmesi amacıyla Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü personeli tarafından orantılı olarak tazyikli su ve gaz kullanılmak suretiyle müdahale edilmiştir.”

DELİL YOKMUŞ

Emniyet’in gönderdiği yanıtı dikkate alan savcı, A.U.A’nın şikayeti üzerine başlattığı soruşturmada takipsizlik kararı verdi. Takipsizlik kararında, polisin orantısız güç kullandığına ilişkin sadece müştekinin beyanı olduğuna dikkat çekerek, “Kolluk görevlilerinin Polis Vazife ve Salahiyetleri Kanunu ve ilgili diğer mevzuatın kendilerine verdiği yetkileri aşarak orantısız göç kullandıklarına ve kolluk güçlerinin orantısız göç kullanımı sonucunda müştekinin yaralandığına dair iddia hakkında müştekinin kendi beyanı dışında kamu davası açmaya yeterli ve inandırıcı başka bir delil elde edilemediğinden kovuşturma yapılmasına yer olmadığına karar verildi” denildi.

BENİ DEĞİL, EMNİYETİ DİKKATE ALDI

Savcılığın takipsizlik kararına A.U.A kararın bozulması için 19 Mart 2014 tarihinden Sincan Ağır Ceza Mahkemesine itiraz da bulundu. İtiraz başvurusunda, savcılığın soruşturma kapsamında eksik inceleme yaptığını iddia ederek, şunları belirtti:

“Polisin adeta keyfî olan, biber gazının kullanım koşullarını hiçe sayan, yetkilerini aşan orantısız müdahalesi nedeniyle ciddi sakatlık yaşadım, sakatlığımın başlangıcından 7 gün sonra dahi 3 gün doktor raporu verildi. Savcılığa yaptığım şikayette, hem tanıkların olmasına hem de başka delillerin toplanmasını istememe rağmen gerekli inceleme yapılmadan takipsizlik kararı verilmiştir. Başvurumda olayın olduğu yerde görevli polislerin tespitini, müdahale anına ilişkin kamera kayıtlarının toplanmasını istememe rağmen bunlar ya hiç yapılmamıştır. Ancak bunlara rağmen savcılıkça, Ankara Emniyet Müdürlüğünün cevabi yazısı delil gibi değerlendirilmiş bu cevaba istinaden karar verilmiştir.”


Hürriyet

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kararı, savcıdan, tartışılacak, “gezi”


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gezi 7 bölgeye ayrılacak ve kritik kararı verecek SeckiN Haber Arşivi 0 14 Haziran 2013 17:20
Fethullah Gülen'in Gezi Yorumu Çok Tartışılacak Zen Haber Arşivi 1 07 Haziran 2013 01:06
Yargıtay'dan çok tartışılacak Öcalan kararı N999 Haber Arşivi 4 22 Mayıs 2012 02:58