IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Türk bankalarına kötü haber (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/576941-turk-bankalarina-kotu-haber.html)

MasteR06 27 Mart 2014 15:12

Türk bankalarına kötü haber
 
Dünyanın en büyük kredi derecelendirme şirketi Standard & Poor's (S&P), politik gelişmeler, seçimler ve ABD Merkez Bankası'nın piyasaya para sürmeyi azaltması gibi nedenlerle Türk bankalarının kazançlarının 2014 yılında azalacağı uyarısında bulundu.


Standard & Poor's'un, Türk bankacılık sektörü hakkında yayımladığı raporda, "Yerel politikadaki gelişmeler, yaklaşan seçimler ve Fed'in devam eden tahvil alımının azaltımı, Türk bankaları için belirsizlikleri artırmaktadır" denildi.


Merkez Bankası'nın Ocak ayındaki faiz artırımı 2014'ün en azından ilk yarısında faiz marjlarını daraltması beklendiğine de dikkat çekilen S&P raporunda, "Yüksek faiz oranları, yüksek kredi kayıpları ve borçlanmadaki yavaşlamanın 2014 yılında Türk bankalarının kazanımlarını azaltacağı ön görülmektedir" saptamasında bulunuldu.


Türk bankalarının, özellikle dış borçlanmayla bağlantılı olan yüksek fonlama riskleri konusunda uyarıldığı S&P raporunda, takipteki kredi karşılıklarının yeterliliği ve sermaye tamponuyla faaliyet gösteren Türk bankalarının, kredi portföyü kalitesi baskılarına karşı dayanıklılık gösterebileceğinin de altı çizildi.
Doğan Haber Ajansı (DHA)


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:42.

Powered by vBulletin® Version 3.8.8 Beta 3
Copyright ©2000 - 2024, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2024 IRCForumlari.Net