IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Mart 2014, 09:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bülent Arınç > "Çok kötü kumar oynadılar ve kaybettiler"




Yerel seçimlerin arından AK Parti cephesinden sonuçlar hakkında ilk açıklamalar geldi. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç yaptığı açıklamada "Çok kötü kumar oynadılar ve kaybettiler" dedi.



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ak Parti'nin Türkiye genelinde seçimlerde muhteşem bir başarı kazandığını belirterek, "Gittiğim her yerde, Bursa'da da CHP'ye yüzde 30, MHP'ye yüzde 20 hedefi koymuştuk. Görülüyor ki, iki parti de bu hedefleri aşamayacaklardır. Bu kadar büyük destekçilerine rağmen, 'CHP'nin aldığı her oyda bu oylar cemaatin oyudur' derse yeridir. O zaman 'CHP'nin oyu nereye gitti' diyeceklerdir. MHP'nin aldığı oyların tamamı cemaatin oyudur' dense, 'Peki bu MHP ne iş yapıyor. Bunun oyu, bunun seçmeni yok mu?' diyeceklerdir. Çok kötü kumar oynadılar ve kumarda kaybettiler. Bu seçimlerin kazananı Ak Parti'dir, kaybedeni hepsidir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bu akşam saat 21.30'da seçim bölgesi Bursa'da partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, 30 büyükşehirin şu an için 22'sini Ak Parti'nin kazandığını söyledi. Büyükşehirlerin büyük bir kısmının kazanılmasının oy oranlarını da etkileyeceğini ifade eden Arınç, "Büyükşehirlerin yüzde 76 nüfusu içinde barındırdığını biliyoruz. Diğer illerimizde de başarılı sonuçlar aldık. Belki bir kaç tanesi şaşırtıcı olabilir. Özellikle belli yerler üzerinde, hassasiyet gösterdiğimiz illerde de, bunlar Doğu, Güneydoğu Anadolu illerimizde, Akdeniz bölgesinde bazı iller olabilir" diye konuştu.

Yıllardır siyasetin içinde olduğunu, seçimleri takip ettiğini vurgulayan Arınç, "Sadece pencereden gözetlemiyorum. İçinde çalışıyorum. Halktan aldığımız izlenimleri, intibaları ölçüyorum. Ak Parti adına çok zor bir seçim yaşadık. Çünkü bütün partiler, eski tabirlerle yedi düvel Ak Parti'ye karşı birleşti. Bu kadar partilerin ve ona ilaveten henüz partileşme aşamasında olan adına cemaat denen örgütün de bu seçimlerde Ak Parti karşısında ne kadar canhıraş bir feryatla çalıştığını yakinen gördüm. Düne kadar kendileriyle çok iyi ilişkiler içinde olduğumuz ve her türlü hizmetlerinde de yardımcı olduğumuz, bundan da hiçbir zaman yüksünmediğimiz bu insanlar bu seçimlerde sandığa gidene kadar ev ev dolaştılar. Ellerine tutuşturulan bir takım evrakları herkese verdiler. Yalvardılar, yakardılar. Bazı yerlerde çocukları veya eşleriyle insanları imtihan etmeye kalktılar ve çok acı bir şeydir" dedi.


"O KADAR SERT BAKIŞLARLA KARŞILAŞTIM Kİ, İÇİMİN YANDIĞINI HİSSETTİM"

"Bugün oy kullanmak için sandık başında 45 dakika beklediğini anlatan Arınç, şunları söyledi: "Hep tanıdık insanlardı. Mahallemizin insanları olunca, yüreğim yandı. Çünkü düne kadar birbirimize gülerek selam verdiğimiz, bazı hanımefendilerin, beyefendilerin o kadar sert bakışları ile karşılaştım ki, içimin yandığını hissettim. Biz buna müstahak değiliz. Biz dostluğumuzu, sevgimizi Allah rızası için göstermiştik ve bugüne kadar yaptıkları tüm hizmetlere de elimizden gelen desteği vermiştik. Biz kara gün dostuyuz. 'Bizim için kendisini feda etti, Bülent Arınç. Ona müteşekkiriz' diyenler bugün sandıkta CHP veya MHP'ye oy kullandılar. Biz hata yapmış olabiliriz ama bu hatanın karşılığı en fazla Ak Parti'yi oy vermemek suretiyle, Ak Parti'ye küskünlük göstermeleridir. Yoksa bir siyasi organizasyon gibi CHP, MHP'ye, yerine göre başka partilere oy taşımak siyasi bir tavırdır. Bu siyasi tavırdan sonra onlarla geçmişte iyi ilişkiler içerisinde olan insanlar, onlara normal, herhangi bir siyasi parti gibi bakacaklardır. Umarım ki seçimlerden sonra bu yaptıklarından mahcubiyet duyarlar. Pişmanlık içerisinde olurlar ve tekrar bu güzel insanlarla bu güzel hükümetle, bu siyasi partiyle barışmanın yollarını ararlar. Yoksa bu parti elbette inşallah her düştüğü yerden kalkar. Görülüyor ki yüzde 50'lere yaklaşan bu parti, oy da kaybetmemiş. 38'in üzerine 10'dan fazla puan eklemiş. Bizim ölçümüz 2009 seçimlerinin üzerine bu seçimlerde Ak Parti ne kadar koydu. İnanın bu şartlar altında başka bir parti olsaydı, 38'i bırakın 25'lere bile düşerdi."


"SEÇİMİN KAZANANI AK PARTİ, KAYBEDENİ HEPSİDİR"

Milletin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a güvendiğini belirten Arınç, "Siz ne kadar yıkmaya kalksanız, hakaretler etseniz. İftiralar savursanız, yalanlar söyleseniz. Çok affedersiniz, belden aşağıya siyaset yapmaya kalksanız, millet size değil, Tayyip Erdoğan'a güveniyor. Millet sizi değil, Ak Parti'yi kucaklıyor. Zannediyorum ki muhalefet partileri bu kadar güçlü silahları olduğunu zannettiler ama rezil oldular. Perişan oldular. Gittiğim her yerde de Bursa'da da CHP'ye yüzde 30, MHP'ye yüzde 20 hedefi koymuştuk. Görülüyor ki iki partide bu hedefleri aşamayacaklardır. Bu kadar büyük destekçilerine rağmen, 'CHP'nin aldığı her oyda bu oylar cemaatin oyudur' derse yeridir. O zaman 'CHP'nin oyu nereye gitti' diyeceklerdir. MHP'nin aldığı oyların tamamı cemaatin oyudur' dense, 'Peki bu MHP ne iş yapıyor. Bunun oyu, bunun seçmeni yok mu' diyeceklerdir. Çok kötü kumar oynadılar ve kumarda kaybettiler. Bu seçimlerin kazananı Ak Parti'dir. Kaybedeni hepsidir."

Sabah


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
>, arınç, bülent, Çok kötü kumar oynadılar ve kaybettiler


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık