IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Nisan 2014, 15:48   #1
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
6 yıllık çabaya 1 cümle engeli





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Öz anneleri tarafından terkedilen iki yeğenini evlatlık edinmek isteyen Betül Altunbay’ın 6 yıllık çabası 1 cümlelik bürokrasi engeline takıldı
ANKARA’DA yaşayan biri 15, diğeri 13 yaşında Hatice ve Hikmet kardeşlere sahip çıkmak için 6 yıldır çaba veren Betül Altunbay, tam ‘her şey yoluna girdi’ dediği anda bir cümlelik bürokrasi engeline takıldı. Öz anne ve babaları tarafından istenmeyen, 2 yılı aşkın süredir gidecek yerleri olmadığı için yatılı okulda kalan talihsiz kardeşleri evlatlık almak için Almanya ile Türkiye arasında mekik dokuyan Altunbay, bakanlıktan ‘olur’ yazısı alamıyor.


KOCASINI DA BOŞADI
ALMAN yasalarına göre eşi evlatlık edinme yaşını geçtiği için her şeyi göze alıp çocukları yanına alabilmek için kocasından da boşanan Altunbay, birkaç ay önce Türkiye’deki Aile Mahkemesi’nden “evlat edinebilir” kararını aldı. Altunbay, bu karara sevinirken, Lahey Sözleşmesi çerçevesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın vereceği tek cümlelik ‘olur’ belgeni alamaması nedeniyle büyük trajedi yaşadı.


RAPOR KABUL EDİLMEDİ
ALMAN Konsolosluğu haladan uluslararası alanda evlatlık işlemlerini düzenleyen Lahey Sözleşmesi çerçevesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın “olur” verdiği yazıyı istiyor. Ne var ki Bakanlık mahkemenin yönlendirmesiyle sosyal çalışmacılardan alınan “evlat edinilebilir” raporunu kabul etmediği için belgeyi vermiyor.


“KADERLERİNE TERK ETMEK İSTEMİYORUM”
YILLARDIR Almanya-Türkiye arası gidip gelmekten yorulduğunu ve çok para harcadığını ifade eden hala Altunbay, “Yeğenlerimin anne ve babaları şu an başka kişilerle evli. Üvey kardeşler, şiddetli geçimsizlik gibi nedenlerle çocuklara bakmak istemiyorlar. Ben onları kaderlerine terk etmek istemiyorum. Bir de engelli çocuğum varken bu mücadeleyi sürdürüyorum. Çocukların biletleri, pasaportu dâhil her şeyleri hazır. Onları burada bırakarak dönmek istemiyorum. Lütfen yardım edin” dedi.

BURCU ÇALIK / ANKARA
SABAH

__________________
Kahpeliğin bahanesi, İhanetin telafisi olmaz.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
1, 6, çabaya, cümle, engeli, yıllık


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İstiklal Marşının Cümle Cümle Anlamı Sue Türk Dili ve Edebiyatı 0 30 Mayıs 2012 21:34
400 Yıllık Mezardan 100 Yıllık Saat Afrodit Esrarengiz Olaylar 1 14 Aralık 2011 23:09
çok basit 2 koruma [servere bağlı iken /server engeli ve // komutları engeli] Alience mIRC Scripting Hazır Kodlar 1 16 Mart 2006 09:32