IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 25 Nisan 2014, 11:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kaçağı yakalayan memura ödül





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kaçakçılıkla mücadele kapsamında ödül yönetmeliğinde değişikliğe gidiliyor. Buna göre kaçağı tespit eden memurun ikramiyesi artacak ve ihbarcı korunacak.

Türkiye ekonomisini her yıl milyarlarca liralık kayba uğratan kaçakçılıkla mücadelede yeni bir dönem başlıyor. Kaçakçılıkla etkin mücadele kapsamında ödül yönetmeliğinde değişikliğe gidiliyor. İhbarcıya ve kaçağı bulan görevliye verilecek ödüller, tazminatlar ve ikramiyeler tek bir çatı altında toplanıyor. İhbarcıyı koruyacak sistemde kamu kurumlarının farklı usuller izleyerek süreci zorlaştırmasının da önüne geçilmesi planlanıyor.

Saydamlık daha da artacak

Teknik sürecin devam ettiği çalışmanın bitirilmesi halinde Meclis'in gündemine gelecek. Mevcut uygulamalarda tazminat ve ikramiyelerin çerçevesinin tam olarak çizilmediğine dikkat çeken üst düzey bir ekonomi yetkilisi yeni dönemde saydamlığın daha da artırılacağını kaydetti. İhbar sonucu alınan ikramiyeleri ve kaçakçılıkla mücadelenin ödül sistemini yeniden düzenleyen çalışma hakkında bilgilendirmede bulunan bir ekonomi yetkilisi "Çalışmanın temel amacı Türkiye ekonomisini her yıl milyarlarca liralık kayba uğratan kaçakçılık olaylarının en az seviyeye indirilebilmesi. Bu kapsamda ödüllendirme mekanizmasının daha etkili çalışması amaçlanıyor. Farklı kurumlar tarafından yapılan uygulamalar tek çatı altında toplanacağı için de daha etkili sonuçların alınabileceğini düşünüyoruz" dedi. Yeni dönemde kurumlar arası eşgüdümün artırılması, elektronik ortamda yapılan işlemlerden vergi kaybı doğmasının önlenmesi konuları ön plana çıkıyor. Caydırıcılığın artırılmasına yönelik düzenlemelere ağırlık verileceğini ifade eden üst düzey bir yetkili "Her kurum mevzuatla ilgili değişiklikleri bildiriyor. Hürriyeti bağlayıcı cezada da idari para cezasında da yaptırımlar artabilir" dedi.

Kaynak: Star Gazetesi

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kaçağı, memura, yakalayan, Ödül


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Anı Yakalayan Kareler Afrodit Fotoğraf Kulübü 0 21 Şubat 2013 17:56
Yağmur Kaçağı Kalemzede Genel Paylaşım 0 14 Mayıs 2012 20:25