IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Mayıs 2008, 19:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
çocuk işte




Yine Uçacağım
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 5 Yaşındaki Abdullah Yaltırık, Hayranı Olduğu [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]'ın Gerçek Olduğuna İnanıyor. "Ben de Uçacağım" Diyen Küçük Abdullah, Yaklaşık Bir Ay Önce 7'nci Kattaki Evlerinin Penceresinden Atladı. Belden Aşağısı Kırıklar İçinde Olan ve Felç Kalma Riski Bulunan Abdullah, "Yine Uçacağım" Diyor.

5 yaşındaki Abdullah Yaltırık, hayranı olduğu [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’ın gerçek olduğuna inanıyor. "Ben de uçacağım" diyen küçük Abdullah, yaklaşık bir ay önce 7’nci kattaki evlerinin penceresinden atladı. Belden aşağısı kırıklar içinde olan ve felç kalma riski bulunan Abdullah, "Yine uçacağım" diyor. BÜYÜYÜNCE [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (Spider Man) olmak isteyen Abdullah, henüz hayalle gerçeği ayırt edemiyor. Bu yüzden ev hanımı annesi Müberra ile Marmara Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olan babası Hüseyin Yaltırık, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’ın sadece bir hayal ürünü olduğunu, gerçekte uçamadığını ve düz duvara tırmanamadığını anlatmaya çalıştı. Ancak Abdullah ısrarla ebeveynlerine, "Hayır o gerçek. Çünkü onu hep rüyalarımda görüyorum. Ben de onunla tırmanıp, uçuyorum" diyordu.


Ailesinin açıklamaları, Abdullah’ı bu karakterin hayali olduğuna inandırmıştı. Ancak bu çok uzun sürmedi. Oturdukları Başakşehir’deki arkadaşlarından birini [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kıyafetiyle görünce kafasında tekrar onun gerçek olduğunu kurguladı.
3 GÜN YOĞUN BAKIMDA KALDI
18 Nisan’da, baba Hüseyin Yaltırık evdeyken, Down sendromlu bir oğulları daha olan Müberra Hanım pencereleri kilitleyerek markete gitti. Abdullah’ın pencerenin anahtarını bularak atlayabileceğini hiç düşünemedi. Abdullah, oturma odasında uzanan babasına, "Ben şimdi uçacağım" diyerek hızla yatak odasına koştu. Hüseyin Yaltırık peşinden koştuğunda Abdullah, çoktan 7’nci kattan kendisini boşluğa bırakmıştı. Aşağıya baktığında oğlu çimenlerin üzerinde hareketsiz yatıyordu. Üç gün yoğun bakımda kalan Abdullah’ın bacaklarında birçok kırık, karaciğerinde ve dalağında ise yırtık var. Belden aşağısı alçılar içindeki Abdullah’ın felç kalma riski de bulunuyor. Tedavisi bir ay süren Abdullah halen rüyalarında [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’ı görüyor. Psikolojisi çok karışık. Bazen yaptığına pişman oluyor, bazen, "Yine uçacağım. O gerçekten var, onu çok seviyorum" diyerek ağlıyor. Yaltırık çifti, evdeki bütün çizgi film CD’lerini kaldırdı, artık evlerinde çizgi film kanalı da açılmıyor. Eve gelecek bir psikolog Abdullah’ı tedavi edecek. BU YAŞTA AYIRT EDEMEZ International Hospital psikologlarından Ferahim Yeşilyurt, 6 yaşından önce çocuklarda soyut düşüncenin oluşmadığını, gördüklerini kendi dünyasında somut olarak algıladığını söyledi. Yeşilyurt, "Bu tür kahramanların film ya da çizgi filmlerinin bu yaşlarda izlettirilmemesi, izlettirilse bile onun gerçekte olmadığını anlatmaları gerekiyor. Abdullah’ın ailesi bilinçli davranarak çocuklarına bu gerçeği söylemişler. Buna rağmen Abdullah atlamışsa bunun altında depresif nedenler aramak gerekir" dedi. ]

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cocuk, iste, iŞte


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Yeni Çocuk Odası Modelleri, 2014 Çocuk Odası Dekorasyonu, 2014 Modern Çocuk Odaları Violent Ev Dekorasyonu 0 05 Mart 2014 19:38