IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Mayıs 2014, 10:50   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Karar çıkıncaya kadar adalet nöbeti




Balyoz davasında, hayatını kaybeden Albay Murat Özenalp’in de aralarında bulunduğu 17 sanığın avukatı Şule Nazlıoğlu Erol, ‘adil yargılama hakkının’ ihlal edildiği gerekçesiyle yaptıkları bireysel başvurulara Anayasa Mahkemesi’nden karar çıkıncaya kadar ‘Adalet Nöbeti’ne başladı.


Gece-gündüz nöbeti sürderecek olan Erol’a ilk gün destek verenler arasında bulunan Balyoz sanıklarından Tuğamiral Cem Aziz Çakmak, “İnsanlık da mı kalmadı. Daha ne istiyorsunuz” dedi.
BALYOZ davasında 17 sanığın avukatı Şule Nazlıoğlu Erol, ‘adil yargılama hakkının’ ihlal edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne yaptıkları bireysel başvuruya 6 aydan beri yanıt verilmemesi üzerine Yüksek Mahkeme’nin önünde ‘Adalet Nöbeti’ başlattı. Davanın sağlık nedeniyle tahliye edilen sanıklarından Tuğamiral Cem Aziz Çakmak da eyleme destek verdi. Çakmak, arkadaşlarının sahte delillerle mahkûm edildiklerini söyleyerek, “Haydi devlet, kurumlar, sesini çıkarmıyor. Uğruna ölmek için yemin ettiğim halkım, sen niye bu kadar duyarsızsın” dedi.

6 AYDIR KARAR VERİLMEDİ

Balyoz davası kararının kesinleşmesinin ardından Avukat Erol, aralarında Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp’in de bulunduğu 17 müvekkili adına, 7 Kasım 2013 tarihinde ‘adil yargılama hakkının’ ihlal edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) bireysel başvuru hakkını kullandı. Aradan geçen 6 aylık süreye rağmen yüksek mahkeme, başvuruya ilişkin herhangi bir karar vermedi. AYM’den karar beklenirken Özenalp, cezaevinde hayatını kaybedince Erol, ‘Adalet Nöbeti’ eylemi başlatma kararı aldı. Dün öğle saatlerinde AYM önünde eylemini başlatan Erol’a, Vardiya Bizde Platformu üyeleri, Emekli Subaylar Derneği üyeleri, Ankara Barosu, Türkiye Barolar Birliği ve bazı CHP milletvekilleri destek verdi.

GECE-GÜNDÜZ DEVAM

Erol, nöbetini geceli gündüzlü sürdüreceğini belirterek, şöyle konuştu: “Masum insanlar hakkında çakma delillerle bu kadar ağır cezalara hükmedilmesi, bu bir hukuk cinayeti değil de nedir? Hükümeti cebren düşürmeye teşebbüs gibi çirkin bir iftirayı onuruna yedirmeyerek intihar eden Albay Berk Erden, Yarbay Ali Tatar, cezaevinde beyin kanaması geçirerek ölen Albay Murat Özenalp’in kanı, bu kumpası kuran, bu kumpası görüp de susanların ellerine bulaşmıştır. Daha kaç kişinin cenazesini kaldıracağız? Bu bir gece-gündüz nöbetidir. Onlar cezaevinden çıkıncaya kadar bu nöbet sürdürülecektir.”

HALKIM NİYE DUYARSIZ

Balyoz sanığı olan ve halen kanser tedavisi gören Tuğamiral Çakmak da, davada yaşanan hak ihlallerine ilişkin tepkisini şöyle dile getirdi: “Adaletsizlikten hukuksuzluktan vazgeçtim. Haydi bunları bir tarafa bırakalım. Yahu insanlık da mı kalmadı hiçbirinizde? Yani ne istiyorsunuz daha? Aslan gibi bir yiğidi daha yeni toprağa verdik. Bu insanların suçsuz olduğunu biliyorsunuz. Bu insanların kumpasa, katakulliye uğradığını biliyorsunuz. Peki neden sesinizi çıkarmıyorsunuz? Haydi devlet, kurumlar sesini çıkarmıyor. Uğruna ölmek için yemin ettiğim halkım sen niye bu kadar duyarsızsın? İçerdeki insanlar da canlarını vermek için yemin etmiş ve hepsi anasından doğduğu gibi masum insanlar. Ben bugün buraya ne adaletsizliği ne hukuksuzluğu; insanlığı, vicdanı hatırlatmaya geldim. Eğer biraz vicdan kalmışsa, bir lokma insanlık varsa artık bırakın bu insanları, açın kapıları.”
Sabır kalmadı
VARDİYA Bizde Platformu adına konuşan Pelin Ertaş ise AYM Başkanı Haşim Kılıç’ın “Hak ihlali en büyük isyan sebebidir” sözlerini anımsattı. Ertaş, “Bu davaların kumpas olduğu tüm yetkililer tarafından kabul edilmişken, yüzlerce vatansever askerin hâlâ içerde bulunması ağır bir insanlık hakkı ihlalidir. Artık sabrın sınırları aşılmıştır. Suçsuz bir şekilde cezaevlerinde bulunan arkadaşlarımızın yaşamsal organları bile bu haksızlığa ve hukuksuzluğu isyan etmektedir” dedi. CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç de, bir milletvekili olarak vicdanlarının sızladığını belirterek, “Murat Albay’ın cenazesinde bulundum. Türkiye Cumhuriyeti milletvekili olarak bu insanlarımızın içine düşürüldüğü haksızlığa karşı utandım” diye konuştu. Ankara Baro Başkanı Sema Aksoy da Adalet Nöbeti başlatan Avukat Erol’un yanında olduklarını ifade etti.

mesut hasan benli

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
adalet, çıkıncaya, kadar, karar, nöbeti


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gece Nöbeti Liaaa Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 04 Mart 2012 23:42
Karar Vermeden Önce Nasıl Karar Vereceğinize Karar Verin Ruj Kişisel Gelişim 0 05 Eylül 2011 20:05
Gece Nöbeti SweetLand Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 27 Eylül 2008 12:44