IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Mayıs 2014, 21:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
O taraftara 'kasten adam yaralama' suçundan işlem




stanbul Emniyeti Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanan Galatasaray Odeabank-Fenerbahçe Kadınlar Basketbol Ligi Play-Off Final müsabakasında 9 kişiye 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun Kapsamında işlem yapıldığını açıkladı

Haber: FATİH YAĞMUR / Arşivi

İSTANBUL - Emniyetten yapılan açıklamada 3 taraftara ‘Müsabaka Alanına Usulsüz Giriş’ 1 taraftara ‘Müsabaka Alanına Alkollü Girmek’, 3 taraftara ‘Müsabaka Düzenini Bozmak’ ve 2 taraftara da ‘Küfürlü Tezahüratta bulunmaktan işlem yapıldı. Ayrıca müsabaka sırasında 6222 Sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun Kapsamında hakkında müsabaka düzenini bozmaktan hakkında işlem yapılan taraftardan biri olan Jerfhi Tarık Fıratlı İsimli taraftarın, Fenerbahçe Kulübü yöneticisini darp etme girişiminde bulunduğunun tespit edildiği ve adı darp girişiminde bulunan taraftar hakkında ayrıca kasten yaralama suçundan işlem yapıldığı belirtildi.

GALATASARAY STORE TWİTİ ATANA İŞLEM


İstanbul Emniyeti Spor Şube Müdürlüğü, 28 Nisan tarihli bir e-posta ile kendilerine gelen ihbar neticesinde Galatasaray Store mağasasının yağmalanması ile ilgili yapılan işlem sonucu Ö.K. adlı bir kadının, neticesinde yağma görüntülerini sosyal medya üzerinden yayınladığı gerekçesiyle hakkında adli işlem başlatıldığını duyurdu. Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “ 27 Nisan’da Fenerbahçe A.Ş-Çaykur Rizespor Spor Toto Süper Lig müsabakası sonrasında şampiyonluğunu ilan eden Fenerbahçe Spor Kulübü taraftar gruplarının müsabaka sonrasında yapmış oldukları şampiyonluk kutlamaları sırasında Bağdat Caddesi üzerinde bulunan GS Store Mağazasını yağmaladıkları ve yağma sonucu elde ettikleri malzeme fotoğraflarını da sosyal medya aracılığıyla paylaştıkları ve gerekli işlemlerin yapılması talep edilmiş, Spor Güvenliği Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar neticesinde yağma görüntülerini sosyal medya üzerinden yayınlayan Ö.K isimli bayan şahsın açık kimliği 05.05.2014 günü tespit edilerek, hakkında adli işlem başlatılmıştır.”


MAHMUT USLU: AFFETMEMİZ İÇİN ADETA YALVARDILAR



Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Mahmut Uslu, Pazartesi akşamı Abdi İpekçi Spor Salonu’nda yaşananlar ve sonrasındaki gelişmelere ilişkin aşağıdaki açıklamayı yaptı:






"Galatasaray ile oynadığımız final maçı öncesinde, devre arasında ve maç sonrasında yaşananlar, Türk Spor tarihinin kara sayfalarındaki yerini çoktan aldı.


Öncelikle şunu belirtmek istiyorum; milyonlarca kişinin tanık olduğu saldırı olayının, bu linç girişiminin failleri ve bu olaylara zemin hazırlayan tüm kişiler hakkında, gerekli hukuki süreç başlatıldı.

Dün akşama dönmek gerekirse;

Olayın bir numaralı faili olan şahıs, saldırının hemen ardından güvenlik güçleri tarafından bölgedeki karakola götürüldü ve ifadesi alındı. Daha sonra karakoldaki emniyet yetkilileri bize ulaşarak, şikayetçi olup olmadığımızı sordular, şikayetçi olduğumuzu söyleyince, bizleri karakola davet ettiler.

Fenerbahçe delegasyonundaki arkadaşlarımız ile karakola gittik, tüm detayları ile olayı anlattık. Başta bu saldırıyı gerçekleştiren kişi olmak üzere olayda ihmalleri bulunduğunu düşündüğümüz Galatasaray Kulübü Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri, CEO’su, güvenlik yetkilileri ve olaya karışan tüm kişiler ile ilgili şikayetimizi dile getirdik ve suç duyurusunda bulunduk.

Daha sonra fiili saldırıyı gerçekleştiren kişinin arkadaşları karakola geldi ve şikayetimizi geri almamız konusunda adeta yalvararak, ’Siz büyüksünüz, büyüklere affetmek yakışır’ gibi sözlerle, salonda kahraman olmak adına yaptıkları rezillikten vazgeçtiler. Özetle; karakolda doğru söyleyenler mahkemede şaştılar.



Hatta bu tip olayların normal karşılanması gerektiğini anlatarak, failin asıl amacının yumruk atmak değil "yanaktan makas alma" olduğunu söyleyecek kadar tam da kendilerinden beklenecek şekilde küçüldüler.

Bir marifetmiş gibi öne sürülen, ciddiyetten uzak, özrü kabahatinden büyük bu ifadeleri ciddiye almamız; mümkün değildi. Şikayetimizi geri almadık ve gereken hukuki işlemleri tamamlayarak karakoldan ayrıldık.


Dün akşam Abdi İpekçi’de yaşananlar, tüm unsurlarıyla Sporda Şiddet ve Düzensizliği Önleme Kanunu’nun kapsamına girmektedir.

Şimdi, tüm Türkiye ’nin gözleri önünde yapılan bu saldırıya dair kanun uygulayıcıların nasıl bir yol izleyeceğini, olaya karışanlar hakkında nasıl bir yaptırım uygulanacağını, tüm kamuoyuyla birlikte bizler de ısrarla takip edeceğiz."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
adam, işlem, kasten, suçundan, taraftara, yaralama


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Avcılar'da Yaralama Sihir Haber Arşivi 0 04 Aralık 2011 10:17