IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Mayıs 2014, 09:27   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Le Monde’da istifa depremi




Bütün dünya medyasının sancılı yaşadığı dijital medyaya geçiş sürecinin zorlukları Fransa’nın en köklü gazetelerinden Le Monde’da krize yol açtı. Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Nathalie Nougayrede’e karşı ayaklanan gazetenin 11 haber müdüründen 7’si istifa etti.


Diplomasi muhabirliğinden gazete çalışanlarının geniş desteğiyle Genel Yayın Yönetmenliği’ne seçilen Nougayrede, görevinin birinci yılında çalışanların bir bölümünün isyanıyla karşılaştı. Nougayrede ve Yönetim Kurulu Başkanı Louis Dreyfus’e bir istifa mektubu gönderen 7 haber müdürü, “Aylardır, gazetede yaşanan ve görevimizi yapmamıza ciddi engel olan önemli işleyiş bozuklukları konusunda çok sayıda uyarı mesajları gönderdik. Bütün çözüm girişimlerimiz başarısız oldu. Bugün artık görevimizi gerektiği gibi yerine getirme imkanı kalmadı. Bu nedenle bulunduğumuz görevlerden istifa ediyoruz” dediler.
Le Monde’un çalışanlar sendikası SRM de dün sabah bir bildiri yayınlayarak « Bugün gazetenin yönetimiyle çalışanları arasında ciddi güven kaybı yaşanmaktadır. Gerçek bir değişim gerektiren organizasyon ve yönetim sorunları vardır. Çalışanların da seslerini duyuracağı ortak bir yönetim anlayışını devreye sokmak zorunludur” ifadelerini kullandılar.
Kulislerde, aylardır birbiri ardına yaşanan ve çözüm bulunamayan sorunların birikmesi nedeniyle bu noktaya gelindiği konuşuluyor. Çağın gereklerine uyarak gazetenin kağıt baskısını yenilemek, tablet ve internet baskılarında da yeniliklere gitmek isteyen Nougayrede ile gazete haber müdürleri değişimin biçimi üzerinde uzlaşamadı. Bu nedenle Mayıs ayında başlaması beklenen yeni kağıt baskı projesi önce Haziran’a ardından Eylül’e ertelendi. Yeni tablet uygulamasının İzleme Kurulu tarafından reddedilmesi de krize tuz biber ekti. Web versiyonunun organizasyonuna ilişkin alınan kararlar da gazetede ciddi sıkıntı doğurdu. Bunun yanısıra gazetenin 57 çalışanının görevlerinden alınarak, çoğunluğu Web sayfasında olmak üzere istemedikleri yeni görevler seçmeye zorlanmaları da tansiyonu artırdı.
Nougayrede Mart 2013’te gazete çalışanlarının önemli desteğini alarak ülkenin en etkili gazetesinin başına gelmişti. Nougayrede halen gazetenin 3 patronu Pierre Bergé, Mathieu Pigasse ve Xavier Niel’in desteğini alıyor ancak Fransız medya kulislerine sızan bilgilere göre patronlar da gelişmeleri « çok yakından » takip ediyor.


arzu cakır morin

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
depremi, istifa, le, monde’da


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
AK Parti'de istifa depremi CtrL Haber Arşivi 0 14 Kasım 2013 17:54
MHP'de toplu istifa depremi! KarakıZ Haber Arşivi 0 03 Kasım 2011 12:54