IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Mayıs 2014, 10:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
OECD kriz sonrası “sürdürüebilir kalkınmayı” masaya yatırdı




Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), Avrupa’da yaşanan finansal krizin ardından büyüme eğilime geçen dünya ekonomilerinin bir daha aynı krizi yaşamaması için alınması gereken yapısal önlemleri masaya yatırmak üzere Paris’te toplandı.


Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “Krizin getirdiği ekonomik sorunlar geride kaldı. Şimdi büyüme umudu var. Ama bu sürdürülebilir olmalı” dedi.
Paris’teki OECD merkezinde yapılan toplantının açılış konuşmasını, 2 gülük Fransa ziyareti geröekleştiren Japonya Başbakanı Şinzo Abe yaptı. Abe, “Japon ekonomisi rönesansı yaşıyor. Avrupalı yatırımcıları Japonya’ya davet ediyorum. Tokyo’nun evsahipliğinde yapılaak 2020 Olimpiyat Oyunları’nın ülke ekonomisine büyük ivme kazandırdı” diye konuştu. OECD Genel Sekreteri Angel Gurria de “kapsayıcı büyümenin” gerçekleştirilmesi için sağlıklı büyümenin gerçekleştirilmesi gerektiğini söyedi.
Babacan: “Büyüme umudu var”
OECD Bakanlar Konseyi’nde Türkiye’yi temsil eden Bakan Babacan da, OECD’nin ülkelerin gelişmişlik düzeylerini ortaya koyan yeni bir stratejiyi tartıştığı toplantıda ‘Ekonomik Görünüm’ konulu bir panelde konuştu. Babacan, OECD rakamlarına göre hala bazı gelişmiş ülkelerde ekonominin beklenen büyümeyi gösteremediğine dikkat çekerek “Gelişmiş ülkelerde bir toparlanma var. Amerika’dakii toparlanmayı olumlu buluyorum. Bir çok ülke büyüme konusunda umutsuzdu. Son OECD raporuna baktığımız zaman bazı gelişen büyük ülkeler için büyüme rakamlarının düştüğünü görüyoruz. Diğer taraftan gelişen ülkeler için büyüme ortalamasına baktığımız zaman gelişen ülkelerden daha yüksek olduğunu görüyoruz. Küresel ekonomideki büyümenin çoğunluğu ve dinamizm, gelişmekte olan ülkelerde gerçekleşiyor” dedi.




Cari açık
Cari açıkla ilgili bir soruyu da cevaplayan Babacan, gelişen ülkeler içinde yüksek cari açığa sahip ülkelerin bulunduğunu urgulayarak, “Türkiye cari açığı yüksek olan ülkelerden birisi. Bu cari açık da finansal bazı gereksinimler olduğu anlamına geliyor. Türkiye gibi birçok ülke, Hindistan, Brezilya ve Endonezya politikalarını düzeltmek noktasında yeni şartlara göre doğru adımları doğru yönde attı” yanıtını verdi.

hurriyet

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
kalkınmayı”, kriz, masaya, oecd, sonrası, yatırdı, “sürdürüebilir


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
OECD: Türkiye Tahmini 3.3 Büyüyecek Rhytia Haber Arşivi 0 16 Temmuz 2012 16:01
Çiçekçiler Meselelerini Masaya Yatırdı Cemalizim Haber Arşivi 0 15 Mart 2012 09:35