IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Mayıs 2014, 15:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Orayı imara açmak katliam olur'




Hürriyet'in "Aslı Öldü Satıyorlar" başlığıyla duyurduğu haber sonrasında, Türkiye'yi Snowboard branşında milli takım kaptanı olarak temsil eden eski sporcu Naim Onur Özkul Hürriyet'e mektup gönderdi. Özkul mektubunda "Durdurun bu projeyi, Konaklı'yı imara açmak tam bir katliam olur. Türk bayrağını dünyada dalgalandıracak kayakçılar yetiştirmek istiyorsak, lütfen Konaklı'yı imara açmayın. Uludağ, Kartalkaya, Erciyes, Palandöken zaten turistik. Gerçek eğitim alanı olan bu pisti bırakın gençlere, yetişsinler" yazdı.


Milli Kayakçı Aslı Nemutlu'nun 2012 yılında geçirdiği kaza sonucu öldüğü Konaklı Kayak Merkezi'nin özelleştirme kapsamına alınarak, imara açılacak olması spor camiasını isyan ettirdi. Özelleştirme Yüksek Kurulu kararıyla, Erzurum Palandöken Kayak Merkezi ve Konaklı Kayak Merkezi özelleştirme kapsamına alınmıştı. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB) geçen hafta her iki merkezin özelleştirilmesiyle ilgili yapılan hazırlıklar hakkında bilgi vermişti.
Hürriyet'in "Aslı Öldü Satıyorlar" başlığıyla duyurduğu haber sonrasında, Türkiye'yi Snowboard branşında milli takım kaptanı olarak temsil eden eski sporcu Naim Onur Özkul, "Konaklı'ya Kıymayın. Durdurun bu katliamı" diyerek bizlere bir mektup gönderdi.

KÖTÜ SÜRPRİZ!
Özkul mektubunda öncelikle Palandöken'de özelleştirme nedeniyle yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. "Palandöken'de kullanım hakkı Kayak Federasyonuna ait olan tüm liftleri sporcular ve antrenörler ücretsiz olarak kullanırdı. Bu sporcular için çok önemli bir ayrıcalıktı çünkü Uludağ'da, Kartalkaya'da antrenman için pistleri günlük olarak kiralamanız gerekir ki, bu işe gönül veren sporcular genelde dar gelirli ailelerin çocuklarıdır. Ayrıca turistik amaçlı gelenle profesyonel sporcu aynı yeri kullandığından kazalara sık rastlanır. İşte Palandöken'de bu sene kötü bir sürprizle karşılaştık. Erzurumlu dostlarımızdan öğrendik ki ; tesisler hiç ama hiç kimsenin haberi olmadan, kullanım hakkı elinde olan Türkiye Kayak Federasyonuna önceden bildirilmeden bir şekilde - bir gecede özelleştirilmiş. Yetkililerin tek bildiği bir gün Andorra'lı bir şirketin elinde resmi evraklarla gelip, burası artık bizim dediği. Federasyonun ve kulüplerin depolarda muhafaza ettiği ekipmanları bile gasp denilecek şekilde el koyduğudur..."


"1 DERECELİK ISINMA SEZONU 15 GÜN KISALTIR"
Konaklı'nın, 2011 yılında Erzurum'da yapılan Dünya Üniversitelerarası Kış Oyunları için açıldığını anımsatan Özkul, bu spora gönül veren gençlerin gerçek anlamda eğitim gördükleri, antrenman yaptıkları tek yerin burası olduğunu vurguladı. Otellerle iç içe olan merkezlerde, ısınma nedeniyle, sezonun kısaldığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Konaklı'nın tek problemi ulaşım. Ulaşım problemi var, diye bir kayak merkezine otel ve şaleler inşa etmek orayı katletmek olur. Yıllarca Avusturya İsviçre gibi kış sporlarının dünyada en geliştiği ülkelerde hem kamplara hem yarışlara hem de turistik gezilere gittim... Buralarda farklı tarzlarda dağlar vardır. Courchevel , Meribel gibi sosyetik merkezlerde oteller kayak pistlerinin adeta içindedir. Oralara gidenler daha çok keyif ve tatil maksadı güder, fiyatlar pahalıdır, lüks oteller michelin yıldızlı restoranlarda vakit geçirmek içindir...


ŞEZLONGLARDA GÜNEŞLENMEK İÇİN DEĞİL...
Bir de içinde tuvalet ve restorandan başka bir bina bulunmayan kayak merkezleri vardır . Şehirde veya kasabada konaklarsınız, merkezin dikey olarak 1000 m kadar altında. Finükler veya teleferik-gondollarla ulaşım sağlarsanız. Buralarda sezon daha uzun sürer, dağdaki o insan araç ve binaların ısısı pistleri etkilemez. Çünkü bir derecelik ısınma, sezonun 15 gün erken kapanması anlamına gelir. İnsanlar şezlonglarda yatıp güneşlenip biralarını yudumlamak için bu merkezleri tercih etmez. Ama ne olur biliyor musunuz ? Bu tip kayak merkezlerinden şampiyon sporcular çıkar. Antrenman için kendilerine uygun pistler tahsis edileceği için bölgedeki en ciddi kulüpler ve sporcular antrenman için bu tip merkezleri tercih eder. Gençler arasında antrenman artık turistik bir eğlence değil ciddi bir yarış haline gelir. Seviye yükselir. Ve belki bu şekilde; 2 milyon nüfusu olup da Sochi Olimpiyatlarına 75 sporcu gönderen Slovenya olamasak ta 70 milyon nüfusumuza rağmen 6 sporcudan fazlasını gönderebiliriz. (Bu 6 sporcumuz da dünyanın en iyileri arasında olduğu için değil, ülke kontenjanı hakkından katılabildiler)
Kayak merkezlerine yapılacak otelleri restoranları düşünen birileri var ama bu sporu ileri götürmek, bayrağımızı uluslararası yarışmalarda dalgalandıracak girişimler yok... Belki büyüklerimizden birileri okur da bu konuda geleceğe yönelik güzel işler yapılmasına vesile oluruz, henüz bakir bir kayak merkezini rant uğruna mahvedilmesini engellersen NEMUTLU bize..."


aysel alp

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
acmak, imara, katliam, olur, orayı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Haaretz;'Orayı sinagog yapmak istiyorlar!' Sametold Kültür ve Sanat 0 05 Ağustos 2013 17:32
Finans merkezi imara takıldı FLu Haber Arşivi 0 17 Ekim 2009 04:36
Seversem Efsane , kizarsam katliam olur (: Gravity Serbest Kürsü 0 01 Şubat 2008 20:06