IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 12 Haziran 2014, 08:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye'ye sığınan Haşemi: Musul'un düşüşünü kutluyorum




Irak merkezi hükümeti tarafından terör suçlamasıyla hakkında tutuklama kararı çıkarıldıktan sonra Türkiye'ye gelen Haşemi, IŞİD'in Musul'u ele geçirmesini yorumladı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Eski Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık Haşimi, Irak'taki son gelişmeleri, "Demokratik yollarla değişim konusunda umudunu kaybeden mazlumlar ve marjinalleştirilenlerin, başka değişim yolları araması" olarak nitelendirdi.

Haşimi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, IŞİD'in, Musul'u tam olarak işgal edip etmediği konusunda bilgi sahibi olmadığını ancak örgütün bölgede mevcut bir aktör konumunda bulunduğunu belirtti.

Aşiret devrimcilerinin ve yerel direnişçilerin rolüne ilişkin Haşimi, "Aşiretlerin, eski ordunun ve direniş gruplarının rolü büyük. Bunun yanı sıra açıkça gösteriyor ki IŞİD'in de devrimde rolü var. Şu gerçeği kabul etmek gerekir ki: IŞİD'in Musul'da istisnai şekilde bir gücü var" dedi.

"DEVRİMCİLERİ UYARIYORUM"
Haşimi, gerçekten IŞİD'in söylenildiği kadar güçlü olup olmadığı konusunda ise "IŞİD devrimi harekete geçirmedi, onu kendi çıkarları için kullandı. Buradan devrimcilere dikkatli ve uyanık olmaları çağrısında bulunuyorum. Dün mazot taşıyan Türk tankerlerine el konuldu, bugün de Türk Konsolosluğuna baskın düzenlendi. Gelişmeler kaygı verici, kararlılıkla yüzleşilmesi gerekir" diye konuştu.

"IŞİD'in güçlenmesinde ve genişlemesinde, ayrımcı politikaya ve zulme maruz kalan, bu konudaki sıkıntılarını anlatmak için yol bulamayan ve barışçıl siyasi faaliyet konusundaki umudunu kaybeden Sünni Arap gençlerinin örgüte katılmasının payı" olduğunu söyleyen Haşimi, "Bu gidişatın sorumlusu Başbakan Nuri el-Maliki'nin yanlış politikasıdır" değerlendirmesinde bulundu.

"MALİKİ KRİZ ADAMI"
Haşimi, "Siyasi süreç çıkmaza girdikten, Iraklılar ve özellikle Sünni Araplar demokratik yollarla değişimin gerçekleşeceği konusundaki umutlarını kaybettikten, uluslararası toplumun bir buçuk yılı aşkın süredir devam eden direnişe ve Maliki'nin Enbar'a karşı düşmanlığına ilgisiz kalmasından sonra ezilenler, mazlumlar ve marjinalleştirilenler, değişim için başka yollar arayacaktır, işte olan bu" ifadesini kullandı.

Maliki'yi "kriz adamı" diye niteleyen Haşimi, yürüttüğü "beceriksiz politika"nın Irak'taki güvenlik problemi ve artan şiddet olaylarında payı olduğunu savundu.

Irak yargısı tarafından Haşimi ve korumaları hakkında verilen 23 idam ve 2 müebbet hapis kararı bulunuyor.

ensonhaber

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
düşüşünü, haşemi, kutluyorum, musulun, sığınan, türkiyeye


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye'ye Sığınan Suriyeliler MasteR06 Haber Arşivi 0 22 Aralık 2013 12:03
Sağlık Merkezine Sığınan Kadın Öldürüldü N999 Haber Arşivi 1 08 Mart 2012 11:35
‘Aşk Şarkısı’ na Sığınan Yaşamlar! Zen Sinema Dünyası 0 10 Şubat 2012 19:45
Ölüm sizin eve sığınan kimsesiz bir çocuktu. Dilara Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 23 Kasım 2010 04:43