IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By xklanx

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 17 Haziran 2014, 16:55   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kılıçdaroğlu: Ekmel Bey 'bozkırın tezenesi' gibidir




CHP Genel Başkanı grup konuşmasında 'cumhurbaşkanı adayı olamayacak kişileri' tarif ettiği 10 maddelik bir listeyi okurken, çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nu Neşet Ertaş'a benzeterek 'Ekmel Bey bozkırın tezenesidir. Ertaş'ın tezenesi saz, onunki kalemdir' dedi

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında şunları söyledi

ORTADOĞU'YU SEN BATAKLIK HALİNE GETİRDİN

(Başbakan Erdoğan'a) Ortadoğu bataklık değildi, sen o hale getirdin. Ortadoğu'ya El Kaide militanlarını gönderdik... Bedelini ödemeye başladık. 11 Şubat 2013 - Cilvegözü.... Reyhanlı'da: 52 ölü, 146 yaralı. Yapanlar yine aynıydı. El Kaide militanlarıydı. Niğde: 2'si güvenlik görevlisi 3 kişiyi şehit ettiler, 5 de yaralı. IŞİD üyeleriydi onlar... İslam devletini kurmaya çalışan bir terör örgütüydü.

El Kaide unsurlarını eğittik. Şu kamplarda eğitim yapılıyor dendi, onları bulduk. Uluslalarası birçok kuruluşta bu görüntülerin tamamı vardı. Tarihinde İlk kez TC terör örgütlerine destek veren bir ülke oldu. Recep Tayyip Erdoğan'ın silahıyla öldürüyorlar. Diyorlar ki bunları görmeyin, yazmayın... Bütün dünya görecek Türkiye'deki vatandaşlar görmeyecek... Niye? Diktatör bozuntusu bozulacak. diye...

GÜÇ KARŞISINDA EĞİLİR

Bu adam tarihten ders almıyor. Güç karşısında eğilir. Kuzey Irak'ta askerlerimizin başına çuval geçirdiler. Gazeteciler nota verecek misiniz diyor... Müzik notası mı diye soruyor. Biz bütün gerçekleri halkın önüne koyacağız. Biz yurtta barış dünyada barış diyen bir gelenekten geliyoruz. O söze gelmek için savaş meydanlarından çıkıp geldi bizim büyüklerimiz. 'Zorunlu omadıkça savaş bir cinayettir' dediler. Şimdi biz terör örgütleri aracılığıyla ortadoğu'yu kan gölüne çeviriyoruz.

BESLE KARGAYI OYSUN GÖZÜNÜ


Musul'da konsolosluk görevlilerimiz rehin. Onlara ses çıkarmayacağız. Neden? Onlar bizim vatandaşımız değil mi? Konuşmayın vururlar vatandaşlarımızı diyor. Besledin kargayı oydu gözünü. Elbette serbest bırakacaklar. Bir kahramanlık hikayesi yaratmaya çalışıyorlar. Sen kim kahramanlık kim. Türkmenlere bakın Telafer'de, kan akıyor.

Onlar kimin silahı? TIR'larla neler gitti? Gıda maddesi diyorlar. Silah olduğunu hepimiz biliyoruz. Gıdaysa niye saklıyorsunuz? O silahlar şimdi bize dönüyor. O faturayı şu an bu halk ödüyor. Reyhanlı'da halk ödedi. O hala o koltukta ahkam kesiyor.

EN ÇAPSIZ DIŞİŞLERİ BAKANI

Dünyanın en çapsız Dışişleri Bakanı var bir de bunun. Geçen diyor ki Irak'ta kaos varmış gibi yansıtıyorlar. Pes yahu. THY bunlardan daha sağduyulu davranıyor. Onlar bile Musul seferlerini yeniden düzenledi. Buyrun senin vizyonun. Türkiye'yi nasıl kurtaracaksınız bakalım.

AB sürecini de unuttuk. Bu diktatör bozuntusunu hiçbir devlet kabul etmiyor artık. Adam yerine koymuyorlar. Onun ağırına gitmiyor belki ama benim ağırıma gidiyor. Koskaca TC Başbakanı bu duruma mı düşecekti? Ağırlık merkezi bile Türkiye'den başka tarafa kayıyor Ortadoğu'da. Sözü dinlenen bir Türkiye'den yanayız. Bir aşiret reisi bile Başbakan'a kafa tutuyor. Bu noktaya TC hiçbir döneminde gelmedi.

AB'den de bizi dışlıyorlar. bu kalibreyle sizi AB'ye üye yapmayız diyorlar. bunun mücadelesini hep beraber vereceğiz. El ele gönül gönüle kol kola vereceğiz ki Türkiye'yi aydınlığa çıkaralım.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

BAKANLARIN BAYRAK GEÇERKEN AYAĞA KALKMADI

Sıkışınca bayrak edebiyatı da yapıyor. Hakkari'ye gitmişiz de bayrak yokmuş. Sanki biz yabancı bir ülkeye gitmişiz. Kırkpınar güreşlerinin son günü. Türk bayrağı geçerken herkes ayakta alkışlıyor. Şunlar AKP'li bakanlar (yuh sesleri). Şimdi soruyorum. Sende bayrak sevgisi varsa bütün herkes ayağa kalkmışken senin bakanların ayağa kalktamıd sen o bakanlar için ne yaptın? Senin hakkın da yetkin de yoktur. Sen bana bayrak sevgisi öğretemezsin. Onları görevden alır mı? Ben her türlü milliyetçiliği ayaklar altına aldım diyordu. İşte bu tabloyla karşılaşırsın. Çok açık çok net.

Biz CHP'yiz çünkü biz bayrağımızı, vatanımızı, insanımızı seviyoruz.

CUMHURBAŞKANLIĞI YEMİN METNİNDE SADAKAT VE TARAFSIZLIK VARDIR

Geliyorum diğer bir konuya. TC tarihinde ilk kez halk Cumhurbaşkanı (CB) seçecek. Kenan Evren'i devlet başkanı seçmiştik ama CB ilk kez seçeceğiz. Daha önce Meclis'te seçiliyordu. Bir aday CB koltuğuna oturuyordu. Anayasa değişti. 60'a 40 halk referandumda karar verdi. Ve bir yasa çıktı nasıl seçilecek diye. 20 vekil bir araya gelip bir aday önerebilirler. Baştan beri tavrımız şu oldu. CB CHP'nin cumhurbaşkanı olmayacaktır. Halkın cumhurbaşkanı olacaktır. Siyasi partiye endekslenen bir CB tarafsızlık ilkesini zedeler. CB yemin metninde sadakat ve tarafsızlık var.

Ben CHP'liyim. Benim tarafsızlığım her zaman tartışılır. Biz tarafsızlığı tartışılmayacak birini istiyoruz. Sendikaları STÖ'leri, sanatçıları gezdik. Onlarla uzun ozun CB nitelikleri ve beklentiler konusunda konuştuk. Bir sanatçı çıktı şunu söyledi: Niteliklerini değil de kimlerin CB adayı olmayacağını bilirsek önemli yol kat ederiz. Notumu aldım. Bütün görüşmelerden 10 madde halinde kim cumhurbaşkanı adayı olamaz:

KİM CUMHURBAŞKANI ADAYI OLAMAZ?

1 - Kuvvetler ayrılığı ilkesine inanmayan kişiler (yasama, yürütme yargı)
2 - Vatandaşına tokat atan, vatandaşları benden sizden diye ayıran
3 - Kin ve öfkeyi politik dil haline getiren
4 - Hukukun üstünlüğüne inanmayan, adalet duygusu gelişmemiş olanlar
5 - Kadın erkek eşitliğine inanmayanlardan CB adayı olmaz
6 - Yalan söyleyen ve ahlaki değerleri yüksek olmayanlar
7 - Dünyada saygınlığı olmayan ve saygınlık yitiren birisi aday olamaz
8 - Demokratik, laik sosyal hukuk devletine inanmayandan CB adayı olmaz
9 - Bilgi birikimi yetersiz, sanatı ve sanatçıyı düşmen belleyen birisi aday olamaz
10 - Bana göre en önemlisi: Geçmişi şaibeli olmayacak

İstediğiniz ülkeye gidin bu 10 maddeyi önlerine koyun. Onlar evet bunlar kim CB adayı olamazların maddesidir der. Söylediğim 10 madde evrensel maddelerdir. Demokrasiyi, hukuku, ahlakı yükseltenler bu 10 maddenin arkasında durur. Bu topraklar insan sevgisinin yoğrulduğu topraklardır. biz CB adayımızı bütün bu değerleri koruyarak belirlemek durumundayız.

Bu topraklardan Fatih Sultan Mehmet de çıktı, Atatürk'ü de yetiştirdi. En sıkıntılı olduğumuz dönemlerde kahramanlar da çıktı. Ama biz çok nitelikli insanlar yetiştirdiğimiz halde çoğu kez önyargılarımızla hareket ederiz. Önyargıları bir kenara bırakacağız. Ne diyordu einstein? Önyargıyı yok etmek atomu parçalamaktan daha zordur. Aklımızın terazisinde ölçeceğiz adayları. Bunlarla yola çıkmak zorundayız. Siyaset sorun üreten bir alan değil, sorun çözen bir alandır. Halk zenginleşsin diye isteriz iktidarı, sanatçı özgürce sanatını icra etsin diye, işsiliği engelleyelim diye yaparız. Taşeron sistemini yok etmek isteriz iktidarı.

BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ

Siyaseti kendi beklentileriniz üzerine inşa ediyorsanız bizim kitabımızda o yok. Bizim siyasetimizde barış, huzur, kardeşlik var. Huzursuz olan bir toplumun gelecek umudu olmaz. Biz bir gelecek umudu yaratmak istiyoruz. Demokrasiler bir dayatma kültürü değildir. Demokrasinin olmazsa olmazı uzlaşma kültürüdür. Her dediğimiz olmaz ama uzlaşabiliriz Evet bu ülkede farklı görüşteki partiler bir araya geliyorlar. Ne için? Birleşe birleşe kazanacağız.

Biz halkın çıkarlarını bütün her şeyin üzerinde gören bir siyasi partiyiz. Bizim adımız CHP.

EVET BİRDEN FAZLA ADAY VARDI AMA ADAYIMIZ EKMELEDDİN İNSANOĞLU

Bir devlet başkanı değil, bir cumhurbaşkanı seçiyoruz. Yetkileri anayasada yazan bir CB seçiyoruz. Bütün siyasi liderlerle görüştüm. Hepsine söyledim. Size anlattığım bu düşüncelerimi her ortamda anlattım. Evet birden fazla aday vardı. Daha iyileri mi daha kötüleri mi onu bilemeyiz. Ama saygınlığı olan bir aday üzerinde anlaştık. Adı Ekmeleddin İhsanoğlu. Hayırlı uğurlu olsun.

57 ÜLKEYİ BAŞARIYLA YÖNETTİ

Ekmeleddin İhsanoğlu Yozgatlıdır. Bütün Yozgat'a selam gönderiyorum. Böyle bir evlat yetiştirdiğiniz için. İslam dünyasının gelişmesine, işbirliğine, kadın erkek haklarına inanıyor. 3 tane enstitü kuruyor İİT'ye gelince. Kadınları kalkındırma enstitüsü de kuruyor. 57 üye ülkeyi büyük bir başarıyla yöneten kişiye gel TC'ye cumhurbaşkanı ol diyoruz. Önemli bir tercih.

Kendisi ilk kez Türk Bilim Tarihi Kurumu'nu kuruyor 1989'da. Sadece bizde tanınmıyor. belki de en az Türkiye'de tanınıyor. Dünya çapında tanınan bir bilim tarihçisidir. Kendi alanında sıradışı ve çığır açan bir ödülü alıyor. İÜ'de ilk kez bilim tarihi bölümünü kuruyor. Ekmel Bey Uluslararası Bilim ve Felsefe Kurulu'nun başkan yardımcılığına da seçiliyor. Paris'teki uluslararası tıp kurumunun Türk üyesidir. 20 yabancı üniversiteden fahri doktorası vardır. UNESCO İbn-i Sina bilim madalyası almıştır.

Bu iktidardan önce yüksek hizmet madalyası veriliyor. Adına ödül oluşturulan bilim insanlarından biridir. İhsanoğlu Madalyası 4 yılda bir veriliyor. Bunu yabancı bir kuruluş veriyor.

NEŞET ERTAŞ BENZETMESİ... BOZKIRIN TEZENESİ GİBİDİR

Ekmel Bey Anadolu toprağının insanı, Bozkırın tezenesi gibidir. Tıpkı Neşet Ertaş gibidir. Bunun tezenesi elinde kalem. Tevazu sahibi, bilgi sahibi. Oturmasını kalkmasını, konuşmasını bilen, yabancı bir devlet adamıyla yan yana geldiğinde dik duran bir kişidir. Biz hiçbir zaman cumhuriyetin ve halkının değerleriyle çatışan bir cumhurbaşkanı adayı ne önerdik ne de aklımızın köşesinden geçer.

NOTERLİK YAPMAYACAK

Ekmel Bey'i yabancılara sorun. Göreceksiniz onlarca yüzlerce nişanı var. 57 ülkeyi yöneten bir insanı biz seçtik. Her alanda gerçekten çağdaş düşünebilen bir insan seçtik. Bir devlet adamına yakışır bir açıklaması var: Bu topraklarda benim gibi çok insan var ama ben önerildiysem bundan onur duyarım diyor. Biz siyasi partiye lider seçmiyoruz. Oturacak orada yetkilerini bilecek. Halktan birisi olacak. Düşünmesiyle tartışmasıyla her şeyi değerlendirecek. Onu daha iyi tanıyacağız. Gerçek bir beyefendi, kibar devlet adamı. Noterlik yapmayacak. Özgürlüklere sahip çıkacak, kadın erkek eşitliğini ve demokrasiyi savunacak. Bozkırın tezenesini size emanet ediyorum...
Kaynak:Posta

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 17 Haziran 2014, 18:04   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Kılıçdaroğlu: Ekmel Bey 'bozkırın tezenesi' gibidir




herkes eleştiriyor ama ekmeleddin bey toplumun her kesimini kucaklayabilecek bir aday gibi gözüküyor adı geçen diğer adayların her kesimi kucaklaması pek mümkün değildi ama sayın Ekmeleddin İhsanoğlu bunu başarabilecek bilgi birikimi ve yeteneğe sahip allah (c.c) yolunuzu açık sonunuzu cumhurun reisi eylesin.

 

 

Etiketler
bey, bozkırın, ekmel, gibidir, kılıçdaroğlu, tezenesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cam Gibidir Kadınlar Afrodit Ah Kadınlar 1 15 Ağustos 2012 15:37
Kadınlar cam gibidir.. Sihir Ah Kadınlar 4 06 Ekim 2011 18:15
Aşk deprem gibidir. Luis Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 18 Mart 2010 10:39
Aşk , Kelebek Gibidir Hasan Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 1 29 Haziran 2006 01:20