IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Haziran 2014, 12:56   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
PKK çocukları geri gönderiyor




Cenevre çağrısından sonra bir heyetle görüşen PKK yöneticileri, dağa çıkan 16 yaşından küçük çocukların geri gönderileceğini açıkladı

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Diyarbakır'da bazı ailelelerin, yaşı küçük çocuklarını PKK'nın dağa götürdüğü gerekçesiyle başlattığı eylemler sürerken, daha önce PKK ile 'küçük çocukların silahlı ve çatışma alanlarından uzak tutulması'yla ilgili anlaşma yapan Cenevre Çağrısı'ndan bir heyetin Kandil Dağı'nda PKK yöneticileri ile görüştüğü ortaya çıktı.
Cenevre Çağrısı yetkilileri ile görüşen PKK yöneticilerinden Bahoz Erdal ve Delal Amed'in, tespit etmeleri halinde 16 yaşından küçük çocukların geri gönderileceğini, 16- 18 yaş arasındakilerin ise aileleri ile görüştürüleceğini söyledikleri belirtildi.
Cenevre Çağrısı'ndan yapılan yazılı açıklamada, bir heyetin çocukların silah altına alınması iddialarını konuşmak için PKK'nın silahlı kanadı olan HGP yetkilileri ile görüştüğü ifade edilerek şöyle denildi: "Cenevre Çağrısı'ndan bir heyet, 2014 Haziran ayı başlarında 16 yaşından küçük bazı çocukların HPG saflarına katılmış olması iddialarını açıklığa kavuşturmak üzere Halk Savunma Güçleri ile görüştü.
Halk Savunma Merkezi, 2013 yılının Ekim ayında Cenevre Çağrısı Uyarınca 'Çocukların Silahlı Çatışmaların Etkilerinden Korunmasına Dair Taahhütname'yi' imzalamıştı. Taahhütnamenin uygulanmasının takibi ve izlenmesi, Taahhütnamenin bütünleyici ayrılmaz bir parçasıdır."
YAŞ TESPİTİNDE ZORLUKLAR
Cenevre Çağrısı ile yapılan son toplantıda, HPG ana karargah komutanlarından Delal Amed ve Bahoz Erdal'ın, HPG'nin taahhütnameye bağlı olduğunu ve Cenevre Çağrısı ile işbirliği yapma isteklerini yinelediği kaydedilen açıklamada şöyle devam edildi: "Bu iddialar ile ilgili olarak da Delal Amed, 'Cenevre Çağrısı'nın bize iletmiş olduğu listeyi de göz önünde bulundurarak kendi araştırmamızı yapıyoruz. Araştırmamız sonlandıktan sonra gerekli adımları atacağız' demiştir.
Ayrıca eğer araştırmalarının sonucunda 16 yaşının altındaki çocukların varlığı tespit edilirse bunları geri gönderileceklerini ve 16- 18 yaş arasındaki çocukların ise aileleri ile görüşmelerinin sağlanacağını ve istedikleri takdirde bu çocukların geri dönebileceklerini ifade etmiştir.
HPG zaman zaman yaş tespitinde zorluklarla karşılaştıklarını kabul ederek, bunun belirlenmiş olan yaş limitinin altındaki 16 yaşın altındaki çocukların geri dönüş sürecini uzattığını ifade etmiştir. Cenevre Çağrısı durumu yakından izlemeye devam edecektir ve koşullar ne olursa olsun, söz konusu olan 16 yaş altındaki, çocukların ailelerine güvenli bir şekilde dönmelerini ummaktadır.
"KARAYILAN: GERİLLADA TUTULMALARI SÖZ KONUSU DEĞİL
Cenevre Çağrısı'nın açıklaması yapıldığı gün PKK'ya yakın olan internet sitelerine konuşan Murat Karayılan, HPG'nin uluslararası kuruluşlarla önceden bu konuda imzalamış olduğu anlaşmaları olduğunu hatırlatarak şöyle dedi:
"Biz 16 yaşın altında olan gençleri almıyoruz. Fakat zaman zaman yerel bazı birimler alabiliyor. Bunların gerillada tutulması söz konusu değildir.
Bu türden yaşı küçük olanlar ya geri gönderilir, ya da geri dönmek istemiyorlarsa veya geri dönmelerinin önünde yasal vb. engeller söz konusuysa, sivil kurumlara aktarımları yapılmaktadır. Kesinlikle küçük yaştaki insanlar silah altına alınmamaktadır."
Ferit ASLAN/DHA

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
çocukları, geri, gönderiyor, pkk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Beyne sürekli sinyal gönderiyor Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 02 Mayıs 2013 22:10
3. ay keşif uydusunu gönderiyor! Zen Bilim Dünyasından Son Haberler 0 04 Mart 2013 15:29
Suudiler 30 bin Türk işçiyi gönderiyor Aze Haber Arşivi 1 22 Ekim 2011 18:19
Çin uzaya taykonot gönderiyor Cemalizim Haber Arşivi 0 08 Mart 2010 23:31