IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Temmuz 2014, 14:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kaçak Suriyeli çalıştırmaya 10 bin lira ceza!





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Ucuz iş gücü nedeniyle kaçak olarak Suriyeli işçi çalıştıran şirketler yüzünden özellikle güney ve güneydoğu illerinde işsizlik oranı son 1 yılda gözle görünür bir şekidle arttı. Konuyla ilgili olarak SGK'dan açıklama geldi

Konya SGK İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz, işyerlerinde kaçak Suriyeli işçi çalıştırmanın cezasının her bir çalışan işçi başına 10 bin lira olduğunu söyledi. Murat Mustafa Yavuz, Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle Türkiye'ye çok sayıda Suriyeli'nin sığındığına dikkat çekti. Konya'daki Suriyeli'lerin yaklaşık 40 bin kişi olduklarını belirten Yavuz, işverenlerin ucuza çalıştıkları için Suriyeli'leri tercih ettiğini söyledi. Yavuz, "Yabancı uyruklu bir işçinin kayıt dışı olarak çalıştırılması yasaktır ve tespit edildiği zaman işçi başına kesilen ceza 10 bin lira. Biz işverenlerden bu riski almamalarını rica ediyoruz. Bir iş yerinde örneğin 10 yabancı uyruklu kaçak işçi tespit edildiği zaman bunun cezasının işverene 100 bin lira olarak yansıyor. Bu da birçok küçük ve orta boyutlu işletmemizi sıkıntıya sokacak bir rakam" dedi.

İŞVERENLER BAKANLIKTAN İZİN ALSIN
Yabancı uyruklu işçi çalıştırmak isteyen işverenlerin resmi prosedürü izlemesi gerektiğini belirten Yavuz, şunları söyledi: "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye'de temin edilebilecek nitelikte ve donanımda olan işçilere çalışma iznini vermiyor. Fakat Suriye'ye özel bir durum var. Ülkelerinde iç savaş olduğu için Türkiye'ye geldiler ve ülkemizde yaşamak zorundalar. Çalışma hayatına kazandırabilmek için Suriyeli'lere özel bir durum uygulanıyor ve çalışma iznini hızlı ve rahat bir şekilde işverenlerimiz alabiliyor. Eğer sanayicilerimizin çalıştırmakta olduğu işletmelerde gerçekten Suriyeli personele ihtiyacı varsa, bakanlıktan çalıştırma iznini alarak çalıştırırlarsa sıkıntı yaşamazlar."

AYAKKABI SEKTÖRÜ AĞIRLIKTA
Suriye'de ayakkabıcılık sektörü geliştiği için Suriye'den Konya'ya gelenlerin büyük bir çoğunluğunun ayakkabı sektöründe çalıştığını belirten Yavuz, ayrıca vasıfsız Suriyeli'lerin inşaat ve tarım sektöründe çalıştığını söyledi.

SAYILARI 1 MİLYONU GEÇTİ
Geçtiğimiz haftalarda Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Suriye'deki iç savaş yüzünden Türkiye'ye sığınan mültecilerin sayısının 1 milyon 50 bin olduğunu açıklamıştı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
10, bin, çalıştırmaya, ceza, kacak, lira, suriyeli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kurbağa avcılarına 169 bin lira ceza MasteR06 Haber Arşivi 0 09 Aralık 2013 22:42