IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Temmuz 2014, 17:24   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Van Valiliği, Muharrem için soruşturma izni vermedi




Van'ın Gürpınar ilçesinde mezra yolu kar yüzünden kapalı olduğu için hastaneye götürülemeyen ve cenazesi çuvalda taşınan 3 yaşındaki Muharrem Taş'ın ölümüyle ilgili, Van Valiliği 4 kurum hakkında soruşturma izni vermedi

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Van Valiliği, hastaneye nakledilemediği için hayatını kaybeden 1,5 yaşındaki Muharrem’in ölümüyle ilgili sorumluluğu olduğu iddia edilen 4 kurum hakkında soruşturma izni vermedi. Zaman gazetesinde yer alan habere göre, Vali Aydın Doğan, şubat ayında yaşanan olayın ardından “İhmalin bahanesi olmaz” demişti. Aile ise olayın üstünün örtülmesinden korkuyor. Küçük Muharrem'in cenazesini ailesi çuvalla sırtında taşıdı

YOLLAR KAPALI OLDUĞU İÇİN HASTANEYE GÖTÜRÜLEMEDİ
Bir şubat soğuğunda, karla kaplı mezra yolunda, babasının sırtında çuvalla taşınırken tanıdı onu Türkiye. Adı Muharrem’di, henüz 1,5 yaşında ve hastaydı. Van Gürpınar’a bağlı Yalınca köyünün Çalık mezrasında yaşayan Taş ailesi, yüksek ateş ve öksürüğe yakalanan Muharrem için çare arıyordu. Mezra yolu kar yüzünden kapalı olduğu için hastaneye götürme imkanları yoktu.
112 ACİL, ÖZEL İDARE, KARAYOLLARI
Baba Abdulmenav Taş, 112 Acil, Özel İdare, Karayolları gibi makamları aramış ama bir yardım alamamıştı. Saatler gece yarısı 02.00’yi gösterdiğinde ise Muharrem’in minik bedeni cansız kalmıştı. Aile her şeye rağmen çocuklarını Van’daki hastaneye götürmek isteyince de ortaya bu fotoğraf çıkmıştı. Hikâyenin devamı malum; Türkiye ayağa kalktı, yetkililer “İhmalin hesabı sorulacak” diye açıklama yaptı.

BARO, BÖLGE İDARE MAHKEMESİNE GİDİYOR
Fakat hafta içinde sürpriz bir gelişme yaşandı. Van Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturmanın yapılamadığı ortaya çıktı. Çünkü Van Valiliği, Muharrem’in ölümüne ilişkin İl Jandarma Komutanlığı, 112 Acil Sağlık Hizmetleri, İl Özel İdaresi ve Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü hakkında soruşturma yapılmasına izin vermedi. Taş ailesinin avukatlığını üstlenen Van Baro Başkanı Murat Timur, Bölge İdare Mahkemesi’ne itiraz edeceklerini söyledi.
MUHARREM’İN AMCASI: DEVLET, MEMURLARINI KORUMA ÇABASINDA

Minik Muharrem’in amcası Abdurrahman Taş da olayın örtbas edilmeye çalışıldığını söyledi. Taş, “Olayın ilk gününden itibaren bu işi mahkeme çözer diye bekliyorduk. Ancak anlaşılan devlet kendi memurlarını koruma çabası içerisinde. Bölge idare mahkemesinin hemen soruşturma kararı vermesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

VALİ 'BU DURUMUN BAHANESİ OLMAZ' DEMİŞTİ
Vali Aydın Nezih Doğan, olayda koordinasyon sıkıntısı yaşandığını söyleyerek, “Bizim çağrı merkezimize 4 milyon 300 bin çağrı düşüyor, bunun 49 bini doğru çağrı. Arkadaşlar sanki her çağrıyı doğrulatma alışkanlığı kazanmışlar. Bunun giderilmesi gerekiyor. 1 Şubat tarihinde 15 bin çağrı var ama 141 tanesi gerçek çağrı. Bu tip durumun bahanesi olamaz bunlar.” açıklamasını yapmıştı.
Kaynak:Posta

__________________
Hep söylüyoruz namaz 5 vakit, ahlak ise 24 saat farzdır.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
icin, izni, muharrem, soruşturma, valiliği, van, vermedi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık