IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Temmuz 2014, 17:46   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Hayata Dönüş' operasyonu soruşturmasında 14 yıl sonra ifadeleri alınıyor




30 kişinin hayatını kaybettiği 'Hayata Dönüş' operasyonu soruşturmasında yeni gelişme.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



F Tipi cezaevlerindeki tecrit koşullarını protesto etmek amacıyla yapılan ölüm orucu ve açlık grevini sona erdirmek amacıyla 19 Aralık 2000'de 20 cezaevinde eş zamanlı yapılan 28’i tutuklu ve hükümlü 2’si asker toplam 30 kişinin ölümü ile sonuçlana “Hayata Dönüş” operasyonuna katılan ve müdahale timi olarak görev yaptıkları öne sürülen dönemin Ankara Komando Özel Asayış Komutanlığı’na mensup 252 askerin ismi 14 yıl

sonra soruşturma dosyasına girdi. Operasyonda müdahale birliği olarak görev yapanların listesinin savcılığa ulaşmasının ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma kapsamında ifadelerin alınmasına başlanıldı.

“HAKLARINDA DAVA AÇILMASINI TALEP ETTİK”: Hayat Dönüş Operasyonunda müdahil tarafın avukatlığını yapan Halkın Hukuk Bürosu avukatlarından Oya Aslan, “Bu güne kadar hem savcılık hem de mahkemece defalarca talep edilmesine rağmen “elimizde başka bilgi, kayıt yok” diyerek liste gönderilmemişti. Operasyonda müdahale timi olarak görev yapan Ankara Komando Özel Asayış Komutanlığı’nda görev yapanların listesi ilk kez gönderildi. Savcılığa dilekçe vererek haklarında dava açılmasını istedik. Hayata Dönüş operasyonu davasına da bu listeyi sunacağız” dedi.

LİSTE 14 YIL SONRA ORTAYA ÇIKTI: Hayata Dönüş Operasyonu’na soruşturmasını yürütürken görevi kötüye kullandığı gerekçesi ile hakkında dava açılan Cumhuriyet Savcısı Ali İhsan Demirel’in soruşturmadan alınmasının ardından Hayata Dönüş soruşturmasını yürütmek için görevlendirilen yeni savcının talebine daha önce birçok kez “Elimizde başka bilgi yok, kayıt yok” diye yanıt veren Jandarma Genel Komutanlığı’ndan cevap geldi. Jandarma Genel Komutanlığı, 14 yıl sonra operasyona katılan 252 askerin ismini savcılığa gönderdi. Jandarma Genel Komutanlığınca savcılığa gönderilen listede, ismi yer alan askerlerin büyük bir bölümünün görevde olduğu bir kısmının emekliye ayrıldığı bir kısmının ise ilişiğinin kesildiği bilgisine yer verildi. Listenin ulaşmasının ardından savcılık da harekete geçerek ifade almaya başladı. Yaklaşık bir aydır devam eden ifade alma işleminin önümüzdeki günlerde tamamlanması bekleniyor.

DURUŞMA YARI

Hayata Dönüş Operasyonu davasında müdahil avukatı olan Halkın Hukuk Bürosunca yapılan açıklamada şöyle

denildi:
“Yarın Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 19-22 Aralık 2000 tarihlerinde Bayrampaşa hapishanesinde yapılan ve adına Hayata Dönüş denilen operasyonun davası görülecektir. Bu davada hep savunduğumuz gibi asıl sorumlular yargılanmadı. Asıl sorumluların ortaya çıkması saklandı. Özellikle operasyonu yapan birlik saklandı...
Defalarca ‘elimizde bilgi yok, başka kayıt yok, operasyona kimin katıldığı bilinmiyor’ denildi.
Soruşturma dosyasını yürüten savcı katliam soruşturmasın etkili yürütmediği için hakkında görevi ihmal etmekten dava açıldı. Uzun uğraşlarımız sonrasında soruşturma savcısı değişti ve soruşturma dosyasını yeni yürüten savcının tekrar operasyonu yapan birliğin kimliğinin tespitini talep etmesi sonrasında soruşturma dosyasını operasyonu bizzat yürüten katliamı gerçekleştiren birlik olan Ankara Jandarma Komando Özel Asayiş Birliğinin isim listesi geldi.
Ankara Jandarma Komando Özel Birliğin isim listesini gelmesi çok önemliydi. 14 yıldır bu birliğin isim listesi saklanıyor, dosyaya gönderilmiyordu.
Başka türlü adalet sağlanamayacak, sadece bunlar değil, tüm sorumluların yargılanmasını sağlayıncaya kadar ısrar edeceğiz .Adalet isteyeceğiz."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
14, alınıyor, dönüş, hayata, ifadeleri, operasyonu, sonra, soruşturmasında, yıl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hayata ve Aşka Dönüş Lady Şiir, Hikaye ve Güzel Sözler 0 12 Mayıs 2010 09:00
Hayata ve Aşka Dönüş KartaL Aşk ve Sevgi Köşesi 0 07 Nisan 2009 13:48
Hayata mucize dönüş! Angel Haber Arşivi 0 24 Temmuz 2008 12:07