IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası

IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası (https://www.ircforumlari.net/)
-   Haber Arşivi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/)
-   -   Peşmerge petrol sahalarını ele geçirdi (https://www.ircforumlari.net/haber-arsivi/600515-pesmerge-petrol-sahalarini-ele-gecirdi.html)

AftieL 12 Temmuz 2014 07:26

Peşmerge petrol sahalarını ele geçirdi
 
Merkezî yönetim ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi arasında gerginlik yaşanan Irak'ta, peşmerge petrol sahalarını ele geçirdi.


[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Merkezî yönetim ile Irak Kürt Bölgesel Yönetimi arasında gerginlik yaşanan Irak’ta, tansiyonu yükseltecek yeni bir gelişme yaşandı. Peşmerge, ülkenin kuzeyinde bulunan Bai Hassan ve Kerkük petrol sahalarını ele geçirdi.

Kürt Bölgesel Yönetimi’nden ismini vermek istemeyen ve Reuters 'a konuşan bir kaynağın işgali doğruladığı kaydedildi. Kaynak , “Merkezî yönetimin bu bölgeleri sabote edeceğini öğrendikten sonra Irak’ın mevcut altyapısını korumak zorundaydık” dedi.
“DURUMU FIRSATA ÇEVİRDİLER”

Irak Petrol Bakanlığı, petrol sahalarının işgalini kınarken, yapılan açıklamada, “Kürt savaşçılarının teröristlerle savaşta güvenlik güçlerimize destek olmasını bekliyorduk. Yaşanan durumu petrol sahalarını işgal etmek için bir fırsata çevireceklerini tahmin etmiyorduk” ifadeleri kullanıldı.

Ele geçirilen petrol sahalarının günde 400 bin varil kapasitesi olduğu belirtildi. Irak hükümetinin peşmergelere yanıtı merak ediliyor.

Öte yandan, Kürt milletvekilleri parlamentodan çekilme kararı aldı. Kararın arkasında Irak Başbakanı Nuri el Maliki'nin, "Kürtler, IŞİD'e ev sahipliği yapıyor" sözleri bulunuyor.


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:18.

Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk