IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Temmuz 2014, 13:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Katliam yaptılar: Çoğu kadın ve çocuk 40 ölü





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
İsrail'in Gazze'nin Şecaiyye semtinde başlattığı yoğun bombardımanda ilk belirlemelere göre çoğu kadın ve çocuk 40 kişi hayatını kaybetti, en az 400 kişi de yaralandı.

İsrail’in Gazze’ye başlattığı saldırıların en şiddetlisi dün gece ve bu sabah yaşandı. Gazze’nin Şecaiyye semtine hava ve topçu saldırısı düzenleyen İsrail ordusu, ilk belirlemelere göre çoğu kadın ve çocuk en az 40 kişiyi öldürdü. Saldırıda 400’den fazla kişi de hayatını kaybetti.

Yerel kaynaklar, Şecaiyye’de bir ambulansın vurulduğunu, saldırılarda semt hastanesinin de hedef alındığını bildirdi. Şecaiyye’deki bilançonun daha da ağır olabileceğini belirten kaynaklar,

yoğun bombardıman nedeniyle semte girilemediğini, ambulansların da hedef alınması nedeniyle yaralıların bölgeden alınamadığını ve bölgedeki bilançonun daha da ağır olabileceğini açıkladı.

NORVEÇLİ DOKTOR: BU BİR KATLİAM

Gazze'de gönüllü olarak çalışan Norveçli doktor Mads Gilbert, Al Jazeera’ye yaptığı açıklamada Şecaiyye’de yaşananların bir katliam olduğunu belirterek “Bu bir katliam, Şecaiyye'ye girilmesi güvenli hale geldiğinde neler bulacağımızdan Tanrı korusun. Uluslararası topluma yazıklar olsun” dedi.

Şecaiyye’deki halk, katliamdan kaçmak için yolara döküldü. Eşyalarını almadan evlerini terk eden insanlar akın akın Gazze’nin daha güvenli olduğunu düşündükleri bölgelere kaçıyor.

Öte yandan İsrail’in Şecaiyye bölgesini kapalı askeri alan ilan ettiği, ambulansların bölgeye girmesine izin vermediği bildirildi.

Hamas da yaptığı açıklamada Kızılhaç'ın Şecaiyye bölgesindeki ölü ve yaralıları alabilmeleri için 3 saatlik insani ateşkes talebini kabul ettiklerini ancak İsrail ateşkesi reddettiğini söyledi.

BİR GAZETECİ ÖLDÜRÜLDÜ

Gazze’de görev yapan gazeteciler, dün İsrail makamlarından Gazze’nin güvenli olmadığı ve derhal bölgeyi terk etmeleri yönünde bir uyarı aldıklarını açıkladılar.

Ordunun açıklamasının ardından bu sabah Halil Hamit isimli Filistinli gazeteci, İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucunda hayatını kaybetti.

ÖLÜ SAYISI 370’İ GEÇTİ

Şecaiyye katliamıyla birlikte Gazze’de öldürülen Filistinli sayısı 370’i geçti. Filistinli yetkililer saldırılarda en az 2700 kişinin de yaralandığını açıkladı.

'PUSUYA DÜŞÜRDÜK'

Kassam Tugayları, Gazze'nin doğusunda bulunan Tufah mahallesinde 14 İsrail askerine kurulan pusu sonucu 8 İsrail askerinin daha öldürüldüğünü açıkladı. İzzeddin Kassam Tugayları'nın son açıklamasıyla

birlikte öldürüldüğü iddia edilen İsrail askeri sayısı 23'e çıktı.

Kassam Tugaylarından yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerine yönelik mayınlı pusu kurulduğu belirtilmişti.

İSRAİL 5 ASKERİNİN ÖLDÜĞÜNÜ AÇIKLADI

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" operasyonunun bir parçası olduğu belirtilen "kara harekatı" kapsamında dün gece Bania Roval (20) ve Bar Rahav (21) isimli askerlerin öldüğünü, 5 askerin de yaralandığını" kaydedildi.

Açıklamada, Gazze'ye karadan yapılan saldırının başlamasından bu yana 5 İsrail askerinin öldüğü belirtildi. İsrail ordusu, askerlerin nerede öldükleri hakkında ise herhangi bir bilgi vermedi.

Gazze'ye yapılan İsrail saldırıları sırasında hayatını kaybeden Filistinli sayısının ise 370'e, yaralı sayısının 2 bin 685'e ulaştığı belirtilmişti. İsrail basınında askerlerin fotoğrafları yayımlandı.

Al Jazeera Filistin büro müdürü Velid Ömeri, Netanyahu’nun orduyu Gazze’nin derinlerine sokmakla askeri kayıpların artmasından korktuğunu söyledi. Ömeri’ye göre, askeri kayıpların artması Netanyahu’ya verilen desteği alt üst edebilir. O yüzden İsrail, Gazze’deki ilerleyişini çok sınırlı bir şekilde sürdürüyor.

12'DEN FAZLA TÜNEL İMHA EDİLDİ

İsrailli askeri yetkililer, şu ana kadar 34 tünelden 12'den fazlasının imha edildiğini, tünellerden birinde askerlerini hedef alan bir saldırının da geri püskürtüldüğünü bildirdi. Tel Aviv hükümeti, tünellerin Gazze sınırından İsrail’e militan, patlayıcı ve silah sokmak için kullanıldığını öne sürüyor. Gazze, bu gece son günlerin en ağır hava bombardımanlarından birisini yaşadı.

İsrailli yetkililer, Gazze’den gelen bir füzenin Dimona’ya düşmesi sonucu 1 kişinin öldüğünü açıkladı. İsrail, kara operasyonunun başladığı Perşembe’den bu yana 200 hedefin vurulduğunu açıkladı. Çatışmaların başından bu yana Gazze’den İsrail’e 1760 füze fırlatıldığı, füzelerin çoğunun İsrail’in hava savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirildiği belirtiliyor.

ÇOCUKLAR ÖLMEYE DEVAM EDİYOR

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref Kudra, Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Lahya bölgesini hedef alan bombardımanda 10 yaşındaki Ahmet Hammude’nin öldüğünü ve 4 kişinin de ağır yaralandığını söyledi.

Sağlık Bakanlığı kaynaklarına göre, İsrail’in Gazze’nin kuzeyinde bombaladığı evde 6 yaşında bir çocuk öldü. Ailesinden 7 kişi de yaralandı.

Perşembe günü kara saldırılarının başlamasının ardından hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı 370'e ulaştı. Ölenlerden 32'si kadın, 85'i ise çocuk. Saldırılardan yaralananların sayısı ise 2 bini aştı.

İLAÇ SIKINTISI SÜRÜYOR

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref Kudra, son günlerde hastanelere gelen çok sayıda yaralının eldeki ilaçların büyük bir kısmını tükettiğini söyledi.
Kudra, hastanelerde önemli bir ilaç ve elektrik krizi yaşandığını belirtti.

BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu UNRWA’nın sözcüsü Chris Gunness de Gazze’de UNRWA’nın kurduğu 43 sığınağa giden Filistinlilerin sayısının 50 bini geçtiğini söyledi. Gunness, UNRWA’nın temel yardım maddelerinin tükenmek üzerinde olduğunu ifade etti.

HAMAS MISIR'IN TEKLİFİNİ REDDETTİ

Hamas Siyasi Büro Şefi Halid Meşal'in, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi'in, Mısır'ın ateşkes girişimini görüşmek üzere yaptığı Kahire davetini reddettiği belirtildi. Hamas'a yakın bir kaynaktan alınan bilgiye göre, Arabi, Meşal'i arayarak, Mısır'ın ateşkes girişimini görüşmek üzere Kahire'yi ziyaret etmesini istedi. Kaynak, Arabi'nin, Mısır'ı değil Arap Birliği'ni temsil ettiğini belirten Meşal'in, bu teklifi resmi olmadığı gerekçesiyle reddettiğini söyledi.

Arabi'nin Meşal'i, Mısır'ın ateşkes girişimine onay vermesi için ikna etmeye çalıştığını ifade eden Kaynak, Meşal'in teklifi kabul etmediğini ve bunun Gazze Şeridi'ndeki direniş örgütlerinin ortak duruşu olduğunu kaydettiğini aktardı. Kaynak ayrıca, direniş örgütlerinin, ateşkes konusundaki taleplerine ilişkin dosyayı Türkiye, Arap Birliği ve Katar'a sunduğunu belirtti.

İSRAİL'DEN KORKUTAN AÇIKLAMA

İsrail ordusu, Gazze'ye yönelik başlattığı saldırılarda, kara operasyonunu "genişleteceğini" duyurdu.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, "İsraillilere güven içinde bir yaşam sunulabilmesi hedefiyle" Gazze'ye yönelik "Koruyucu Hat" operasyonu kapsamında yürütülen "kara harekatı"nın genişletileceği belirtildi.

Açıklamada, operasyonu yürüten birliklere takviye kuvvetlerin destek vereceği kaydedildi. İsrail ordu sözcüsü Avichay Adraee ise sosyal paylaşım sitesindeki hesabından yaptığı açıklamada, "Gazze Şeridi'ndeki 'terörün altyapısı'na darbe vurmak amacıyla, 'Koruyucu Hat' operasyonu çerçevesindeki kara harekatı genişletilecektir" ifadelerine yer verdi.

Adraee, düzenlenen askeri operasyonların belirli bir plan çerçevesinde yürütüldüğünü ve bununla "Hamas'a yönelik darbenin" arttırılması ve "daha güvenli bir ortamın oluşturulmasının" hedeflendiğini iddia etti.

İsrail, 7 Temmuz'da "Koruyucu Hat" adıyla, yıllardır abluka altında tutuğu Gazze'ye başlattığı saldırıların ardından, Perşembe akşamı da kara operasyonuna başlamıştı. İsrail saldırıları sırasında hayatını kaybeden Filistinli sayısının 358'e, yaralı sayısının 2 bin 685'e ulaştığı belirtilmişti.

MISIR KONVOYA İZİN VERMEDİ

Mısır yetkilileri, Mısır’dan Gazze’ye girmeye çalışan yardım konvoyunun geçmesine izin vermedi. 500'den fazla insan ve 11 otobüsün bulunduğu konvoy Sina'ya kadar herhangi bir engelle karşılaşmadan gelmişti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
40, cocuk, codu, kadın, katliam, ve, yaptılar, Ölü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Parmaklıklar Ardından Çocuk Yaptılar Zen Haber Arşivi 0 09 Şubat 2013 16:06
Arkadaşları İçin Katliam Yaptılar System Haber Arşivi 0 13 Aralık 2011 18:51
Çocuk-ken Kadın .. pyracantha IF Ekstra 2 23 Mayıs 2010 21:53