IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 22 Temmuz 2014, 18:36   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ali Fuat Yılmazer gözaltına alındı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Ali Fuat Yılmazer'in evinde yapılan arama sona erdi. Gözaltına alınan Yılmazer polisler eşliğinde götürüldü.

İki ayrı operasyon kapsamında toplam 125 emniyet görevlisi hakkında yakalama ve gözaltı kararı var. Gözaltına alınanların sayısı ise 99'a ulaştı.

25 ilde devam eden operasyon kapsamında gözaltı sayısı 25'e yükseldi. Gözaltına alınanlar arasında dikkat çeken isimler var. Sarıyer'deki villası saatler boyunca aranan Eski Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer; 2007'de öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, Ergenekon, Poyrazköy, Kafes, Amirallere Suikast,

Balyoz davalarına istihbarat sağlayan bir isim.

Terörle Mücadele Şubesi'nin eski müdürü Ömer Köse, Terörle Mücadele Şubesi'nin eski müdürü Yurt Atayün de gözaltındaki isimler arasında. Atayün MİT krizinde Müsteşar Fidan'ı ifadeye çağıran isimler arasındaydı. KCK soruşturmasına da görev aldı. Ömer Köse ve Yurt Atayün gözaltı sonrası kelepçelendi.

BAŞBUĞ'UN YANINDAKİ KİŞİ

Emniyet Amiri Gaffur Ataç ise eski Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ soruşturmasına baktı. Ergenekon davasından tutuklandıktan sonra İlker Başbuğ'u cezaevine götürürken araçta görüntülenen kişi de oydu. Ayrıca PKK'nın çatı örgütü KCK'nın İstanbul ayağına da bakan ekipteydi.

NEYSE SUÇLANIYORLAR?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bu sabah yapılan operasyonla ilgili bir basın açıklaması yaptı. Başsavcı Hadi Salihoğlu tarafından yapılan yazılı açıklamada öncelikle Selam - Tevhid örgütü kapsamında yürütülen soruşturmada takipsizlik kararı verildiği belirtildi.

SELAM - TEVHİD SORUŞTURMASINA TAKİPSİZLİK
Açıklamada, "İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kapatılan TMK 10 ile yetkili bölümünde 2010 yılından beri yürütülen ve daha önce konuyla ilgili C. Başsavcılığımızca açıklama yapılan sözde Selam-Tevhid adlı örgüt kurulduğu iddiasıyla 251 kişi hakkında yürütülen soruşturmayla ilgili yapılan inceleme ve araştırma tamamlanıp takipsizlik kararı verildiği belirtildi.

"BAŞBAKAN'IN DİĞER ÜLKE YETKİLİLERİ İLE OLAN GÖRÜŞMELERİNİN KAYDEDİLDİĞİ" İDDİASI
Açıklamada, delil olmadığı halde bir kurgu ile soruşturmanın 2010 yılında başlatıldığı belirtilerek, "Ortada terör örgütü kurulduğu yönünde delil olmadığı halde bir kurgu oluşturularak 2010 yılında soruşturmaya başlandığı, yaklaşık 3 yıl süreyle 251 hedef

kişi toplamda 2280 kişinin dinlendiği, Türkiye Cumhuriyet Başbakanı'nın ve bakanlarının diğer ülke yetkilileri ile olan görüşmelerinin kaydedildiği, MİT müsteşarının kod adıyla örgüt üyesi olarak dinlenip kaydedildiği" ifadelerine yer verildi.

76 EMNİYET GÖREVLİSİ HAKKINDA "CASUSLUK" İDDİASI
Başbakan ve bakanlarının diğer ülke yetkilileri ile olan görüşmelerinin kaydedilmesinin ve MİT müsteşarının kod adıyla örgüt üyesi olarak dinlenmesinin casusluk olarak tespit edildiği belirtilen açıklamada, "21.07.2014 tarihli talimatımızla sözkonusu Selam-Tevhid adlı örgüt adıyla soruşturma yapan, gerçekte amaçlarının casusluk olduğu belirlenen 76 emniyet görevlisi hakkında yakalama ve gözaltı talimatı verilmiş olup, şu an itibariyle 52 şüphelimiz alınmış, diğer şahısların yakalanmaları ve gözaltına alınmaları yönündeki uygulamalar halen devam etmektedir" denildi.

"SAHTE KİMLİK VE BİLGİLERLE ÖZEL AMAÇLI DİNLENME" İDDİASI
Açıklamada, 39 İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube görevlisi hakkında da çok sayıda kişinin sahte kimlik ve bilgilerle dinlendiği iddiası üzerine başlatılan soruşturma kapsamında haklarında gözaltı talimatı verildiği belirtildi. Açıklamada, "Değişik zaman dilimlerinde özel amaçlı dinleme yapılıp konuşmalarının kayda alındığı yönündeki ihbarı üzerin yapılan soruşturmada ilk başta 250 civarında içlerinde milletvekili, hakim, basın mensubu, üst düzey bürokrat olan kişinin sahte belgelerle ilgisi olmadıkları yasadışı örgüt üyesi oldukları gerekçeleri ile dinlendikleri" anlatıldı.

39 EMNİYET GÖREVLİSİ HAKKINDA YAKALAMA TALİMATI
Açıklamada "Bu işlemin tamamen özel amaçlı yapıldığı, devletin güvenliği ile ilgili olmadığı anlaşılması üzerine Emniyet İstihbarat Şubesi'nde görevli 39 şüpheli hakkında 21.07.2014 tarihli yakalama, arama, gözaltı talimatı verilmiş olup, şu an itibari ile 15 şüpheli gözaltına alınmış olup, uygulama halen devam etmektedir" ifadelerine yer verildi. (AJANSLAR)

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 22 Temmuz 2014, 21:34   #2
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ali Fuat Yılmazer gözaltına alındı




oldukça komik bir süreçten geçiyoruz yakalanmasına yakalansınlar ama iş başına getiren, yakalayanın kendisi. hayırlısı olsun ülkemiz için.

 

 

Etiketler
ali, alındı, fuat, gözaltına, yılmazer


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
10 MYO öğrencisi gözaltına alındı Lucifer Haber Arşivi 0 07 Mayıs 2010 23:46