IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ağustos 2014, 17:06   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
YSK, Erdoğan'ın reklam filmini yasakladı




Yüksek Seçim Kurulu, Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünden itibaren yayınlanmaya başlanan reklam filmini, dini duyguların istismar edildiği gerekçesiyle yasakladı.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Yüksek Seçim Kurulu, Cumhurbaşkanı Adayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Cumhurbaşkanlığı seçimi için hazırlanan reklam filminde dini ibareler kullanılmasını ihlal saydı. Kurul, reklam filminde "Ezan sesi, seccade ve dua eden kadın görüntüsü" kullanılarak dini duyguların istismar edildiği gerekçesiyle yasakladı. Oy çokluğuyla alınan karar RTÜK'e bildirecek.

Yüksek Seçim Kurulu, bugün yaptığı toplantıda MHP'nin itirazı üzerine Başbakan ve Cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan'a Cumhurbaşkanlığı seçimi

için hazırlanan reklam filmini değerlendirdi. MHP'nin itiraz dilekçesinde söz konusu reklam filminde dini değer ve sembollerin kullanıldığı hatırlatıldı. YSK, ilk dün yayınlanmaya başlayan reklam filmine gelen şikayetleri değerlendirdi. Filmde yer alan ezan sesi, namaz kılan kadın görüntüsü ve seccade kullanılması 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu'nun "Dini ve dince kutsal sayılan şeyleri istismar yasağı" başlıklı 87. Maddesi ve 298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanunu'nun "Propaganda yayınlarına ilişkin yasaklar ve propagandada kullanılacak dil" başlıklı 58. Maddesine aykırı olduğuna karar verildi. Oy çokluğuyla aldığı reklam filminin yayının durdurulmasına ilişkin kararı RTÜK'e gönderildi.

DİNİ İBARELER KULLANILAMAZ
Reklam filminde Cumhurbaşkanlığı forsu, halkın temsiliyle özdeşleştiriliyor. Forsta bulunan yıldızlar ve güneş Türkiye'nin her bölgesindeki insanlar tarafından taşınarak fors yeniden oluşturuluyor ve Cumhurbaşkanlığı makamının sahibinin artık millet olduğu gösteriliyor. Film son sahnesinde Erdoğan, milletle bir araya gelerek forstaki güneşi teslim alıyor ve güneşi forstaki yerine kendi elleriyle yerleştiriyor.

Reklama yasak getiren düzenlemeler ise şöyle:

"Siyasi Partiler Kanunu'nun 87. Maddesi "Siyasi partiler, Devletin sosyal veya ekonomik veya siyasi veya hukuki temel düzenini, kısmen de olsa dini esas ve inançlara uydurmak amacıyla veya siyasi amaçla veya siyasi menfaat temin ve tesis eylemek maksadıyla dini veya dini hissiyatı veya dince mukaddes tanınan şeyleri alet ederek her ne suretle olursa olsun propaganda

yapamaz, istismar edemez veya kötüye kullanamazlar" hükmünü içeriyor. Seçimlerin Temel Hükümleri Ve Seçmen Kütükleri Hakkındaki Kanunu'un 58. Maddesinde ise "Propaganda için kullanılan el ilanları ve diğer her türlü matbuat üzerinde Türk Bayrağı ve dini ibareler bulundurulması yasaktır" ibarelerini içeriyor."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
erdoğanın, filmini, reklam, yasakladı, ysk


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Son çare iPhone’u yasakladı! Deep Apple 0 03 Aralık 2011 23:25