IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Ağustos 2014, 17:40   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ebola virüsünden ölenlerin cesedi sokağa atılıyor




Batı Afrika'da yaklaşık 900 kişinin ölümüne neden olan Ebola virüsü gittikçe korkunç manzaraların oluşmasına sebep oldu.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.





Dünya Ebola virüsü yüzünden adeta korkudan titriyor, Batı Afrika'da 900 kişi hayatını kaybetti, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Türkiye olarak çok ciddi önlemler alındığını açıkladı.

Virüse yakalananların hali ise içler acısı, insanlar ne yapacaklarını bilmiyor. Öyle ki AP'den geçen bir fotoğraf trajedinin boyutunu gözler önüne serdi. Liberya'da hayatını kaybeden bir gencin cesedi en yakınları tarafından sokağa atıldı. Kimse cesede dokunmazken, herkes normal bir

durummuş gibi sokaktan gelip geçmeye devam etti.

Liberya'da Ebola virüsüne yakalandığı için hayatını kaybeden bir gencin cesedi ailesi tarafından sokağa atıldı. İnsanlar yerde yatan cenazenin yanından gelip geçti ve kimse dokunmadı.

Virüsün etkisi altına aldığı ülkede şoke eden olay üzerne açıklama yapan Bakan Lewis Brown, insanların virüsün korkusundan en yakın akrabalarını bile sokağa attığını belirtti. Bazı aileler de ölen yakınlarının cesetlerini sokağa atıyor. İnsanların cesetleri sokağa atmamasını rica ettiğini, gelip kendilerinin bu cesetleri evlerden uygun biçimde alacaklarını belirtti.

Ebola'dan hayatını kaybedenlerin cenazeleri ise şehrin dışında yakılıyor. Bugüne kadar 20 kişinin cesedi yakıldı.

EBOLA VİRÜSÜ NEDİR?

Hastalığın seyri çok hızlıdır ve çok gürültülü bir septik şok gibidir. Ebola virüsü kanamalı ateşe neden olduğundan benzer hastalığa yol açan diğer bazı virüslerle birlikte "kanamalı ateş virüsleri" grubunda yer alır. Ebola virüsüne bağlı ölüm oranı %50-90 arasında değişmektedir. Bu hastalığın tedavisi için kanıtlanmış, etkili bir tedavi bulunmamaktadır. Ancak belirli destek tedavileri uygulanmaktadır.

İlk kez 1976 yılında Zaire'de saptanan Ebola virüsü özellikle sahra altı denilen Afrika ülkelerinde salgına yol açıyor. Hastalık şempanze, goril gibi hayvanlarda da görülüyor ve ölümcül seyrediyor.

Vücut sıvılarının ağız yolu, solunum yolu veya ciltteki kesilere bulaşması yoluyla virüs vücuda girebilmektedir.

Ebola virüsüne bağlı meydana gelen kanamalı ateş hastalığında lökositlerin tükenmesi nedeni ile bağışıklık sisteminde çökme, pıhtılaşma fonksiyonunda bozukluk, kaçış

sendromu (kanın serum kısmının damar dışına çıkması) ve şok tablosu gelişmektedir. Virüs vücuda girdikten sonra ortalama 5-10 gün içinde hastalık gelişmektedir. Hastalık tipik olarak ani başlangıçlı yüksek ateş, üşüme, titreme ve bitkinlik şeklinde başlamaktadır. Diğer belirtiler şiddetli baş ağrısı, kas ağrısı (özellikle gövde ve sırtta), bulantı, kusma, ishal ve karın ağrısıdır.

Hastalığın ileriki dönemlerinde ciltte döküntüler, tansiyonun düşmesi, vücudun çeşitli yerlerinden kanamalar (burun, ağız bölgesi, makattan, gözden ve diğer bölgelerden) meydana gelmektedir. Hastalığın ileri dönemlerinde böbrek yetmezliği de gelişmektedir.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
atılıyor, cesedi, ebola, sokağa, virüsünden, ölenlerin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Mezar Parası Ödemeyen Sokağa Atılıyor Kacak Haber Arşivi 0 17 Aralık 2011 22:31
Çiçek aşısı HIV virüsünden korur mu? KarakıZ Sağlık Köşesi 0 26 Ağustos 2011 16:54
İsraille tüm köprüler atılıyor Lady Haber Arşivi 1 16 Haziran 2010 13:52
Ebola Virüsü YapraK Sağlık Köşesi 0 28 Eylül 2009 19:11