IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 10 Ağustos 2014, 12:32   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
İhsanoğlu ve Demirtaş oyunu kullandı




Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, ve Selahattin Demirtaş oylarını kullandı.


Ekmeleddin İhsanoğlu, eşi Füsun İhsanoğlu ile birlikte İstanbul'daki Yeniköy İlköğretim Okulu'na gelerek oyunu kullandı.


Yarışta oyunu ilk kullanan aday olan İhsanoğlu daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İhsanoğlu şunları söyledi:

"Benim size sorum var. Siz oylarınızı kullandınız mı? Ben her şeyden önce oyunuzu kullanmanızı istiyorum. Bu mukaddes bir görevdir. Bunu hep beraber yapmamız lazım. Sevgili kardeşlerim Türkiye seçim kampanyasını dün akşam bitirdi. Bugün sessiz yığınlar

sandıkların başına gidiyor hür iradesiyle tercihini basıyor ve bu akşam inşallah cumhurbaşkanının kim olduğunu öğrenecek.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"
Biz burada seçimle siyasetle ilgili bir şey söylemeyeceğiz. Kampanya adaletsiz eşitsiz şartlarda yürütüldü. Ama biz milletimizin sağ duyusundan eminiz. Bizim temennimiz seçimin suhuletle dürüstlük içerisinde yürütülmesinde. Ancak sabahleyin aldığımız haberlerde, bazı sandık kurullarında, sandık görevlilerinin alı koymadıklarını ve bazı vatandaşlarımızın seçmenlerin pusulayı mühürledikten sonra fotoğraflarını çektiklerini, arkadaşlarımız kaydetmiş. Biz bunlar için suç duyurusunda bulunacağız.

Oy verme sırasında insanların telefonlarının alı konması müsaade edilmiyor, çünkü burada geçen dönemde görülen bir takım uygunsuz hareketlerin yapıldığını, belirli bir adaya gidip bunun karşılığında menfaatler temin edildiğini biz biliyoruz. Temennimiz temiz bir şekilde milli iradeye gölge düşürülmeden yapılmasıdır. Bütün dünyanın gözü bizde. AGİT'in ABD'nin gözü bizde. Kongre üyeleri mektup yazdılar Obama'ya. Burada suç işlendiği takdirde biz suç duyurusunda bulunacağız.

Biz Türkiye'de ilk defa bir cumhurbaşkanı seçimi halkın oylarıyla yapılıyor. Bunu dürüst şekilde bütün dünyaya karşı açık biçimde yapılmasını istiyoruz."

DEMİRTAŞ DİYARBAKIR'DA OYUNU KULLANDI
Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş oyunu Diyarbakır'da kullandı.

Selahattin Demirtaş, eşi ve kızlarıyla Diyarbakır'daki Şehit Jandarma Üsteğmen Tevfik Pehlivan Ortaokulu'nda oy kullandı. Demirtaş, oy kullandıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. İşte Demirtaş'ın açıklamaları:

"Bugün ilk defa cumhurbaşkanı halk tarafından seçiliyor. Biz de oyumuzu kullanacağız. Sonuç ne olursa olsun barış kardeşlik kazansın istiyoruz. Sandığa giden

demorkasi mücadelesine katkı sağlamış olacak.

Bütün halklar için en hayırlısı olur temennisiyle oyumuzu atıyoruz hayırlı olsun. Bugün ortaya ne sonuç çıkarsa çıksın demokrasi mücadelesi bitmiş olmayacak. Biz de kazansak sonlanmış olmayacak. Diğer adayalarda kazansa demokrasi arayışı devam edecek. Bugünkü bir başlangıç sadece. Emeğiyle alın teriyle üretenler adına yeni bir başlangıçtır. Elbetteki çıkacak oyların oranları da bu sıçramanın niteliğini belirleyecektir. Şimdiden sonuçlar hayırlı olsun.

"OYUNUZU KİME VERDİNİZ"
Oyumu ezilenlerden yana olana verdim. Kabine içinde seçenek çok daha fazla değildi. Seçim sonucu buradan izleyeceğiz. İstanbul ve Diyarbakır'da koordinasyon merkezimiz var. Oradan takip edeceğiz."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
demirtaş, kullandı, oyunu, ve, İhsanoğlu


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İhsanoğlu: 'Kediler trafoya koşabilir' Seth Haber Arşivi 0 04 Ağustos 2014 00:40
Ekmeleddin İhsanoğlu rekora koşuyor Seth Haber Arşivi 0 24 Temmuz 2014 17:04
DYP İhsanoğlu'na desteğini çekti Seth Haber Arşivi 0 02 Temmuz 2014 01:19
Oyunu kullandı, kalp krizinden öldü aSi Haber Arşivi 0 12 Haziran 2011 13:32