IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 14 Ağustos 2014, 12:04   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
IŞİD'ten kaçan Ezidiler kutsal mekanları Laleş'e sığındı




IŞİD'in 2 Ağustos’ta Ezidi Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Sincar’a saldırmasından sonra binlerce Ezidi, Mekke olarak gördükleri kutsal mekanları Laleş’e sığındı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



IŞİD'in 2 Ağustos’ta Ezidi Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı Sincar’a saldırmasından sonra Irak topraklarında yaşayan yaklaşık 1 milyon Ezidi, yıllardır yaşadıkları toprakları terk ederken, binlerce Ezidi ise, Mekke olarak gördükleri kutsal mekanları Laleş’e sığındı. Her yıl Ezidiler'in haccı olmak için Ekim ayında gittikleri Laleş’teki Ezidiler'in kutsal mekanları IŞİD korkusu nedeniyle göç edenleri ağırlarken, bazı Ezidi kadınlar 7 gün kaldıkları Sincar Dağı'nda yaşadıkları

dramı anlatırken gözyaşlarına boğuldu. Ezidiler, terk etmek zorunda oldukları topraklara artık kolay kolay dönmeyeceklerini de söyledi.

IŞİD’in Musul’dan sonra Kürt yönetiminin güvenliğini sağladığı Sincar'a saldırması ve orada katliam yapıp binlerce insanın dağlara sürmesine neden olması Irak’ta yaşanan ve sayıları yaklaşık bir milyon olan Ezidiler'i evinden ve yurdundan etti. IŞİD katliamından kurtulup kendini güvenli bölgelere atan Ezidiler, buldukları her yere sığınıp yaşam mücadelesi verirken, binlerce Ezidi de dünyadaki bütün Ezidiler'in kutsal mekanı sayılan Laleş’e sığındı. Duhok ve Erbil arasında bulunan ve 'Ezidilerin Mekkesi' sayılan Laleş’e sığınan binlerce Ezidi, burada yaşadıklarını anlatırken gözyaşlarına boğuldu.

Normal zamanlarda dünyadaki bütün Ezidiler'in Ekim ayında hacı olmak için gittikleri Laleş’teki kutsal mekanlar şimdi hacı olmak için değil IŞİD korkusu ile kaçanlara barınak oldu. Laleş’teki türbe ve Lleş'i korumakla görevli görevlilerin evlerine ve buldukları her yere sığınan Ezidiler, kendilerine uluslararası kuruluşların yardım etmesini istedi. Canlarını kurtarıp 7-8 gün Sincar Dağı'nda ölüm-kalım savaşından çıkıp Laleş’e sığınanlar, yaşadıklarını anlatırken, gözyaşlarını tutamadı. Bir kadın, IŞİD saldırısı ile bir çok akrabasını ve oğlunu kaybettiğini belirterek, "Günlerce dağda aç ve susuz kaldık. Yanımızda insanlar ve çocuklar aç ve susuzluktan öldü. Sonra kurtulduk ve gideceğimiz yer olmadığından buraya sığındık" diye konuştu.

Sincar, Şeyhnan, Sinune, Tılkasap, Gırzerek, Tıl Ezer, Sibeşeyhıdır, Gohbel ve Zoreba gibi köylerden IŞİD saldırısı

ve korkusu nedeniyle göç etmek zorundan kalan ve sayılarının yaklaşık 1 milyon olduğu belirtilen, Ezidiler, köylerine dönmelerinin artık zor olduğunu söyledi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ezidiler, iŞİdten, kacan, kutsal, laleşe, mekanları, sığındı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ezidiler: IŞİD kızlarımızı 5 bin dolara araplara satıyor Seth Haber Arşivi 0 13 Ağustos 2014 12:23
Ezidiler açlık ve susuzlukla mücadele ediyor Seth Haber Arşivi 1 07 Ağustos 2014 12:53
Suriye'den Kaçan 550 Türkmen Türkiye'ye Sığındı Rhytia Haber Arşivi 0 12 Temmuz 2012 14:33
Mekke Ve Medine’nin Kutsal Mekanları Afrodit İslamiyet 0 17 Ocak 2012 11:11
Kutsal, Kutsal, Kutsal (Kadosh) Lady Hristiyanlık 0 09 Haziran 2010 08:56