IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Ağustos 2014, 18:44   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bonzai kullanma yaşı 11'in altına düştü




TÜİK araştırmasına göre, son dönemde yol açtığı ölümlerle kamuoyunun gündeminde yer alan uyuşturucu madde bonzainin Türkiye'de kullanım yaşı 11'in altına düştü.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Geçen yıl 48 binden fazla çocuk bağımlılık yapan madde kullanımı nedeniyle güvenlik birimlerine getirildi. Çocukların yaklaşık 4 bin 500'ünün esrar, 213'ünün bonzai, 118'inin eroin ve 171'inin de hap kullandığı tespit edildi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) araştırması, Türkiye'de bonzai kullanımına ilişkin çarpıcı sonuçları ortaya çıkardı. AA muhabirinin TÜİK araştırmasından derlediği bilgilere göre, geçen yıl 48 bin 374 çocuk bağımlılık yapan madde kullanımı nedeniyle

güvenlik birimlerine getirildi. Çocukların 32 bin 849'unun sigara, 4 bin 439'unun esrar, 213'ünün bonzai, 171'inin hap ve 118'inin de eroin kullandığı tespit edildi. Çocukların bir kısmının da "uçucu", "yapıştırıcı" ve "çözücü" tabir edilen maddeler kullandığı belirlendi.

Araştırmada, Türkiye'de bonzai kullanım yaşının 11'in altına kadar düştüğü ortaya çıktı. Yaş gruplarına göre değerlendirildiğinde bonzai kullanan çocukların 165'inin yaşı 15-17 aralığında, 42'sinin yaşı 12-14 aralığında, 6'sının yaşı ise 11'in altında olduğu belirlendi.

ÖNCE SÜRÜNDÜRÜYOR SONRA ÖLDÜRÜYOR

Kullanımı sonrasında denge kaybından, konuşma güçlüğü, kısmi bilinç kaybından ölüme varan ciddi sonuçlara neden olan bonzainin, tedavi süreci de bir o kadar zorlu. Kalp atışlarını hızlandırması nedeniyle kullanıcılarına ölüm korkusu yaşatan bonzai nedeniyle, intihar vakaları da yaşanabiliyor. (AA)

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 19 Ağustos 2014, 19:31   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Bonzai kullanma yaşı 11'in altına düştü




Her geçen gün bir cana kıyıyor bu içeriği bilinmeyen tehlikeli madde. Vatanını seven, milletine bağlı olan her insan bu pisliğe karşı savaşmalı. Özellikle bunun satışını yapan torbacı diye nitelendirilen insan sıfatına bürünmüş hayvanlara caydırıcı cezalar verilmeli.

Toplumdaki biz gibi genç olan kardeşlerimize zararları yönünde sempozyum düzenlenmeli. Bu bonzai lanetinden ölen insanları haberlerde görerek, ne yazık ki hepimiz kanıksadık bu laneti etkilenmiyoruz artık. "kullanmasaydı, yapmasaydı, etmeseydi" gibi kendi çapımızda mırıldanıyoruz.

Bu lanete karşı çözümün ne olduğunu bilemiyorum. Sosyologlar, psikologlar, hekimler, medya ortak bir dil geliştirmeli. uzmanların önereceği yöntemler benimsenmeli mücadelede. Genç kardeşlerimiz ölmesin, anneler, babalar üzülmesin yıllarca büyütmek için kendinden bile feragat ettikleri çocuklarını kaybetmesinler. Bunun için lütfen çevrenizde kullanan insanlara manevi anlamda destek olabiliyorsanız olun.

Şayet bu yazımı okuyan kardeşlerime de (Kullananlar için) sadece Ailenize ve sevdiklerinize hazenlik yapmayın. Bir an önce kendinizi toparlayın, siz bu değilsiniz bu kadar basit bir sentetik uçucu maddeyle ölecek kadar basit değilsiniz.

Sokaklarda bonzai diye satılan bu lanet şey baya bildiğiniz fenazepamdır. Kendinize kıymayın.. Ortamların kurbanı olmayın. Allah kulananların, bırakmak istemelerinde yardımcıları olsun. Çok üzülüyorum haberlerde ölen genç kardeşlerimizi görünce ve yaşının 14'lere kadar düşmesini görünce..

Son diyeceğim şudur -ki, uyuşturucu kötüdür, kullanmayın, kullandırtmayın. Bonzai öldürür. kaçışı olmayan bir ölüme sürükler. yalnızca, bünyeden bünyeye, ölümün yakın olup olmaması değişkenlik gösterir. ancak devam edilirse, ölüm kaçınılmazdır. Kendini bu illetten kurtarmalı kullananlar..

 

 

Etiketler
11in, altına, bonzai, dÜŞtÜ, kullanma, yaşı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tablet kullanma yaşı yükseliyor! SucLu Android Tabletler 2 26 Eylül 2014 23:27
Kalp Krizi Yaşı Düştü Ecrin Erkek Sağlığı 2 02 Temmuz 2013 10:43
Sigaraya Başlama Yaşı 7'ye Düştü Liaaa Sağlık Köşesi 0 16 Mart 2012 14:07
Bonzai Yetiştiriciliği Liaaa Bahçe Bakımı ve Çiçekler 1 08 Şubat 2012 17:16
Topuklu ayakkabı giyme yaşı 6'ya düştü Feronia Ayakkabı Trendleri 4 24 Ocak 2010 17:05