IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Ağustos 2014, 15:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yaz Tatilinde Okulunu Ormana Çeviren Öğretmen




Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir ilköğretim okulunda müdürlük yapan öğretmen, yaz tatillerini okulu düzenleyip öğrencilerle diktiği ağaçların bakımıyla geçiriyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Şanlıurfa'nın Siverek ilçesine bağlı Küptepe İlköğretim Okulu Müdürü Umut Çakmak, yaz tatillerini okulu düzenleyip öğrencilerle birlikte diktikleri ağaçların bakımıyla geçiriyor.
Siverek ilçesine 45 kilometre uzaklıkta bulunan Küptepe İlköğretim Okulu'na 2 yıl önce gönüllü olarak tercih eden Umut öğretmen, yaz tatili boyunca öğrencileri için görev yaptığı okulun çevresini düzenliyor; okulun iç ve dış cephesini restore ediyor. Bazı zamanlar ise küçük kızı Eylül Elif ile birlikte sınıfların duvarlarını boyuyor.
Umut öğretmen, okul bahçesinde yetiştirdiği karpuz, üzüm, biber, domates gibi sebzeleri de hem kendisi tüketiyor hem de isteyen köylülere de ikram ediyor.
Hataylı müdür, özellikle okulun yeşil kalmasına özen gösterdiğini yaz tatili boyunca okulda ektiği bostanların, 206'ya yakın ağacın susuzluktan kurumaması ve okulun sahipsiz kalmaması için yaz tatilini okulda geçirdiğini dile getirdi.
Okul müdürü Umut Çakmak, yaz tatilinde okulu düzenlemekle uğraşırken herhangi bir yerden maddi destek almadığını sadece bu aşamada okulun boyasını yaparken İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden boya aldığını söyledi.
Çakmak ayrıca meslektaşlarına da tavsiyelerde bulunarak sözlerine şöyle devam etti:
"Şunu unutmasın arkadaşlar; işlerini severek yapsınlar. Mesela ben buradaki insanlar sayesinde ekmeğimi kazanıyorum, onlar da gittikleri yerde bunu unutmasınlar. Orada insanlar olduğu için devlet onları atadı, orada severek, insanlara bir şeyler öğreterek işlerini yapsınlar. Öğrenmenin yaşı yoktur mutlaka kendileri de öğrenecek ve öğretecek" dedi.
Çevreyi yeşillendirmeye büyük önem verdiğini söyleyen okul müdürü, "Burası Karacadağ bölgesi. Malum dağ olarak geçiyor. Bizim aklımızdaki dağ profili ağaçların olduğu, yeşilin olduğu bir yer ama ne yazık ki köyümüzde birkaç ev dışlında ağaç yok. Buraya geldiğimde çok üzülmüştüm. Öğrencilerimizle birlikte her öğrencimize bir ağaç zimmetledim. 206'ya yakın ağacımız var. Öğrencilerimizle birlikte bu ağaçları diktik. Okulumuzu daha da güzelleştirmeye çalışacağız. İnşallah burayı bir ormana çevireceğiz. Köylülerimiz de buna bakarak evlerine ağaç dikecekler."
Küptepe köy sakinleri ise, okul müdürü Umut Çakmak'tan çok memnun kaldıklarını belirterek, "Okula yaptığı çalışmaların yanı sıra çocuklarımıza da iyi örnek oluyor. Okul müdürümüz 3 yıl boyunca yaz tatillerini burada kalıp okulu düzenlemekle geçirdi" dedi. - ŞANLIURFA


 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ceviren, okulunu, ormana, tatilinde, yaz, Öğretmen


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Açık öğretim Lisesi Okulunu Bıraktım Right İtiraf Ediyorum 1 27 Ağustos 2016 15:25
İsrail, BM okulunu vurdu yaSmin Haber Arşivi 0 24 Temmuz 2014 19:11