IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 21 Ağustos 2014, 13:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kürtler Batı'nın piyadelerine dönüştü'




Almanya, IŞİD ile mücadele eden Irak'taki Kürtlere silah yardımını tartışıyor. "Pis işleri başkalarına bırakıyoruz" ve "Kürtler batının piyadelerine dönüştü" yorumları dikkat çekici.


Peşmerge güçleriyle IŞİD militanları arasındaki çatışmalar sürüyor.

Almanya, Irak’taki Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tehdidine karşı Kürt peşmergelere yapılması planlanan silah yardımını konuşuyor.

Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, konuya ilişkin, "Prensipte imkanlarımız çerçevesinde silah ve cephane sunmaya hazırız" derken, Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'den de bir açıklama geldi.

Bölgeye yönelik sürekli artan tehditlere kayıtsız kalamayacaklarını belirten ve uluslararası toplumun harekete geçmemesi halinde Ortadoğu'da bölgesel

bir yangın tehdidi görüleceğini ifade eden Steinmeier, olası felakete Avrupa ve Almanya'nın da maruz kalacağını söyledi.

Alman medyası da konuyu masaya yatırdı.

Deutsche Welle, Federal Meclis’in konuyla ilgili bilgilendirileceğini ancak silah sevkiyatının mecliste oylamaya sunulmayacağını bildirirken, Yeşiller Partisi Meclis Grubu Başkanı Katrin Göring-Eckardt “Federal hükümet ölümcül silahların sevkiyatını parlamento olmadan karara bağlayamaz” diye konuştu.

"PİS İŞLERİ BAŞKALARINA BIRAKIYORUZ"
Kölner Stadt Anzeiger, Almanya’nın silah yardımı ile tarihi bir karara imza attığını, bunun riskleri de beraberinde getireceğini vurguladı.

Silahların Kuzey Irak'a vardıktan sonra bunların ne olacağını hiç kimsenin kontrol edemeyeceği belirtilen haberde, “Tüm bu riskleri ortadan kaldırmanın tek yolu; Alman silahları, Alman askerlerinin elinde kalmalı. ‘Kürtleri bu savaşta barbarlığa karşı yalnız bırakmayız ve onlara silah desteği yaparız' tutumu anlaşılır olsa da yine de çok da gönüllü yapılan bir şey değil. Pis işleri başkalarına bırakıyoruz. Silah sevkiyatına ilişkin tüm argümanlar, Irak'a bir askeri müdahale düzenlemek için de öne sürülebilir. Bu talep zaten kısa bir süre içerisinde dile getirilecektir. Peki ya sonra" denildi.

Der Tagesspiegel, savunma ürünleri ticaretinde kötü ile iyi arasında net tanımlanmış bir sınır bulunmadığını belirterek, Almanya’nın, AB ve NATO'ya bağlı olduğunu vurguladı.

Frankfurter Allgemeine Zeitung, Irak’taki Kürtler’in ‘Batı'nın piyadelerine dönüşmüş’ durumda olduğunu yazdı. Gazete, “Her tür riske karşın, sadece gece dürbünleri ile değil, daha iyi bir silahlanma imkânı

sağlanması doğru. Silah sevkiyatı yapanların hata işlediği yanılgısına kapılmak yanlış olurdu” diye ekledi. (DHA)

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
batının, dönüştü, kürtler, piyadelerine


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Suriye'de Kürtler Özerklik İlan Ederek ‘Batı Kürdistan’ı Kurdular N999 Haber Arşivi 0 08 Mart 2012 11:30
Cenaze PKK gösterisine dönüştü PuSAt Haber Arşivi 0 28 Mart 2006 23:04