IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By Seth

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Ağustos 2014, 11:39   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kemal Kılıçdaroğlu 'tokalaşamama' anını anlattı




CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la 30 Ağustos törenlerinde tokalaşamadıkları görüntülerle ilgili konuştu.


El sıkışmamak gibi bir kararı olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu "Anıtkabir'de, aslanlı yolun başında herkesin tokalaştığı gibi tokalaştık" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu , Recep Tayyip Erdoğan ’ın cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından, ulusal çıkarlarla ilgili konular dışında Erdoğan ile bir araya gelmeyeceğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet gazetesinden Utku Çakırözer’in sorularını yanıtladı. Ana muhalefet partisi lideri, Erdoğan ile arasındaki gerginliğin cumhurbaşkanı seçimlerinin ardından da devam edeceğinin sinyalini

verdi.

‘SAVAŞ DIŞINDA GÖRÜŞMEYİZ’
CHP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşmeme kararı almasının gerekçelerini şöyle sıraladı;

“Erdoğan ile görüşmeler konusuna genel bakışım şudur: Bundan sonra zorunlu olmadıkça özel temas kurmayacağız. Bunun sebepleri de gayet açık: Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde yaşanan adaletsiz yarış, 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet dosyaları, Cumhurbaşkanı seçim sonucuna ilişkin YSK kararının yayımlanmaması ve uygulanmaması. Bunun için Resmi Gazete’ye ambargo uygulanması, yasama organının, yürütmenin tümüyle emrine girmiş olması. Bir kişiye göre devletin kurallarının tümüyle altüst edilerek yeni gelenekler oluşturulması… Bundan sonra muhatabımız hükümettir, Başbakan Ahmet Davutoğlu’dur.”

Erdoğan’ın çağırması halinde de bazı durumlar hariç davete gitmeyeceğini söyledi;

“Cumhurbaşkanı ile ilişkiler minimumda tutulacak. Resmi törenlerin dışında özel ilişki kurma çabamız olmayacaktır. Hayati bir konuysa, Türkiye ’nin çıkarlarıyla ilgiliyse mesela savaş hali söz konusuysa elbette görüşeceğiz. Onun dışında Erdoğan ile bir görüşme arayışımız olmayacak.”

"ANITKABİR'DE TOKALAŞTIK"
Hipodrom’da yapılan törenlerde Erdoğan ile Kılıçdaroğlu’nun tokalaşmadığı görülmüştü. CHP lideri el sıkışmamak gibi bir kararı olmadığını söyledi, “Anıtkabir’de, aslanlı yolun başında herkesin tokalaştığı gibi tokalaştık kendisiyle” diyerek açıkladı.

"EN SON DEMİRTAŞ ALKIŞLAMALIYDI"
CHP lideri, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Meclis'teki yemin töreninde ayakta alkışlayan ve CHP'nin tutumunu 'nezaketsizlik' diye eleştiren HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a da tepkisini dile getirdi:

“Biz nezaketin ne olduğunu ailelerimizden öğrendik. Eli kanlı, aile boyu gırtlaklarına kadar yolsuzluğa bulaşmış kişilere saygı

göstermememizi de ailelerimiz bize öğretti. Roboski’de 34 kişinin öldürülme talimatını veren bir başbakan, cumhurbaşkanı olunca onu en son alkışlaması gereken Selahattin Demirtaş’tır. Oysa CHP, Roboski’nin hesabını hep sordu ve sormaya da devam edecek. Sayın Demirtaş’ın gırtlağına kadar yolsuzluğa bulaşan bir aileye hangi gerekçeyle saygı gösterdiğini ben merak ediyorum. Ayrıca Berkin Elvan’ın annesini yuhalatan bir insanı alkışlamak o anneye de, Berkin’e de yapılmış en büyük hakarettir. Demirtaş, parlamentodaki tavrıyla Berkin’i ve ailesini kendi siyasal amaçları için kullandığını göstermiş oldu.”

"GÜL YOLSUZLUK DOSYALARINI KAPATMAZDI"
Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın başbakanlık için Davutoğlu'nu yolsuzluk dosyaları yüzünden tercih ettiğini ileri sürdü:

“Bütün yolsuzluk dosyalarının takipçisi olacağız. Davutoğlu’nu seçtirmesinin nedeni yolsuzluk dosyalarını kapattırmak. Abdullah Gül olsa bu dosyaları kapattırmazdı. ‘Gitsinler Yüce Divan’da hesap versinler’ diyecekti. Ama şimdi Erdoğan’ın Davutoğlu’na talimatı ‘Kapatacaksınız’ olacak. Zaman bunu hepimize gösterecek. Ama o dosyaların hiçbiri kapanmayacak. Kapattırmayacağız. Zaten bunun paniğini yaşıyorlar. HSYK ile ilgili açıklamalar hep aynı panikten.”

Kemal Kılıçdaroğlu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, hakkındaki ‘Kayıp Trilyon’ davasıyla ilgili mahkemeye ifade vereceğini açıklaması için de, “Kendisine yakışanı yapıyor. Aynı zamanda Erdoğan’a çok güçlü bir mesaj da veriyor." dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
anlattı, anını, kemal, kılıçdaroğlu, tokalaşamama


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Doçenti Öldüren Profesör Cinayet Anını Anlattı Amelia Haber Arşivi 0 09 Haziran 2014 11:18
Kemal Kılıçdaroğlu'na soruşturma PassioN Haber Arşivi 0 09 Ocak 2012 20:46