IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Eylül 2014, 16:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Diyanet'ten Papa'ya: Genç kızın ayaklarını yıkamakla olmaz




Diyanet İşleri'nden Sorumlu eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Diyanet İşleri Başkanlığı'nda personele veda etti.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, belli güçlerin, İslam dininin her hangi bir ülkedeki varlığının, güvenlik ve meşruiyet sorununa dönüşmesi için uğraştığını belirtirken, Almanya'da camilere yönelik saldırıların 70'e ulaştığını söyledi. Hürriyet'in haberine göre, Görmez, "Başta Vatikan olmak üzere bütün dini kurumların bu konu üzerinde durması gerekiyor. Bu öyle sadece genç bir kızın ayaklarını yıkamakla veyahut dinler arası futbol maçı, turnuvası düzenlemekle olmaz"

dedi.


Yeni dönemde Diyanet İşleri Başkanlığı'nın doğrudan Başbakana bağlanmasını değerlendiren Başkan Görmez, "Düzenleme Diyanet camiasında yüksek bir teveccüh olarak kabul gördü. Teveccühten çok bunu sorumluluğumuzu artıran bir düzenleme olarak görüyoruz. Umarım bu düzenlemeyi, anayasal bir kamu kurum vasfını yitirmeden daha özerk bir kurum olma yolunda da atılmış bir önemli adım olarak görüyorum" dedi.

PAPA'YA SERT GÖNDERME!

Başkan Görmez, konuşmasında Mart ayında aralarında Sırbistanlı Müslüman bir kız ile Katolik başka bir kızın da bulunduğu, farklı dinlere ve milletlere mensup 12 genç mahkumun ayaklarını yıkayarak öpen ve önceki gün Barış İçin Dinler Arası Maç organize eden Papa Francesco'yu da eleştirdi.

İslam dini ve dünyasının tarihin en zor süreçlerinden geçtiğini belirten Görmez, "Bugün İslam dininin karşı karşıya kaldığı en büyük sorun, hangi güç olduğunu ifade etmeme gerek yok; belli güçler istiyorlar ki İslam dininin her hangi bir ülkedeki varlığı, bir güvenlik ve bir meşruiyet sorununa dönüşsün. Bugün İslam dünyasında oluşturulan uydu hareketler de bunu meydana getirmek, buna zemin hazırlamak için yoğun bir çaba içerisindeler. Güvenlik ve meşruiyet sorunu haline getirme çalışmalarını ve buradan hareketle İslam üretme çalışmalarını hepimiz ibretle izliyoruz. Ama Müslümanlar olarak bir şeyler de yapmıyoruz, yapamıyoruz. Sadece Müslümanlar değil, sadece Müslümanlara ait dini kurumlar değil, başta Vatikan olmak üzere bütün dini kurumların bu konu üzerinde

durması gerekiyor" dedi.

Görmez, Almanya'da 2001'den 2013 yılına kadar 22 caminin saldırıya uğradığını; bu sayının 2013'te 36'ya; bu yıl ise şimdiden 70'e yükseldiğine dikkat çekti.

Başta Vatikan olmak üzere bütün dini kurumların bu konuya eğilmesi gerektiğini belirten Görmez, "Bu öyle sadece genç bir kızın ayaklarını yıkamakla veyahut dinler arası futbolmaçı, turnuvası düzenlemekle olmaz. Bu ilahi dinlerin yeryüzüne getirdiği hikmetlerden hareketle İslam gibi yüce bir dinin mensuplarına yönelik ötekileştirme, düşmanlaştırma hareketlerinin önünü almak gerekiyor. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığına çok ama çok büyük görevler düşüyor" değerlendirmesinde bulundu.

ARİHTE İLK KEZ PAPA AYAK YIKADI!

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in konuşmasında gönderme yaptığı isim Cizvit Tarikatı’ndan ve Güney Amerika’dan seçilen ilk Papa olan Arjantinli Francesco oldu.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Francesco, Paskalya Yortusu öncesi Kutsal Perşembe nedeniyle, Roma yakınlarındaki Casal del Marmo Islahevi’ni ziyaret eden ve burada 50’ye yakın mahkum gençle bir araya gelen Papa Francesco, Hazreti İsa’nın 12 havarisinin ayaklarını yıkamasını simgeleyen ayak yıkama ayini gerçekleştirmişti. Papa, aralarında Sırbistanlı Müslüman bir kız ile Katolik başka bir kızın da bulunduğu, farklı dinlere ve milletlere mensup 12 genç mahkumun ayaklarını yıkayarak, öpmüştü.

Yere diz çökerek, gümüş bir sürahiyle yıkama ayinini gerçekleştiren 77 yaşındaki Papa, ’Kutsal Topraklar’ olarak anılan İsrail ve Filistin arasındaki bazı şehirlerden getirilen özel kumaşlarla dokunmuş havlularla mahkumların ayaklarını kuruladı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ayaklarını, diyanetten, genc, kızın, olmaz, papaya, yıkamakla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Bir genç kızın son anı.. Collettivo İslamiyet 0 05 Ağustos 2008 16:44
Genç kızın sır intiharı Cemalizim Haber Arşivi 0 01 Ağustos 2008 18:44