IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 09 Eylül 2014, 20:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
'Kardeşlerinle yatarım' cinayeti




2 çocuk annesi Emrah Dil’i tabancayla öldürdüğü iddiasıyla 15 yıl hapis cezasına çarptırılan sevgilisi 45 yaşındaki Mikail Uskaner’in cezası 10 yıl artırıldı.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



- Adana’da 2 çocuk annesi 41 yaşındaki Emrah Dil’i tabancayla öldürdüğü iddiasıyla 15 yıl hapis cezasına çarptırılan sevgilisi 45 yaşındaki Mikail Uskaner’in dosyasını inceleyen Yargıtay, cinayetin ’tahrik altında işlenmediğine’ kanaat getirince sanığın cezası 10 yıl artırıldı.

Olay, 23 Ağustos 2012’de merkez Seyhan İlçesi’ndeki Akkapı Mahallesi’nde meydana geldi. Eşinden boşandıktan sonra lokanta işleten Emrah Dil, olaydan bir yıl önce, çiftçi evli 3

çocuk babası Mikail Uskaner ile tanışıp, ilişki yaşamaya başladı. Ancak sık sık ’kıskançlık ve ayrılma tartışması’ nedeniyle kavga eden çift, olay günü de aynı nedenle tartıştı. İddiaya göre, Emrah Dil’in ayrılmak istediğini söylemesi üzerine ruhsatsız tabancasını çeken Mikail Uskaner, kadına kurşun yağdırdı. Kaçmaya çalışan ancak sırt, karın ve kalçasından kurşunlanan Emrah Dil, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Mikail Uskaner ise olaydan 5 gün sonra cinayetin işlendiği sokakta polisler tarafından yakalandı. Tutuklanan Uskaner hakkında ’ömür boyu hapis’ cezası istemiyle dava açıldı.

’ÇOK PİŞMANIM’ SAVUNMASI

Adana 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan Mikail Uskaner, savunmasında öldürme kastının olmadığını ileri sürerek, "Ayrılmak istiyordu. Olay günü küfür edip beni aldattığını, kardeşlerimle yatacağını söyledi. ’Yanıma erkek alır önünden geçer seni rezil ederim’ dedi. Bu nedenle ateş ettim. Çok pişmanım, keşke bunlar olmasaydı" dedi. Mahkeme heyeti, sanık Mikail Uskaner’e önce ömür boyu hapis cezası verdi. Sanığın cinayeti ’haksız tahrik’ altında işlediğine kanaat getiren mahkeme heyeti cezayı önce 18 yıla, sonra da duruşmalardaki iyi hali nedeniyle de 15 yıla düşürdü. Sanığa, ’ruhsatsız silah taşımak’ suçundan da 1 yıl 8 ay hapis ve bin lira para cezası verildi.

YARGITAY CEZAYI AZ BULDU YENİDEN YARGILANDI

Ölen Emrah Dil’in ailesi, sanığa verilen cezayı az bularak karara itiraz etti. Dosyayı görüşen Yargıtay 1’inci Ceza

Dairesi, Mikail Uskaner’e ruhsatsız silah taşıma suçundan verilen cezayı onadı. Sanık Uskaner ve tanıkların ifadelerini inceleyen Yargıtay, haksız tahrik indirimi uygulanan Uskaner’in öldürdüğü Emrah Dil’in davranışlarının haksız tahrik oluşturmadığına hükmederek oy birliğiyle kararı bozdu.

Yargıtay’ın bozma kararının ardından Adana 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden yargılanan Mikail Uskaner, bu kez 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Haksız tahrik indirimi ise uygulanmadı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cinayeti, kardeşlerinle, yatarım


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ali Kınık - Hapis de Yatarım CtrL A, B, C, Ç 0 20 Şubat 2014 22:37
'Kaz' cinayeti MasteR06 Haber Arşivi 1 23 Ocak 2014 19:22
GTA Cinayeti Heidi Haber Arşivi 0 06 Ağustos 2008 14:43