IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 19 Eylül 2014, 16:16   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
11'nci Cumhurbaşkanı Gül gazetecilerin sorularını yanıtladı




11. Cumhurbaşkanı Gül, "siyasete dönecek misiniz" sorusu üzerine, "Zaman zaman görüyorum, yeni parti falan gibi söylentiler. Bunların aslı yoktur" dedi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Zaman zaman görüyorum, yeni parti falan gibi söylentiler. Bunların hiç birinin aslı yoktur, doğru değildir" dedi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesini ziyaretinde yaptığı açıklamada, doğduğu, büyüdüğü, ilk, orta, lise tahsilini yaptığı memleketi Kayseri'de olmaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, bütün hemşehrilerine, arkadaşlarına ve dostlarına gösterdikleri yakın ilgiden dolayı teşekkür etti.

Cumhurbaşkanlığı görevini devrettikten sonra ilk defa memleketine geldiğini anımsatan Gül, şöyle devam

etti:

"Bildiğiniz gibi siyasi hayatıma Kayseri'de başladım. Memleketimde 1991 yılından sonra 5 dönem Kayseri'yi şerefle önce TBMM'de temsil ettim. Sonra devlet görevlerinde, hükümetlerde, başbakan, bakan olarak bu şehrin, ama şüphesiz ki en büyük şeref onur Türkiye Cumhuriyeti'nin cumhurbaşkanı olarak bütün milletimizi temsil eden devletin başı olarak 7 sene bu şerefli görevi taşıdıysam, bu önce hemşehrilerimin bana bu yolu açmasıyla oldu. Beni buradan Ankara'ya göndermesiyle oldu. Büyük bir şerefle, onurla yaptığım cumhurbaşkanlığı görevini, görev sürem dolduktan sonra yine çok değerli arkadaşım, 40 yıllık arkadaşım, dava arkadaşım, beraber partimizi kurduğumuz, hükümet olduğumuz, Türkiye'ye 10 sene içerisinden çok büyük hizmetler yaptığımız değerli arkadaşım Sayın Tayyip Erdoğan'a devretmekten de ne kadar büyük bir mutluluk duyduğumu devir teslim merasiminde sadece Türkiye'ye değil, bütün dünyaya gösterdik. Bunu büyük bir şeref olarak gördüm. Çünkü, demokratik ülkelerde, hukukun üstün olduğu ülkelerde her şey bu şekilde olur."

"Görevimi gönül rahatlığıyla devrettim"

Görevini büyük bir gönül rahatlığıyla devrettiğini kaydeden Gül, "İnanıyorum ki değerli kardeşim Recep Tayyip Erdoğan da benim bıraktığım yerde bu bayrağı çok daha ileriye taşıyacaktır ve Türkiye muhakkak ki çok daha güçlü, müreffeh, mutlu olarak yoluna devam edecektir" diye konuştu.

Gül, "Aynı şekilde hükümetimiz de benim siyasete ve devlet hayatına girmesine vesile olduğum değerli arkadaşımız Davutoğlu'nun başkanlığında gayet güçlü bir şekilde

görevine devam ediyor. Bütün bunları gönül rahatlığıyla bırakmış ve tekrar hemşehrilerinin arasına dönmüş bir kişinin mutluluğunu yaşıyorum" ifadelerini kullandı.

Gül, Kayseri'yi sadece Türk siyasetinde değil, bütün dünyada temsil ettiğini vurgulayarak, bundan da bütün hemşehrilerinin gurur duyduğundan emin olduğunu anlattı.

"Bundan sonra da memleketimizin birlik bütünlük içerisinde önündeki büyük sorunları, - bu sorunların büyük kısmı bizden değil, dış dünyadaki ve çevremizdeki gelişmelerden kaynaklanıyor- kazasız, belasız, Türkiye'ye hiç yaklaştırmadan, geçmesi için herkesin büyük bir birlik ve beraberlik içinde olmasının çok önemi vardır" diyen Gül, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin içeride daha çok güçlendirilmesi, her alanda standartlarımızın yükseltilmesi, hukukun, özgürlüklerin, demokrasinin en iyi şekilde halkımız tarafından içselleştirilmesi, yaşanması, ekonomik olarak büyümemizin güçlü bir şekilde devamının sağlanması, eğitimde, sağlıkta yapılan köklü reformların daha ileri aşamalara taşınması muhakkak ki önümüzdeki en büyük sınavlardır. Bunu da arkadaşlarımızın en iyi şekilde yapacaklarından tereddüdüm yoktur. Ben de şüphesiz ki elimden gelen her türlü desteği, kendilerine vereceğim ve el birliği içerisinde, inşallah memleketimizi çok daha güçlü, mutlu, halkımızı, çok daha müreffeh seviyelere taşındığını hep beraber göreceğiz."

"Arkadaşlarıma yardımcı olacağım"

Gül, bir gazetecinin "Siyasete dönmeyi düşünüyor musunuz" diye sorması üzerine de "Zaman zaman görüyorum, yeni parti falan gibi söylentiler. Bunların hiç birinin aslı yoktur, doğru değildir. Ben daha önce söyledim, bütün bunlarla ilgili açıklamaları yaptım. Bu büyük, asil milleti temsil etmenin onurunu yaşadıysam, sorumluluğunu, şerefini yaşadıysam, bunun ilk adımı bu şehirden başlamıştır. Bu ziyaretimin hemşehrilerime şükran borcumu ödemem, hem de sağ olsunlar onların bana gösterdikleri vefayı görme çerçevesinde anlaşılmasını özellikle herkese bir kez daha hatırlatmak istiyorum" diye konuştu.

Görevini yapmış bir cumhurbaşkanı nasıl davranırsa öyle davranacağını ifade eden Gül, "Dolayısıyla şu anda arkadaşlarıma yardımcı olacağım. Bütün arkadaşlarıma, hükümetimize, Sayın Cumhurbaşkanı arkadaşımın her zaman daha çok başarılı olması için herhangi bir şekilde ihtiyaç olursa, tabi ki her türlü desteği vereceğim" dedi.

Gül, "Hükümetimiz, Sayın Başbakan, değerli bakanlar, hepsi büyük bir azim içerisinde, vatana, millete hizmet için bütün tecrübeleri, herkes tarafından biliniyor. Kendileriyle de her zaman gurur duyuyorum. başarıları için her türlü desteği vereceğim" ifadelerini kullandı.

Gül'ün konuşmasının ardından, Kayserili iş adamları Faruk Karamancı ve Ali Kibar'ın Abdullah GülÜniversitesi Destekleme Vakfı'na bağışladığı Erciyes Dağı'ndaki otel yapılması planlanan arsa için protokol imzalandı.

Gül, Belediyeye gelişinde de kendisini bekleyen vatandaşları selamladı ve hatıra fotoğrafı çektirdi. (AA)

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
11nci, cumhurbaşkanı, gazetecilerin, gül, sorularını, yanıtladı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Suriye'de kaybolan gazetecilerin görüntüleri PassioN Haber Arşivi 0 07 Mayıs 2012 20:13
• Farid Farjad Skala programında Bedia Ceylan Güzelce'nin sorularını yanıtladı. Sametold Kültür ve Sanat 0 16 Ocak 2011 17:19