IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Eylül 2014, 00:53   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Türkiye sınırı açtı, tel örgülerin önünde bekleyenler giriyor




Türkiye bu drama sessiz kalmadı! Şanlıurfa’ nın Suruç ilçesi’ nin Dikmetaş köyü sınırında dünden beri bekleyen Suriyelilerin geçişine izin verildi. Kapının açılmasıyla 15 dakikada 5 bin Suriyeli Türkiye'ye giriş yaptı


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Sınıra dayanan yaklaşık 5 bin Suriyeli’nin Türkiye’ye geçişine izin verilmesinin ardından Suriye tarafında duyulan çatışma ve patlama sesleri arttı. Sığınmacıların alındığı Suruç’un Dikmetaş Köyü’nün karşısında bulunan Suriye’nin Karamon Köyü yakınlarına sık sık tanklarla top atışı yapıldığı görüldü. Nereden atış yapıldığı bilinmezken, top mermilerinin düştüğü bölgeden yükselen dumanlar Türkiye tarafından da izlendi.

Çatışma sesleri ve patlamaların yoğunlaşması üzerine sınır hattındaki önlemler de artırıldı. Bu arada sınır hattında bekleyen Suriyeliler de Kürtçe yapılan anonslar ile bölgeden uzaklaşmaları konusunda uyarıldı. Sınırdaki Türk vatandaşların ise uzaklaşması konusunda zırhlı araçlardn uyarıda bulunarak biran önce bölgenin boşaltılmasını, aksi taktirde müdahale edileceğine yönelik anons yapıldı.

SINIR HATTINDA BEKLEYENLERE MÜDAHALE

Suriyelilerin gelişinin ardından sınır hattında bekleyen ve uyarılara rağmen dağılmayan gruba güvenlik güçlerince biber gazıyla müdahale edildi. Kalabalıkta bulunanların da taşla karşılık vermesi ile yaşanan gerginlik, grupta bulunan sağduyulu kişilerin araya girmesiyle kısa sürede sonlandırıldı.

VALİ İNCELEMELERDE BULUNDU

Öte yandan Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük beraberinde İl Jandarma Komutanı Albay Salman Kömürcü ve Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı ile sınır hattına gelerek incelemelerde bulunup bilgi aldı. Bu arada Suruç’un Dikmetaş Köyü’nde yapılan Suriyeli kabulünün ardından, bu köye birkaç kilometre uzaklıktaki Parapara Köyü karşısındaki Suriye topraklarında toplanan ve sınırı geçme talebinde bulunan 200-250 kişilik grubun da geçişine izin verildi. Bu kişiler de AFAD görevlileri tarafından diğer Suriyeliler gibi Aligör Mahallesi’ndeki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu’na götürüldü.

Hareketliliğin sürdüğü sınırın Suriye tarafında ise aralıklarla silah ve patlama sesleri gelmeye devam ediyor.





SABAH GERGİNLİK VARDI

IŞİD tehdidinden kaçan ve geçişlerine izin verilmediği için sınır hattında bekleyen Suriyelilerin, Türkiye’ye alınmamasını protesto eden kalabalığın tellerin olduğu bölgeye yönelmesine güvenlik güçleri izin vermedi. İzin verilmemesi üzerine 100 kişilik grubun taş atmaya başlaması üzerine polis ve askerler müdahale etti.

Biber gazlı ve tazyikli suyla yapılan müdahalenin ardından kalabalık, sınır hattından uzaklaşmak zorunda kaldı. Grubun ayrılmasının ardından güvenlik güçleri Suriyelilerin beklediği bölgeye 200 metre uzaklıkta barikat oluşturarak, sınır hattına geçişlere izin vermedi.

SURİYELİ KADIN MAYINA BASTI

Bu gerginlik sırasında Suriye tarafında sınıra doğru gelen 50 yaşlarındaki bir kadının bastığı mayın infilak etti. Suriye tarafında da endişeye yol açan patlamada yaralanan kadın, battaniye ile sınır tellerinden geçirildi ve otomobille Suruç Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

TÜRKİYE SINIRI AÇTI

Türkiye sabah saatlerinde sadece kadın, çocuk ve yaşlıların içeri alınmasına izin vermişti. Ancak sınır hattında yaşanan gerginlik ve patlamanın ardından dünden beri tel örgülerin arkasında bekleyen Suriyelilerin Türkiye'ye girişlerine izin verildi.

IŞİD İLERLİYOR

İç karışıklığın sürdüğü Suriye’de, PYD kontrolündeki Kobani’yi ele geçirmek isteyen IŞİD militanları saldırmaya, Suriyeli siviller ise kaçmaya devam ediyor.
IŞİD militanları Kobani’ye giden güzergah üzerinde bulunan köylere saldırı başlattı. Türkiye sınırının yakınındaki köylerde çıkan şiddetli çatışmaların ardından bazı köyler IŞİD kontrolüne geçmişti. 20 kadar köyde yaşayanlar ise kendilerine de saldırılabileceği endişesiyle evlerini terk ederek Türkiye sınırına yığıldı.

Suriyeliler dünden beri 40 dereceyi bulan sıcak altında Türkiye’ye alınmayı bekliyordu.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
açtı, bekleyenler, giriyor, sınırı, tel, türkiye, Önünde, örgülerin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Türkiye sınırı Suriyelilerin geçişine açıldı Seth Haber Arşivi 2 19 Eylül 2014 17:51
Türkiye Sınırı Ajanlarla Dolu Rhytia Haber Arşivi 0 10 Şubat 2014 12:09
Suriye-Türkiye sınırı bombalandı Katherina Haber Arşivi 0 09 Ağustos 2012 11:09
Wrapp Türkiye Pazarına Giriyor Spartacus İnternet Dünyasından Haberler 0 01 Mayıs 2012 09:14
Türkiye'de İnternet 16 yaşına giriyor Dilara Ağ, Network ve Networking 0 26 Mart 2009 13:13