IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 27 Eylül 2014, 09:59   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Depolarda Kolombiya mazotu var




Ortadoğu’daki kriz, Türkiye’yi enerji kaynaklarını çeşitlendirmeye mecbur kıldı. Türkiye geçen temmuz ayında binlerce kilometre uzaktaki Kolombiya’dan 100 bin ton ham petrol aldı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

2014 yılı Temmuz ayı ham petrol ithalatı, geçen yılın temmuz ayına göre yüzde 12.87 azalarak 1.544.695 ton olarak gerçekleşmişti. 2014 yılı ocak-temmuz döneminde ham petrol ithalatı, geçen yılın aynı dönemine göre yaklaşık yüzde 12.43 azalarak 9.334.012 ton oldu. Bu dönem içinde dikkat çekici bir gelişme petrol ithalatı yapılan ülkelerde oldu. Türkiye’nin Rusya’dan petrol ithalatı sıfırlanırken Güney Amerika ülkesi olan Kolombiya’dan tam 100 bin ton petrol geldi.
Türkiye’nin en çok petrol aldığı 6’ncı ülke Kolombiya oldu. Pazarını çeşitlendirmeye çalışan Türkiye, Nijerya’dan aldığı petrolü de 3’e katlamak zorunda kaldı. 2014 yılı temmuz ayında rafinerici lisansı sahiplerinin toplam ithalat miktarı geçen yılın temmuz ayına göre yüzde 4.69 oranında azalarak 2.053.745 ton olarak gerçekleşmişti.
Ocak-Temmuz dönemi için aynı oran yüzde 11.97 azalış olarak gerçekleşti. 2014 yılı temmuz ayında dağıtıcı ve ihrakiye teslim lisansı sahiplerinin toplam ithalat miktarı geçen yılın temmuz ayına göre yüzde 12.74 oranında artarak 1.078.476 ton olarak gerçekleşti. Ocak-temmuz dönemi için aynı oran yüzde 21.5 oldu



İsrail mazotu bir numara!
Geçtiğimiz ay Türkiye’nin işlenmiş petrol ürünü ithalatına eğilimi de arttı. 2014 yılı temmuz ayında motorin geçen yılın temmuzuna göre yüzde 12.99 artarak 1.544.695 ton olarak gerçekleşti. Türkiye İsrail’den 118 bin ton, Yunanistan’dan 202 bin ton mazot aldı. Türkiye’deki biodizelli motorinin bir numaralı kaynağı da İsrail oldu.



Rüzgarda Almanya dersi
Almanya’da rüzgar enerjisi konusunda incelemelerde bulunan Türk parlamenterler, yenilenebilir enerjide Alman modelinden etkilendi. TBMM Sanayi Komisyonu Başkanı Halil Mazıcıoğlu, “Burada öyle güzel uygulamalar gördük ki, Türkiye’de yenilenebilir enerji payımızı yüzde 20’lere çıkarmak için hızla çalışmamız gerektiğini anladık” dedi.
Hamburg’ta 23 - 26 Eylül tarihleri arasında düzenlenen uluslararası rüzgar enerjisi fuarında her partiden Türk parlamenterler yer aldı. Heyet, burada bir kanat ve türbin fabrikasını gezip, bilgi aldı. TÜREB Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, Türkiye’nin Avrupa’nın en yüksek rüzgar potansiyeline sahip ülkelerinden biri olduğunu hatırlatarak, şu anda enerji üretiminde rüzgarın yüzde 5’lik bir payı olduğunu belirtti. 2023 yılı hedeflerinin 20 bin MW olduğunu anlatan Ataseven, devlet teşviklerinin arttığını ve 10 yıl alım garantisi verildiğinin altını çizerek yatırımcıları Türkiye’ye davet etti. Mazıcıoğlu da rüzgarın süratle ilerlemesi için ellerinden ne geliyorsa yapacaklarını söyleyerek, “Dışa bağımlılığımızı azaltmak lazım. Burada öyle güzel uygulamalar gördük ki, Türkiye’de yenilenebilir enerji payımızı yüzde 20’lere çıkarmak için hızla çalışmamız gerektiğini anladık. Türkiye’de yatırım yapan firmaların artması gerekli” dedi.

‘Türkiye rüzgarda üs olmalı’
Heyetteki milletvekilleri de şöyle konuştu:
CHP Milletvekili Mehmet Ali Susam:
“Ülkemizin ciddi bir rüzgar potansiyeli var. Yurtdışından ithal ederek değil, ülkemizde üretim yaparak enerji elde etmeliyiz. Türkiye’yi rüzgarın üretim üssü yapmalıyız.”
MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık:
“Bu fuarda Türkiye’nin birçok yatırımda geri kaldığını gördük. Neden santrallerimizi kendimiz üretemiyoruz? Yatırım desteklerini meclis gündemine taşımalıyız.”
HDP Mardin Milletvekili Erol Dora:
“Almanya bile nükleer santralleri terk ediyor. Ekolojik dengenin korunması için yeneilenebilir enerji önemli. Bu konuda kamuoyu doğru bilgilendirilmeli.”

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
depolarda, kolombiya, mazotu, var


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Şişedeki mazotu su zannetti Violent Haber Arşivi 0 22 Nisan 2014 12:53
Kolombiya ve Kolombiya Coğrafyası Ezgi Genel Coğrafya 0 04 Temmuz 2012 14:34
Kolombiya Sır Tarih 0 24 Eylül 2011 23:28
Kolombiya Tarihi YapraK Tarih 0 12 Nisan 2009 11:45