IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Eylül 2014, 08:44   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yılın son çeyreğinde hisse senedi cazibesini yitiriyor




Fon Yöneticileri Üç Aylık Beklenti Anketi'ne göre, son çeyrekte piyasaların yönünü Fed kararlarının belirlemesi beklenirken, yatırım için hisse senedi cazibesini yitirmiş görünüyor

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


İSTANBUL - Kurumsal Yatırımcı Dergisinin düzenlediği "Fon Yöneticileri Üç Aylık Beklenti Anketi"ne göre, yılın 4. çeyreğinde yatırım için hisse senedi cazibesini yitirmiş görünüyor.
Kurumsal Yatırımcı Dergisi'nin düzenlediği "Fon Yöneticileri Üç Aylık Beklenti Anketi" Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD) üyelerinin katılımıyla, 22-26 Eylül tarihleri arasında gerçekleşti. Anketi 19 fon yöneticisi cevapladı.
Ankete göre, dördüncü çeyrekte piyasaların yönünü yine ABD Merkez Bankası'nın (Fed) kararlarının belirlemesi beklenirken, yatırım için hisse senedi cazibesini yitirmiş görünüyor.
Beklenti anketinde, yatırım kararlarında üçüncü çeyrekten sonra yılın son çeyreği için de FED'in varlık alım programının seyrinin takip edileceği sonucu alındı. Ankete katılan fon yöneticilerinin yüzde 79'u bu yönde seçim yaptı.
Geçen çeyreğin en fazla tercih edilen yatırım aracı olarak öne çıkan hisse senedi son çeyrek anketinde aldığı yüzde 15 oyla cazibesini yitirmiş görünüyor. Anketin ilk sırasında, yüzde 32'şer oyla kısa vadeli hazine bonosu ve özel sektör tahvili yer aldı. Onları yüzde 21 oyla avro/dolar izledi.
Ankete göre, altın son çeyrek için hiçbir fon yöneticisi tarafından tercih edilmedi.
Enflasyon verileri ekonomide yine belirleyici gösterge oldu
İlk iki çeyrekte döviz kurunu yakından izleyen fon yöneticileri, üçüncü çeyrekte dikkatlerini enflasyona çevirmişti. Yılın son çeyreğinde de bu eğilim değişmemiş görünüyor. Anket katılımcılarının yüzde 57'si en yakından takip edilecek gösterge olarak "enflasyon" verilerini işaret etti. "Döviz kuru" yüzde 32 ile ikinci sırada yer aldı. "Büyüme" az sayıda fon yöneticisinin takibinde görünürken, "cari açık" ise fon yöneticileri tarafından öncelikle takip edilen bir gösterge olarak belirtilmedi.
Fon yöneticilerinin küresel hisse senedi piyasalarında beklenen performansla ilgili olarak, yılın ilk üç çeyreğinde olduğu gibi son çeyreğinde de en çok ABD piyasası tercih edildi.
Dördüncü çeyrek için favori görülen fon türlerinin başında, TKYD fon sınıflandırmasına göre, likit ve kısa vadeli tahvil bono fonlarını içeren para piyasası fonları yer aldı. Bu kategoriyi özel sektör tahvil bono fonları takip etti.
Anket katılımcılarının 12'si para piyasası fonlarını tavsiye ederken, 7 katılımcı özel sektör tahvil fonlarına yer verdi. Fon yöneticilerinin 4'ü Eurobond Fonları belirtirken, hisse fonlarını 3 fon yöneticisi listesine koydu.
Borsada inşaat yan sanayi, banka, telekom ve perakende sektörleri öne çıkıyor
Ankete katılan fon yöneticilerinin borsada iyi performans bekledikleri sektörleri sıralarken en fazla demir çelik, cam ve çimento gibi inşaat yan sektörlerine yer verdiği gözlendi.
11 fon yöneticisi bu sektörleri belirtirken, bankacılık sektörünü ise 5 kişi favori listesinde yer aldı.
Telekom ve perakende-gıda sektörleri de fon yöneticilerinin son çeyrekte öne çıkmasını beklediği sektörler olarak listelerde yer aldı.
Yılın ilk iki çeyreğinde aşağı yönde hareket beklentilerinin hakim olduğu altın ve petrol için üçüncü çeyrek tahminleri yönü yukarı göstermişti. Ancak anket sonuçlarına göre, son çeyrek için altında belirgin bir yön beklentisi oluşmadığı gözlenirken, petrolde ise yatay seyir bekleyenler hakimdi.
Katılımcıların yüzde 36'sı altın için aşağı yön beklerken, yönü yukarı ve yatay bekleyenlerin oranı yüzde 32 ile eşitti. Petrolde ise yatay beklenti yüzde 47 oranla öne çıktı. Yukarı yön bekleyenlerin oranı yüzde 32 olarak gerçekleşti. Aşağı yön beklentisi ise nispeten az sayıda katılımcı tarafından belirtildi.



__________________




 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
cazibesini, çeyreğinde, hisse, senedi, son, yitiriyor, yılın


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Hisse senedi Burce Ödev ve Tezler 0 05 Haziran 2014 15:07
Hisse Senedi Borsası Kalemzede İslamiyet 0 24 Temmuz 2011 02:17
BDT ülkeleri ekonomisi, yılın ilk çeyreğinde büyüdü Coder Haber Arşivi 0 04 Mayıs 2010 14:04
Rusya'da hükümet borsada hisse senedi alacak Cemalizim Haber Arşivi 0 11 Ekim 2008 11:50