IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 30 Eylül 2014, 19:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Çatışmalar sürüyor, Kerkük'te bir PKK'lı öldü




Irak'ın kuzeyinde Peşmerge ve PKK üç ayrı cephede IŞİD'e saldırdı. Peşmerge çok sayıda noktayı ele geçirdi. Halen devam eden çatışmalarda PKK'lı Müslüm Kaçar'ın öldüğü öğrenildi. Peşmerge Şengal'e ilerliyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Kerkük'ün Tavuk nahiyesine bağlı ve IŞİD'in elinde bulunan Vahda, Adşaha ve Üzeyriye köylerine bugün saat 05.00 sıralarına Peşmerge ve PKK'lılar tarafından büyük bir operasyon düzenlendi. Köylerdeki IŞİD'lilerin karşılık vermesi üzerine bölgede şiddetli çatışmalar yaşandı. Saatler süren çatışmaların ardından Adşaha ve Üzeyriye köyleri IŞİD'in elinden alınırken, çatışmalarda Peşmerge ve PKK'lılardan ölü ve yaralılar olduğu öğrenildi. Yaralı Peşmergeler, bölgeden alınıp hastanelere gönderilirken, çatışmalarda ölen IŞİD'lilerin sayısı ise henüz belirlenemedi.

Adşaha ve Üzeyriye köylerinden kaçan IŞİD'lilerin gittiği Vahda Köyü'ne saat 12.00 sıralarında Peşmerge ve PKK'lılar sızma girişiminde bulundu. Bu sırada bölgeye uzun menzilli toplar, Katyuşa füzeleri ve ağır silahlarla donatılmış Peşmerge takviye olarak gönderildi. Peşmergeler, Doçka toplar, Katyuşa füzeleri ve keskin nişancılarla IŞİD'lilerin bulunduğu alanları yoğun ateş altına aldı.

Yaklaşık 150 IŞİD'lininin bulunduğu belirtilen Vahda Köyü'nde IŞİD'liler ile Peşmerge ve PKK'lılar arasındaki şiddetli çatışmalar yaşandı.

Koalisyon güçlerinin de IŞİD'i vurduğu belirtiliyor.

RABİA BÖLGESİ PEŞMERGENİN ELİNE GEÇTİ

Peşmergelerin bu sabah IŞİD’in elinde bulunan Suriye sınırındaki Rabia bölgesine düzenlediği operasyona YPG’lilerin de desteğiyle ele geçirdiği açıklandı. Rabia’da gün boyu çıkan çatışmaların ardından IŞİD militanlarının Rabia’yı terk ettiği belirtildi. Peşmergelerin yine İŞİD’in elinde bulunan Şengal’e (Sincar) doğru ilerleyişleri sürüyor.

1 PKK’LI ÖLDÜ

Bu sabah saatlerinde Peşmerge ile PKK’lıların IŞİD’e yönelik düzenlediği saldırıda, yoğun çatışmanın olduğu bölgede PKK’lı Müslüm Kaçım’ın öldü. Müslüm Kaçım’ın cenazesi, memleketi Şanlıurfa’ya gönderilecek.

PEŞMERGE'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Peşmerge güçlerinin, Musul'un Rabia nahiyesi ve Mahmudiye köyünü, IŞİD'in elinden kurtardığı bildirildi. Peşmerge Güçleri 8'inci Liva Komutanı Haşim Siteyi, bir süredir IŞİD'in elinde olan Rabia nahiyesini tamamen kontrol ettiklerini söyledi.

IŞİD'İN KESKİN NİŞANCILARI NEDENİYLE...

Siteyi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çatışmalar esnasında hiç kayıpları olmadığını ve IŞİD'in kaçarken bıraktığı çok sayıdaki ağır silahlarla patlayıcılarına el konulduğunu belirterek, "IŞİD terör örgütünün keskin nişancılarının etrafta bulunma ihtimaline karşılık, dikkatli hareket ediyoruz. Bölgeyi bombalardan ve keskin nişancılardan temizleyene kadar ilerlemeyeceğiz. Zummar'ı da teröristlerin elinden kurtaracağız" dedi.

KOBANİ KUŞATMASINI KIRMAK İÇİN...

Peşmerge Bakanlığı Basın Sözcüsü Helgurd Hikmet ise yaptığı açıklamada, Kobani kuşatmasını kırmak ve YPG'ye yardım etmek amacıyla Suriye-Irak sınırı arasındaki Zummar ile Rabia'da IŞİD militanlarına operasyon başlattıklarını belirtti.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
bîr, çatışmalar, kerkükte, pkklı, sürüyor, öldü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çatışmalar sınıra dayandı Seth Haber Arşivi 0 25 Eylül 2014 16:04
Mısır'da Çatışmalar Sürüyor Rüzgar Haber Arşivi 0 03 Şubat 2012 06:31
Yüksekova'da çatışmalar sürüyor Lucifer Haber Arşivi 0 07 Mayıs 2010 23:45
Pakistan'da çatışmalar durmuyor: 13 ölü Cemalizim Haber Arşivi 0 09 Eylül 2008 14:17