IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 01 Ekim 2014, 15:01   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tezkere öncesi Erdoğan'dan Meclis'te kritik konuşma




Meclis açılış törenleri başladı. Meclis açılış törenlerinin en önemli detayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması ve tezkereye ilişkin açıklamaları olacak.

TBMM 24. Dönem 5. Yasama Yılı açılış töreni başladı.Meclis bahçesindeki askeri törenle başlayan açılış etkinliklerinin, en önemli detayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yapacağıkonuşma olacak.

Cumhurbaşkanı sıfatıyla ilk kez Meclis Genel Kurulu'na seslenecek olan Erdoğan'ın konuşmasının saat 15.00'da başlaması bekleniyor.

TEZKERE İÇİN NE DİYECEK?

Yarın Meclis'te görüşmeleri başlayacak olan Irak-Suriye tezkereleri için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vereceği mesaj da kritik öneme sahip olacak. Erdoğan'ın konuşmasında çözüm süreci ve yeni Anayasa çalışmalarına ilişkin de açıklamalar yapması bekleniyor.

Meclis açılış nedeniyle akşam saat 19.00'da da Meclis Başkanı çiçek Çiçek, Meclis'te bir resepsiyon verecek.

CHP TÖRENE KATILIYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 28 Ağustos'ta Meclis'te düzenlenen yemin törenine katılmayan CHP ise 1 Ekim'de yeni yasama yılının açılışı nedeniyle düzenlenen oturuma katılma kararı aldı.CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin 1 Ekim'de Meclis'e gelip gelmeyecekleri yönündeki bir soruya "CHP Cumhurbaşkanı'nın gelişiyle ilgili hiç bir krizin parçası olmayacak. Keşke Cumhurbaşkanı hepimizin takdirini toplayacak bir konuşma yapsa da ben de alkışlasam" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis'teki yemin törenine CHP Milletvekili Engin Altay'ın Meclis İç Tüzük kitapçığını fırlatması damga vurmuştu.

İLK Gündem TEZKERE OLACAK

Yarın ise Meclis Genel Kurulu'nda Suriye ve Irak tezkeresi görüşülecek. Suriye tezkeresi ilk kez 2012 yılında Meclis gündemine gelmişti. Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesine havan mermisi düşmesinin ardından hükümet tarafından hazırlanan tezkere Meclis'e gönderildi. Suriye tezkeresi en son 10 Ekim 2013 yılında Meclis'te kabul edildi, "Suriye'den Türkiye'ye yönelen tehditler karşısında hükümete yabancı ülkelere asker gönderme yetkisi veren", bu tezkenin süresi ise 17 Ekim'de sona eriyor. Hükümet yeni tezkere ile Meclis'ten aldığı yetkiyi bir yıl daha uzatmayı planlıyor.

IRAK TEZKERESİ

Irak tezkeresi ise 2007 yılından beri her yıl Meclis gündemine geliyor. Hükümet terörle mücadele kapsamında Irak'ın kuzeyine operasyon yapma ve asker gönderme kapsamında 2007 yılından bu yana Meclis'ten yetki alıyor. Suriye ve Irak tezkerelerinin tek tezkerede birleştirilerek görüşülmesinin ardından Meclis çalışmalarına Kurban Bayramı nedeniyle ara verilecek, Meclis'in bayram tatili sonrasında 14 Ekim Salı günü açılması bekleniyor.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
erdoğandan, konuşma, kritik, mecliste, tezkere, öncesi


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Tezkere Meclis'te! Feronia Haber Arşivi 0 06 Ekim 2010 12:29