IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Ekim 2014, 00:29   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Fransa'nın kuzeyine mülteci akını




Fransa’nın liman kenti Calais de tarihinin en yoğun mülteci akını ile karşı karşıya.



İngiltere'ye ulaşmak isteyen binlerce mülteci bu küçük şehrin civarında zor koşullarda yaşam mücadelesi veriyor. Fransa'nın kuzeyindeki Calais kentinde yaşananlar bir aksiyon filminin sahnelerini aratmıyor. Otoyoldan, İngiltere'ye gidecek olan vapurların kalktığı limana yönelen ve ağır ağır ilerleyen kamyonlara doğru koşturan bir grup insan, bu kamyonların çektiği kasalara ve konteynerlere girmeye ve bu yolla kaçak olarak 30 kilometre uzaklıktaki İngiltere'ye geçmeye çalışıyor. Bu

durumu kendi kamyonu ile defalarca yaşayan Polonyalı bir şoför, Fransız polisini gerekli önlemleri almamakla suçluyor ve kamyonlarında kaçak göçmen bulunduğu zaman İngiltere gümrüğünde kendilerinin ceza ödemek zorunda kaldıklarını dile getiriyor.

Fransa polisi ise aslında yetersizlikten ve imkanların kısıtlı olmasından dolayı başa çıkamıyor bu sorunla. Sadece bu yıl içinde Fransız polisi 8 bin kaçak göçmen vakasını kayda geçirmiş. Bu rakam da geçtimiz yılın tamamında hakkında zabıt tutulan vakaların tam dört katına tekabül ediyor. Kamyonlara atlamaya çalışan genç bir Yemenli mülteci Calais şehrine gelene dek çok çileler çektiklerini, özellikle iç savaş halindeki Libya'da, çatışmalar, işkenceler, çeteler ve katliamlar görerek tam bir cehennemden geçtiklerini ifade ediyor.

Belediye başa çıkamıyor

Calais Belediyesi ise kentteki yoğun kaçak göçmen nüfusu ile başa çıkamaz hale gelmiş durumda. Fransa, ülkeye daha fazla kaçak mülteci gelmemesi için insani koşullara uygun barınaklar inşa etmiyor. Bu yüzden, yüzlerce, binlerce insan şehrin etrafında oluşturdukları derme çatma kulübelerde ve çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor. Bir kısmı yiyeceklerini çöplerden topluyor. Topluca yaşadıkları yerlerde ağır bir dışkı kokusu hakim. Calais Belediye Başkan Yardımcısı Philippe Mignonet kentin bu sorunla yalnız bırakıldığı görüşünde:

Philippe Mignonet, "Calais bir göçmen kenti değil, bir savaş bölgesi değil. 15 yıldır bu sorunla kendi başımıza mücadele ediyoruz. Tüm Avrupa bizi eleştiriyor ve bir de Lampedusa ile

kıyaslıyor. Ancak Avrupa'da bu durumla ilgili bir karar alan hiç kimse yok. ‘Şunu şöyle yapın, bunu böyle yapın' demek her zaman çok kolaydır. İyi o zaman, buyrun siz birşeyler yapın” diyor.

Hedef İngiltere

Avrupa Birliği'nde yürürlükte olan ilgili anlaşma gereği kaçak göçmenler hangi ülkenin topraklarına ayak basarlarsa sığınma başvurusunu orada yapmak zorunda. Ancak İtalya'da, Bulgaristan'da ya da Kıbrıs'ta kalmak pek tercih edilmiyor kaçak göçmenler tarafından. Bu yüzden yakalanmadan bir şekilde daha rahat edebileceklerini düşündükleri ülkelere gitmeye çalışıyorlar. Bu ülkelerin başında da kimlik ibraz zorunluluğunun olmadığı İngiltere geliyor. Ayrıca çok sayıda mülteci, İngiltere'deki akrabalarının yardımıyla daha iyi gizlenebileceği düşüncesine sahip.

Daha önce yaklaşık 50 kez İngiltere'ye geçmeye çalışan ama her seferinde başarısız olan Sudanlı Abdül Hamid için ise İngiltere eski çekiciliğini yitirmeye başlamış durumda. Calais kentinin yakınındaki bir fabrika alanında yaşam mücadelesi veren Hamid yaşadığı hayal kırıklığını ve çaresizliğini şu sözlerle dile getiriyor:

"Böyle olacağı hiç aklıma gelmedi. Avrupa'nın ve Fransa'nın bir cennet olduğunu düşünüyordum. Burada güvenli bir hayatım olacak sanıyordum. Şimdi her gün saatlerce düşünüyorum, acaba evden ayrılmak bir hata mıydı diye."

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
akını, fransanın, kuzeyine, mülteci


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Haluk Levent - Mülteci Amelia H, I, İ, J, K, L 0 13 Haziran 2014 20:59
Antalya'da 139 mülteci yakalandı SeckiN Haber Arşivi 0 06 Eylül 2013 10:22
Lübnan'dan İsrail'in kuzeyine roket saldırısı Angel Haber Arşivi 0 08 Ocak 2009 12:05