IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 02 Ekim 2014, 09:38   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Elektrik zammı 'kaçak' çıktı!




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve gaza gelen yüzde 9’luk [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar dünden itibaren uygulamaya geçerken [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]teki [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]da ‘kayıp ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’ payındaki artış dikkat çekti. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]mın 5 puanı enerji maliyetlerindeki artıştan, 4 puanı ise kayıp, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve diğer kalemlerden geldi.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Milyonlarca abone, dün elektriğe yapılan [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sonrasında kayıpkaçak için daha çok para ödemek zorunda kalacak. Aylık 250 kilovatsaat [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tüketen bir abone, 1 Temmuz- 30 Eylül arasında kayıp-[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] için 8 TL 31 kuruş ödüyordu. 1 Ekim [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]mıyla birlikte [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tarifesindeki kayıp-kaçağın payı yüzde 40 arttı. Aynı abone, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sonrasında kayıp-[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] için her ay 11 TL 62 kuruş ödeyecek.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’ın açıklamasının ardından [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]a yüzde 9 [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dünden itibaren uygulamaya girdi. Bu [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sonrasında konutlarda, 1 kilovatsaat elektriğin fiyatı vergiler, pay ve fonlar dahil 35.63 kuruştan 38.80 kuruşa yükseldi. Söz konusu yüzde 9’luk [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]mının 5 puanlık bölümü enerjideki maliyet artışından kaynaklandı. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]mın kalan 4 puanlık bölümü başta kayıp-[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bedeli olmak üzere Perakende Satış Hizmet Bedeli (PHS) gibi değişik kalemlerdeki artışlardan oluştu.
YÜZDE 40 ARTTI
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tarifeleri, mevzuat gereğince maliyet bazlı olarak 3 ayda bir belirleniyor. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tarifesi; enerji bedeli, kayıp-[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bedeli, dağıtım bedeli, perakende satış hizmet bedeli, iletim sistem kullanım bedeli gibi değişik bileşenlerden oluşuyor. 1 Ekim’de, 1 Temmuz-30 Eylül tarifesine göre 1 kilovatsaat [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]te kayıp-[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yüzde 39.76 ve PHS yüzde 37.89’luk artış gösterdi. Buna karşılık dağıtım bedeli tüm abone gruplarında yüzde 0.82, iletim bedeli yüzde 0.47 oranında azaldı.
Aboneler, yeni tarife gereğince kayıpkaçak için önceki 3 aylık döneme göre ekim, kasım ve aralık aylarında daha fazla para ödeyecek. Örneğin aylık 250 kilovatsaat [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] tüketen bir abone daha önce 8.31 TL öderken, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]la birlikte bu rakam 11.6 TL’ye çıkmış oldu.
'FATURAMIZ 2.6 MİLYAR LİRA KABARDI'
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]a gelen [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]mın ardından [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Mühendisleri Odası’ndan (EMO) yapılan yazılı açıklamada, “EPDK tarafından açıklanan yeni tarife ile birim kilovatsaat başına konutlar için [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] fiyatı yüzde 9 artışla 28.49 kuruştan 31.05 kuruşa çıkarıldı. 4 kişilik bir ailenin asgari aylık tüketiminin 230 kilovatsaat olduğu dikkate alındığında, mevcut durumda 83.2 TL olan fatura, 90.65 TL‘ye yükseltildi. Aylık 7.5 TL‘lik artışla, şirketler ha.e başına yıllık en az 90 TL fazladan tahsilat yapacaklar. Bu da yaklaşık 29 milyon mesken abonesi olduğu dikkate alındığında dağıtım şirketlerine yıllık 2 milyar 610 milyon TL‘lik aktarım olanağı sağladı.
Bu aktarımın 1 milyar lirası ise kayıp ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]tan kaynaklanıyor” denildi. EMO, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dağıtımının özelleştirmelerine de dikkat çekerek, “Kayıp ve [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] hedeflerini tutturamayana kamu adına el konulmalıdır” ifadesine de açıklamasında yer verdi.
‘Ukrayna’daki sorunTürkiye’yi de etkiler’
Ukrayna üzerinden gelen Batı Hattı’nda bir kesinti olması durumunda Türkiye’nin B ve C planları olup olmadığı ile ilgili soruya yanıt veren Enerji Bakanı Yıldız, “Kesinti olması durumunda bunu alternatif kaynaklardan telafi etmeye çalışacağız. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]la ısınan meskenlerimiz, sanayide kullanılan yapının öyle hemen kolay telafi edilebilir bir yanı olmaz. O yüzden Ukrayna tarafında oluşabilecek herhangi bir kesinti -açıkça söyleyeyim arkadaşlar- Türkiye’yi etkiler. Türkiye’nin en az etkileneceği yapı bu gazın kesilmemesi şeklinde olacaktır” değerlendirmesinde bulundu.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]taki artışta [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]li etkisi
Daha önce de gündeme geldiği gibi [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’den gelen sığınmacıların etkisiyle belli illerde [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]te kayıp-[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] oranları da arttı. Toroslar [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Dağıtım AŞ, bu konuda Enerji Piyasası Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (EPDK) da başvurdu ve artan kayıp-kaçığın ‘mücbir sebep’ sayılmasını da istedi. Sektörde, 1 Ekim’de kayıp-[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ta yapılan artışın [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’den gelen sığınmacılarla ilgisi olacağı yorumları yapıldı. Ancak EPDK kaynakları, artışta [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]li mültecilerin etkisinin olmadığını dile getiriyor.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] indirim yapsa da tüketiciye yansıtamayız'
Gaz pazarlığı için [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’da bulunan Enerji Bakanı, olası indirimin vatandaşa yansıtılmayacağını açıkladı. Yıldız, “Biz şu ana kadar gelen maliyetlerin tamamını fiyata yansıtmış değiliz. Maliyetlerimiz çok yüksek” diye konuştu.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’dan yeni kontrat dönemi ile ilgili indirim talep ettiklerini, ancak mevcut şartlar dikkate alındığında bunun tüketiciye yansımayacağını söyledi. Yıldız, [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’nın [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] devi Gazprom Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey Miller ve Gazpromexport Başkanı Elena Burmistrova ile bir araya geldi. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’dan alınan indirimin şu an Türkiye’ye yansıtacak safhada olmadıklarını kaydeden Bakan Yıldız, “Maliyetlerimiz hâlâ çok yüksek. Dövizle aldığımız, TL ile sattığımız bu yapı içinde maliyetlerimiz çok yüksek. BOTAŞ’ın 1 milyar dolar bir eksisinden bahsediyoruz. Bizim amacımız bütün bunları telafi etmek yönünde. Biz şu ana kadar gelen maliyetlerin tamamını aktarmış değiliz” diye konuştu.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’dan en az yüzde 15 indirim gelir’
10 milyon [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] abonesinin ve sanayicinin gözü kulağı, Enerji Bakanı Taner Yıldız’ın, Moskova’da Gazprom yönetimiyle yaptığı, 1 Ocak’tan geçerli yeni [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] fiyatının belirleneceği zirveden çıkacak sonuca çevrildi. [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’dan sözleşme gereğince ve İran’dan tahkim yoluyla indirim alınması durumunda 2015 yılında gaza zam yapılması beklenmiyor. Türkiye (devlet şirketi BOTAŞ), [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’dan ithal ettiği her bin metreküp [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]a, 400-410 dolar ödüyor. Uzmanlar [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’nın Almanya’ya 300 dolar düzeyinde bir fiyatla gaz sattığını belirterek, “[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]’dan bu rakamı örnek gösterip indirim istenecek. En az yüzde 15 indirim olabilir” diyor.

__________________
Bu kez pek bir afili yalnızlık, ağlatan bir kadın kadar düşman. Ağzı bozuk üstelik bırakmıyor acıtmadan.
 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat
 

Etiketler
çıktı, elektrik, kacak, zammı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kaçak elektrik denetiminde olay Seth Haber Arşivi 0 08 Temmuz 2014 17:52
Kaçak Elektrik Burce Fıkra 0 19 Mayıs 2012 21:52
Kaçak elektrik tarihe karışıyor Cemalizim Haber Arşivi 0 10 Mart 2012 11:27
İşadamları 'elektrik zammı' şokunda Collettivo Haber Arşivi 0 30 Haziran 2008 08:56