IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Ekim 2014, 11:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ebola yalancısı




Liberya’dan ABD’ye gelmesinin ardından, bir haftalık gecikmeyle Ebola’ya yakalandığı belirlenen Thomas Duncan’ın, uçuş öncesi yapılan testlerde yanlış cevaplar verdiği anlaşıldı.


Duncan, Liberya’da Ebola hastası bir yakınıyla temasını yetkililerden saklamış.
ABD’nin Teksas eyaletinde Ebola virüsüne yakalanan Liberyalı Thomas Duncan’ın (42) tedavisi sürerken, ülkedeki salgın paniği NBC News yayın kuruluşundan Liberya’da çalışan bir kameramanın da Ebola kapması haberi üzerine arttı. Ebola haberi yapmak için ülkede bulunan ismi açıklanmayan kameramanın ekibiyle birlikte karantina altında ABD’ye getirileceği açıklandı. Duncan’ın bir hafta gecikmeli teşhisiyle ilgili iddiaların ise ardı arkası kesilmiyor. Liberya’dan ABD’ye uçuşu sırasında virüs taşıyan Duncan’ın yolculuğuna nasıl izin verildiği araştırılıyor.

YALANCI ŞAHİTLİK YAPMIŞ
İhmal suçlamaları üzerine Liberya yetkilileri, Duncan’ın kendilerini kandırdığını öne sürerek soruşturma açacaklarını açıkladı. İddiaya göre, Duncan, yapılan testte yanlış cevaplar vererek yetkilileri yanılttı. Verilen formda Ebola’ya yakalanan bir akrabasının hasta olmadığını söylediği belirtilen Duncan’ın, hasta yakınını el arabasıyla hastaneye götürdüğü aktarıldı.
Duncan’ın sağlığına kavuştuğunda ülkeye dönmesi durumunda, yalancı şahitlik suçlamasıyla yargılanması bekleniyor.

VİRÜSÜ 12 SAATTE KAPTI
Uluslararası bir kargo şirketinin Liberya kolu olan bir şirkette şoför olarak çalışan Duncan, 19 Eylül’de Liberya’dan ABD’ye gitmişti. Duncan’ın kaldığı evin dezenfekte edilmesi konusunda şirketle anlaşıldı. Ancak zorla ikna edilen şirketin, Duncan’ın, virüsü 100 kişiye daha bulaştırma ihtimali olduğu açıklaması üzerine temizlik kararını askıya aldığı belirtildi.
Öte yandan, ABD’li bir vatandaşa daha Ebola tanısı konulması üzerine virüsün ABD’de yayılma tehlikesine karşın endişeler yükseldi. Kameraman ve ekibin 21 günlük karantina için ABD’ye dönecek olması nedeniyle virüsün ülkede yayılmasından korkuluyor. Kameramanın perşembe sabahı Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü’ne ait tedavi merkezine gittiği ve testlerden 12 saat sonra Ebola virüsü kaptığı haberini öğrendiği açıklandı.
80 ABD'LİYE BULAŞTI MI?
Thomas Eric Duncan’ın ABD’de en az 80 kişiye Ebola bulaştırmış olabileceği ifade edildi.
Dallas Sağlık Hizmetleri sözcüsü Erikka Neroes, bu kişilerin kontrol altına alındığı bilgisini verdi. Buna göre söz konusu şahıslar Duncan’la doğrudan temasa geçenlerin yanısıra Duncan’la temasa geçen insanların görüştüğü başka insanları da kapsıyor. Gözetime alınanlar arasında bir kişinin hastalığı kapmış olma ihtimali yüksek görülüyor. Kontrol altında tutulan 80 kişiden en az 5’i çocuk.
Duncan’ın oturduğu blokta herkes karantina altında. Çocuklar da virüsün 21 günlük kuluçka süresi boyunca okula gitmeyecek.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
ebola, yalancısı


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
BM'den Ebola kararı Seth Haber Arşivi 0 19 Eylül 2014 11:08
Ebola Virüsü Nedir? Ebola Nasıl Bulaşır Detaylı Bilgi ve Belirtileri Deep Sağlık Köşesi 0 07 Eylül 2014 19:03
Aynalı Köyün Yalancısı Frozen Aşk ve Sevgi Köşesi 0 13 Mart 2011 15:32
Zeki Müren'in Yalancısı Şarkılar! Frozen Aşk ve Sevgi Köşesi 0 04 Şubat 2011 14:19
Ebola Virüsü YapraK Sağlık Köşesi 0 28 Eylül 2009 19:11