IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Ekim 2014, 16:23   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sahte 'köy yumurtası' uyarısı




Tüketicilerin daha sağlıklı ve organik olduğu gerekçesiyle köy yumurtasına yoğun ilgi göstermeye başlamasının ardından bazı pazarlarda çiftlik yumurtalarının köy yumurtası adı altında satışa sunulduğu bildirildi.


Ordu Üniversitesi (ODÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Sezai Alkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda gündemde olan sahte balın ardından çiftlik yumurtalarının köy yumurtası adı altında tüketicilere yedirildiğini belirtti.

Köy tavuğu yumurtasının daha organik olduğu düşüncesiyle bazı vatandaşlar tarafından ilgi gördüğüne dikkati çeken Alkan, köy yumurtalarının tanesinin ortalama 1 liradan satışa sunulduğunu söyledi.

Köy yumurtalarının fiyatının artmasıyla çiftlik yumurtalarının köy yumurtalarına benzetilerek satıldığına dikkati çeken Alkan, şöyle konuştu:

"Bazı pazarlarda köy tavuğu ya da köy yumurtası adı altında satışlar yapılmakta. Burada tüketicilerimizin bilmediği bazı konular var. Bunlardan birisi pazara köy tavuğu yumurtası diye getirilen ürünlerin büyük bir kısmı ticari işletmelerden yani endüstriyel tarzda yetiştiriciliği yapılan işletmecilerden elde edilen yumurtalar. Tüketicilerimiz işin bu boyutlarını bilmediği için yüksek fiyat ödeyerek köy yumurtası ya da köy tavuğu satın alıyor. Tüketicilerimiz bilmeli ki aslında tükettikleri köy yumurtası ya da köy tavuğu değil, endüstriyel tarzda üretilmiş çiftlik yumurtası ya da çiftlik tavuklarıdır."
"Köy ile çiftlik yumurtası arasındaki fark tadından anlaşılır"

Sahtekarların çiftlik yumurtalarını köy yumurtası gibi göstermek için çeşitli yöntemler denediğini belirten Alkan, şunları kaydetti:

"Bazı kişiler oldukça ucuza satın aldığı çiftlik yumurtalarını pazara getirip burada sepet ya da kasaların üzerinde satışa sunuyor. Bu yumurtaların altına saman koyuyor, devamında ise kirlettikleri bu yumurtaları tamamen köy yumurtasına benzetmeye çalışıyorlar. Tüketici de köy yumurtasını andıran bu yumurtaları yüksek fiyattan satın alıyor. Tüketici bunlara dikkat etmeli. İlk bakışta köy yumurtası ile çiftlik yumurtası arasındaki fark anlaşılmaz. Bu yumurtalar arasındaki fark tadındadır. Görüntüsüyle anlaşılmaz ancak vatandaşlarımız ürünü satın almadan ve tüketmeden öncesi sorgulamalı. Artık günümüzde bilgiye ulaşmak çok kolay. Kafalarında bir soru işareti oluşursa üniversite olarak biz kendilerine yardımcı olmaya hazırız."

Doç. Dr. Alkan, tüketicilerin köy yumurtalarını, güvendikleri ve tanıdıkları kişilerden satın almasının daha doğru olacağını sözlerine ekledi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
köy, sahte, uyarısı, yumurtası


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Polisten Sahte Para Uyarısı basketci Haber Arşivi 0 18 Kasım 2010 09:33
Microsoft'tan sahte e-mail uyarısı Angel Haber Arşivi 0 19 Eylül 2008 16:04
Petrol 103 doların üzerinde 'Sahte maliyeci' uyarısı Cemalizim Haber Arşivi 0 12 Eylül 2008 00:58