IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 05 Ekim 2014, 00:28   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Almanya'da yeni casusluk skandalı




Almanya Federal İstihbarat Teşkilatının (BND), Alman vatandaşlarının internet verilerini, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı (NSA) ile paylaştığı ileri sürüldü.

Süddeutsche Zeitung gazetesi ile WDR ve NDR televizyon kanallarında yer alan habere göre, BND, Alman vatandaşlarının internet verilerini, yıllarca NSA ile paylaştı. İddia, NSA Araştırma Komisyonu'nun gizli belgelerinde yer aldı.

Söz konusu verilerin, BND'nin, 2002-2008 yılları arasında Frankfurt/Main uluslararası internet bağlantısı noktasında elde ettiği internet verileri olduğu belirtilirken, kullanılan gizli teknik izleme programının, Alman internet kullanıcıların verilerini filtreleyip süzmediği kaydedildi.

BND konuyla açıklamada bulunmadı.

Gizli belgelerde, BND tarafından takip edilen Alman vatandaşlarının verilerinin en az yüzde 5'inin ayırt edilemediği ve NSA ile paylaşıldığı kaydedildi.

Almanya'da gizli servislerin denetimi ve dinlemelerinden sorumlu Melis G-10 Komisyonu ve Parlamento Kontrol Komitesi'nin ise verilerin NSA'e iletildiğinden haberleri olmadığı ifade edildi

İnternet verisi paylaşımını, dönemin Başbakanlıktan sorumlu bakanı ve şu andaki Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier'in onayladığı iddia ediliyor.

Muhalefetteki Sol Parti Eş Başkanı Bernd Riexinger, Alman hükümetinin acil olarak konuya açıklık getirmesi gerektiğini belirterek "Burada Anayasa ihlalleri söz konusu" ifadesini kullandı.

NSA Araştırma Komisyonu Üyesi Yeşiller Partisi Milletvekili Konstantin von Notz ve Hans-Christian Ströbele de yaptığı yazılı açıklamada, "BND kuşkusuz küresel gözetim ağının bir parçasıdır" değerlendirmesinde bulundu.

Konuyla ilgili Meclis araştırma komisyonlarının geçmişte kasıtlı olarak yanlış bilgilendirilmesinin belirlenmesi durumunda, bundan sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını ifade eden Ströbele, açıklamasında, Alman hükümetinin, açıkça anayasaya ve insan haklarına aykırı uygulamaları durdurması gerektiği kaydedildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
almanyada, casusluk, skandalı, yeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Obama'ya yeni bir koruma skandalı Seth Haber Arşivi 0 02 Ekim 2014 13:18
Almanya ile ABD arasındaki casusluk krizi Seth Haber Arşivi 0 10 Temmuz 2014 22:20
Yeni Bir Sınav Skandalı Daha ... ! LeyLa Haber Arşivi 0 15 Haziran 2011 12:22
Belçika'da Yeni Pkk Skandalı Süslü Haber Arşivi 1 11 Nisan 2008 14:45