IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Ekim 2014, 09:14   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Yeni sondaja yakın takip




KIBRIS Rum Kesimi’nin, 9. Parsel olarak adlandırdığı bölgede yeniden sondaj faaliyetlerine başlaması, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı tarafından da yakın takibe alındı.


Dışişleri Bakanlığı’nın önceki gün yaptığı yazılı açıklamada Rum Kesimi’nin faaliyetlerinin endişeyle izlendiğini duyurmasından sonra, konuyla ilgili askeri açıklama da dün Genelkurmay Başkanlığı’ndan geldi. Genelkurmay Başkanlığı, günlük faaliyetler kapsamında yaptığı açıklamanın ilk bölümünü Rum Kesimi’nin doğalgaz arama çalışmalarına ayırdı. Açıklamada, “Akdeniz Kalkanı Harekâtı’nda görevli TCG MIZRAK, GKRY’nin Kıbrıs Adası güneyindeki sözde petrol-doğalgaz arama ruhsat sahalarında sondaj çalışmaları yapacağına dair haberler bulunan Bahama bayraklı SAIPEM-10000 isimli platform gemisini izleme görevine devam etmiştir” denildi. Dışişleri Bakanlığı ise konuyla ilgili şu ayrıntılı açıklamayı yapmıştı: “GKRY’nin, sözde münhasır ekonomik bölgesindeki hidrokarbon kaynaklarının araştırılmasına yönelik çalışmalarını Kıbrıs Türk tarafının hakça paylaşım için yaptığı somut ve ayrıntılı işbirliği önerilerini dikkate almadan tek taraflı olarak sürdürmesi endişeyle izlenmektedir. Rum yönetiminin bu kez 9. Parsel olarak belirlenen sahada yeni bir sondaj faaliyetine başlamasına ilişkin olarak KKTC Dışişleri Bakanlığı tarafından 3 Ekim 2014 tarihinde yapılan açıklamada belirtilen hususları destekliyoruz.
Rum tarafının önceliği, ortaklık ve hakça paylaşım yerine, doğal kaynaklar üzerinde de tek başına hareket etmek ise bu hiçbir şekilde kabul edilmeyecektir. KKTC’nin bu kaynaklar üzerindeki asli haklarını koruması için gerekli olan sismik araştırma faaliyeti ile sondaj platformu temini ve belirlenecek bölgeye gönderilmesi yönünde atacağı tüm adımlara tarafımızdan her türlü destek sağlanacaktır.”

Uğur ERGAN

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
sondaja, takip, yakın, yeni


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
PSV'ye yakın takip olacak Anatolia Süper Lig (Anadolu Takımları) 0 14 Ocak 2012 09:34
Fatih Terim'e Yakın Takip!.. atear Milli Takımlar 0 04 Haziran 2009 10:59