IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Ekim 2014, 20:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kohl Berlin'i karıştırdı




Almanya'nın eski başbakanı Kohl'ün ses kayıtlarından derlenen kitap piyasaya çıkmadan Berlin'i karıştırdı. Kohl'ün kitapta yer alan ifadelerinden Almanya Başbakanı Angela Merkel de nasibini alıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Eski Başbakan Helmut Kohl'ün 2001-2002 yılları arasında biyografisini yazan gazeteci Heribert Schwan, Kohl'le yaptığı görüşmeleri bir kitapta topladı.

Heribert Schwan'ın Tilman Jens'le birlikte yazdığı ve "Vasiyet. Kohl Protokolleri" (Vermächtnis. Kohl-Protokolle) adını verdiği kitabın bazı çarpıcı bölümleri ise Der Spiegel derginde yer aldı.

Kohl'ün ses kayıtlarından derlenen kitapta Kohl'ün Merkel için "Bayan Merkel, çatal ve kaşıkla doğru düzgün yemek bile yiyemezdi" dediği, eski Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff'u da "sıfır ve çok büyük bir hain" olarak nitelendirdiği belirtiliyor. Kohl'ün ayrıca döneminin çalışma bakanı Norbert Blüm için de "bir hain olduğu ve karakteri hakkında nasıl bu denli yanılabilmiş olduğunu anlayamadığını" söylediği aktarılıyor.

Heyne Yayınevi, özellikle Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) içinde şok etkisi yaratan kitabın dağıtımına başladığını duyurdu. Yayınevi sözcüsü, kitabın dağıtımının durdurulmasına yönelik herhangi bir ihtar almadıklarını belirterek, kitabın salı gününden itibaren satın alınabileceğini ifade etti. Haber dergisi Focus ise Kohl'ün avukatlarını harekete geçirerek kitabın piyasaya sürülmesini durdurmaya çalıştığını yazmıştı.

Kohl'ün basına yansıyan sözleriyle ilgili hükümet kanadından bir açıklama gelmezken, eski bakan Blüm ise bu tartışmaya katılmayacağını ve böyle bir seviyeye düşmeyeceğini kaydetti. Kohl’ün kendi iyi imajını bu yolla zedelediğini kaydeden Blüm, bundan üzüntü duyduğunu ifade etti.

Kohl'ün kitapta yer alan ifadelerinin geçmişte Hristiyan Demokrat Birlik içinde ortaya çıkan bağış skandalıyla ilintili olabileceği üzerinde duruluyor. 1999 yılında, yıllarca partiye ait 'siyah kasalar' olduğu ortaya çıkmıştı. O dönem artık başbakan olmayan Kohl, bu kasaların varlığını kabul etmiş, ancak bağışçıların isimlerini vermemişti. 2000 yılında Kohl'ün partisiyle yollarını ayırmasında ise Merkel'in de etkisi olmuştu. İkilinin ilişkileri o dönemden beri iyileşmedi.

©Deutsche Welle Türkçe

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
berlini, karıştırdı, kohl


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Helmuth Kohl (1930 - .... ) Liaaa Tarih / Siyaset 0 18 Haziran 2012 18:04
2012 Lauren Conrad for Kohl's Yaz Koleksiyonu N999 Ah Kadınlar 0 14 Mayıs 2012 18:06