IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Ekim 2014, 09:20   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Suriye’ye kaçırılan araçlara sıkı takip




TÜRKİYE’den Suriye’ye kaçırılan kiralık araç sayısındaki artış, araç takip sistemlerini gündeme getirdi. Bu sistemler aracı durduruyor, kontağın kapatılması durumunda bir daha çalıştırılamamasını sağlıyor ve araç sınıra yaklaştığında sizi uyarıyor.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
SON dönemde Türkiye’den kiralanıp Suriye’ye kaçırılan araçların sayısında yaşanan artış, kiralama şirketlerini harekete geçirdi. Türkiye’deki araç takip sistemi kuran şirketlerden biri olan Mobiliz’in satış ve pazarlama direktörü Bülent Kayıkçı, son dönemde günlük araç kiralama şirketlerinde hırsızlık olaylarının arttığını ve özellikle üst segmentteki araçların çalındığını ifade etti. Kayıkçı, “Bu araçlar konvoy halinde Suriye’ye götürülüyor. Şu anda bunun üzerine çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Aracı durdurma, kontağın kapatılması durumunda bir daha çalıştırılamaması, aracın sınıra yaklaştığında şirket sahibine uyarı yapılması gibi güvenlik çözümleri sunuyoruz. Daha çok küçük kiralama şirketlerinin başına geliyor. Aracın nerede olduğunu biliyoruz. Sınıra yaklaşıp yaklaşmadığını biliyoruz. Örneğin bir araç sınıra yaklaşıyor, uzak bir şehirden sınıra doğru gidiyorsa biz bunu tespit ediyoruz” şeklinde konuştu.
Türkiye’deki günlük kiralık filo araç sayısının 100 bin adedin üzerinde olduğunu ve bir çoğunda araç takip sistemlerinin kullanılmadığı Kayıkçı’nın paylaştığı bilgiler arasında. Son dönemlerde komşu ülkelerde artan gerginlik konusuna değinen Kayıkçı, “Geçen haftalarda 32 şoförün kaçırılması olayında, hizmet verdiğimiz bir şirket araçların konum bilgisini gördü. Bu bilgiler bölgedeki güvenlik güçleriyle paylaşıldı. O şoförler araç takip sistemiyle kurtuldu” dedi.

YUMURTAYA BİLE TAKİP
Araç takip sistemleri çok farklı alanlarda kullanıldığına dikkat çeken Mobiliz CEO’su Özlem Yeşildere ise merkez bankası araçlarından, inşaat araçlarına ve hatta yumurta taşıyan araçlara kadar birçok alanda hizmet verdiklerini söyledi. Yeşildere, “Gelecekte yeni farklı alanlar da araç takip sistemlerine eklenecek. Bunlardan biri kullanıcı bazlı sigortacılık sistemleri. Aracın takip sistemi yapılırken sensörlerle aracın güvenli kullanılıp kullanılmadığı anlaşılabilecek. Aracın en sıklıkta durduğu, ne kadar fren yaptığı veya ne kadar hızlı gittiği gibi ölçümler yapılabilecek” diye konuştu.

Yılda yüzde 20 büyüyecek
ARAÇ takip sistemleri pazarının yılda yüzde 20 büyümesi beklendiğini ifade eden Mobiliz CEO’su Özlem Yeşildere, Türkiye’deki pazarın şu anda 650 bin adet olduğunu dile getirdi. Yeşildere sözlerine şu şekilde devam etti: “Ancak pazarın 2018 yılında 2 milyon civarına ulaşması bekleniyor. Türkiye’deki pazar bu rakama çıktığında da Türkiye Avrupa pazarının 5’te birine ulaşmış olacak. Bu yüzden Türkiye’de odaklanmaya devam ediyoruz. Ancak Türkiye’nin bulunduğu bölgede çok hareketli bir bölge. Kuvvetli Ar-Ge çalışmalarımızla uygun altyapılar geliştirerek, bölgede güçlü bir oyuncu olacağız.”

Beton aracıyla piknik bitti
TÜRKİYE’deki şirketlerin en büyük derdinin yakıt tüketimi olduğunu kaydeden Kayıkçı, şirketlerin araç takip sistemine yapacağı yatırımın karşılığını birkaç ayda aldıklarını belirtti. Kayıkçı, “Örneğin, beton karıştırıcı araçlarla pikniğe giden şoförler var. Şirketler, artık araçların nerede kullanıldığı bilgisinden daha fazlasını istiyor” dedi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
araclara, kaçırılan, suriye’ye, sıkı, takip


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Araçlara İlişkin Tanımlar Violent Otomobil Haberleri 0 02 Şubat 2014 14:35
Genelkurmay'dan generallere sıkı takip Lucifer Haber Arşivi 0 30 Haziran 2010 18:08
Kia'dan garantisi biten araçlara müjde Juventus Otomobil Haberleri 0 17 Haziran 2009 10:38