IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Ekim 2014, 09:37   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Süreç için 15 Ekim’e kadar bekleriz




Mehmet Öcalan çözüm süreci konusunda Öcalan’ın mesajlarını şöyle aktardı: “Çözüm için 15 Ekim’e kadar biz bekleriz. Gelen heyetlere dediklerimizi aktarırız, ondan sonra da yapacağımız bir şey kalmaz”




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



İmralı cezaevi’nde ömür boyu hapse mahkum edilen Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan, ağabeyi ile görüşmesinin ardından İmralı Adası’ndan gemlik’e döndü. Jandarmadaki işlemlerin ardından Mehmet Öcalan gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Gazetecilerin, çözüm süreci konusunda Öcalan’ın ne düşündüğüne ilişkin soru üzerine Mehmet Öcalan şunları söyledi:
“Oyalama taktiklerle bu işler çözülmez. Devletin kendisinin çıkardığı yasalara, biraz daha o yasaları yapması gereklidir. Çözüm süreci diyor. ’Avukatlar kaç seneden beri yanımıza gönderilmiyor’ diyor. ’Avukatlar gelmiyorlar. Hem hukuksal sorunlarımız vardır. Hem de Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde mahkemelerimiz vardır’ diyor. Bunun için ’Neden avukatlar gönderilmiyor, yani böyle bir çözüm yürüyebilir mi?’ dedi. ’Çözüm için 15 Ekim’e kadar biz bekleriz. Gelen heyetlerle dediklerimizi onlara aktarırız, ondan sonra da yapacağımız bir şey kalmaz’ dedi. ’Çözüm diye de bir şey yoktur’ dedi. ’Müzakere diyorlar, müzakere diye de bir şey yoktur’ dedi. ’Yapay bir yapıdır, artık buna dayanamıyoruz’ diyor. ’Bir şeyimiz kalmamıştır ve kalmayacaktır’ diyor. Çözüm süreci ile ilgili bu değerlendirmeleri yaptı.”

‘Öcalan katılmayacak’
Ablası Havva Keser’in cenazesinin nereye gömüleceği konusunda görüşme yapıp yapmadıkları ile ilgili bir soru üzerine Mehmet Öcalan, “Her şey netlik kazandı. Cenaze konusunu değerlendirdik. Ailesi ve çocukları nereye isterse oraya gömülecek” dedi.
Mehmet Öcalan, ’Abdullah Öcalan’ın cenazeye katılma talebi olacak mı?’ sorusuna “Hayır, normal bir cenazedir.
Bununla ilgili herhangi bir talepte bulunmadı” dedi.
Gazetecilerin, ’Ailesi Öcalan’ın katılmasını istiyor’ hatırlatması üzerine de Mehmet Öcalan, “Onu bilemem onu ailesine sorarsınız. Biz onu değerlendirmedik” dedi.
Mehmet Öcalan, ’Kobani ile ilgili görüşme yaptınız mı?’ sorusu üzerine de şunları söyledi:
“Kobani’deki insanlarımız direnecekler. IŞİD’in olduğu yerde ve Kürtlerin yaşadığı bölgede nerede bir IŞİD varsa bunlara karşı sonuna kadar direneceğiz. IŞİD’e hiçbir taviz vermeyeceğiz. IŞİD yapay bir örgüttür. IŞİD’i destekleyen devletler, hükümetler, insanlar. bugün IŞİD’i destekleyenlere yarın IŞİD onlara da büyük sorun olacaktır. Bu tepki onlara da olacaktır. Demokratik ülkelerde eğer kim bu IŞİD’i destekliyorsa o en büyük zararı bu ülkeye veriyor da. Biz IŞİD’e karşı sonuna kadar direneceğiz. Direnmek zorundadır halkımız.”

Öcalan’ın ablası 75 yaşında öldü

Abdullah Öcalan’ın ablası 75 yaşındaki Havva Keser öldü. Adana merkez Yüreğir ilçesine bağlı Yakapınar Mahallesi’nde yaşayan Havva Keser, yüksek tansiyon, şeker ve beyin kanaması teşhisiyle yaklaşık bir ay önce Özel Adana Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede yoğun tedaviye alınan Havva Keser’in dün Sabah vefat etti.
Demoratik Bölgeler Partisi (DBP) tarafından yapılan yazılı açıklamada, yaşamını yitiren Abdulah Öcalan’ın ablası Havva Keser’in cenazesi bugün saat 09.00’da Özel Adana Hastenesi’nden alınarak Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı Yakapınar)köyünde defnedileceği bildirildi.
Avukatı başvurdu
Havva Keser’in oğlu Osman Keser, “Abdullah Öcalan’ın cenazeye katılması en doğal hakkıdır. Ancak bu konuda bizim bir bilgimiz yok. Buna devlet, kendisi ve avukatları karar verecek” dedi. Abdullah Öcalan’ın Avukatı Ebru Günay, Bursa’ya gelerek Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na Öcalan’ın bu sabah vefat eden ablası Havva Keser’in cenaze merasimine katılması için izin başvurusunda bulundu. Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Öcalan’a cenaze izni verilip verilmeyeceğiyle ilgili soruya “Bu konudaki değerlendirmeyi devletimiz yapar” demekle yetindi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
15, bekleriz, ekim’e, icin, kadar, süreç


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Gülen'in iadesi için hukuki süreç başlatılacak Elysian Haber Arşivi 0 29 Nisan 2014 14:10