IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Ekim 2014, 21:21   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cumhurbaşkanı Erdoğan Gaziantep'te cami açtı




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz, biriz, kardeşiz' diyorsunuz. Hep birlikte 'Türkiye'yiz' diyorsunuz. İşte, bizi biz yapan da zaten bu. Bizi güçlü kılan da zaten bu. Bizi ayıramayacaklar, bizi bölemeyecekler" dedi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
İslahiye'de Sıdıka Tayyar Hatun Camisi'nin açılış törenine katılan Erdoğan, burada herkesi en kalbi duygularıyla selamlayarak, Kurban Bayramlarını kutladı Başbakan olduğu dönemde İslahiye'ye gelme sözü verdiğini, ancak planlanan günde aşırı sis yüzünden bunu gerçekleştiremediklerini anımsatan Erdoğan, ilçeye Cumhurbaşkanı olarak buraya gelmesinin nasip olduğunu söyledi.

"Bugün hem bayramın dördüncü gününde biraradayız hem de Şamil Tayyar kardeşimin merhume valideleri adına yapılmış olan Sıdıka Tayyar Hatun Camisi'nin de açılışını yapmak nasip oldu" diyen Erdoğan, şunları kaydetti: "Kardeşlerim, şu birliğiniz beraberliğiniz bir anda gerçekleşti. Hemen, muhacir kardeşlerimizi ziyaret ederken Belediye Başkanımıza "Hemen hazırlık yapın, ziyaretimizi gerçekleştirelim' dedik. Sizin, şu coşkunuz, heyecanınız bir şeyi gösteriyor. 'Biz, biriz. kardeşiz' diyorsunuz. Hep birlikte 'Türkiye'yiz' diyorsunuz. İşte, bizi biz yapan da zaten bu. Bizi güçlü kılan da zaten bu. Bizi ayıramayacaklar, bizi, bölemeyecekler. Bize, bu ülkede Türk'ü, Arap'ı, Kürt'ü ile aklınıza ne gelirse... Çünkü, biz yaratılanı yaratandan ötürü severiz. Kimseyi, bir kenara koymadık. Herkesi sadece Allah için sevdik."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, makamlar ve mevkilerin gelip geçici olduğuna işaret ederek, "Cumhurbaşkanı olsan ne olur, Başbakan olsan ne olur, Bakan olsan ne olur? Birgün ölecek misin, öleceksin. İki metre mezara koyacaklar mı?" dedi.

Şehitliğin burada olduğunu belirten Erdoğan, onların da yaşarken güçlü ve sağlam olduklarını, ancak yaşamlarını yitirdiklerini söyledi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bunların içinde şehitler var ve bu şehitlikte onlar defnedilirken hoca efendi ne diyor 'Er kişi niyetine' diyor ve oraya defnediyor. Şehitlerimizin makamı yücedir ama bizlerin makamı kim bilir nerede? Rabbim, inşallah bizleri de sevgili habibimin o sancağı altında toplananlardan eder. Hep söyledik, 'Uzun ince bir yoldayız, gidiyoruz gündüz gece' dedik ve gideceğiz gündüz gece."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslahiye'de bir değişimin başladığını vurgulayarak, değişimin yollarda, ara sokaklarda olduğunu söyledi. İslahiye'yi kısa zamanda çok daha farklı bir ilçe olarak görmeyi istediğini belirten Erdoğan, "Çünkü, İslahiye'ye bu yakışır. İslahiye'de bu sorumluluğu verdiğiniz kardeşleriniz, inanıyorum ki size mahcup olmayacaktır. İnşallah, çok daha modern bir İslahiye'yi sizlerin hizmetine sunacaklardır, bundan hiç şüphem yok" diye konuştu.

Erdoğan, şehitlerin ruhuna birer Fatiha gönderdiğini de ifade ederek, daha anlamlı günlerde İslahiye halkıyla buluşmak istediğini, herkesi Allah'a emanet ettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğle namazını da Sıdıka Tayyar Hatun Camisi'nde kıldı. Açılışa, bazı Ak Parti milletvekilleri, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve İslahiye Belediye Başkanı Kemal Vural da katıldı.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
açtı, cami, cumhurbaşkanı, erdoğan, gaziantepte


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan onay yaSmin Haber Arşivi 0 11 Eylül 2014 19:39
Gaziantep Nuri Mehmet Paşa Cami SimHa Güneydoğu Anadolu Bölgesi 0 28 Ağustos 2014 20:28
Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Erdoğan ile görüştü Seth Haber Arşivi 0 29 Haziran 2014 21:13
Gaziantep Cami ve Mescitleri Ecrin Güneydoğu Anadolu Bölgesi 10 02 Eylül 2011 22:22