IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Ekim 2014, 21:26   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kobani'de şiddetli sokak çatışmaları sürüyor




ŞANLIURFA’nın Suruç İlçesi’nin Mürşitpınar Mahallesi’nin karşısında Suriye tarafındaki Kobani’de IŞİD ile YPG güçleri arasındaki çatışmalar şiddetli şekilde devam ediyor. Gece boyu silahların susmadığı Kobani’de, sabah saatlerinde de patlamalar meydana geldi. Kobani’den dumanlar yükselirken, sınırın Türkiye tarafında ise güvenlik güçleri tarafından zırhlı araçlarla yoğun önlem alındı. Sabah saatlerinde koalisyon güçleri IŞİD hedeflerini vurdu. Bu sırada çatışmayı izleyen bazı vatandaşlar bombalanan bölge önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Kobani’yi ele geçirmek isteyen IŞİD militanlarının YPG güçleri ile çatışması devam ediyor. IŞİD tehdidinden kaçan binlerce insanın Türkiye’ye sığındığı Kobani’de, sokak savaşının başlamasıyla sınırı aşan mermiler nedeniyle 3 mahalle ve 3 bin Suriyeli’nin barındığı çadırkent risk taşıdığı gerekçesiyle valilik kararıyla boşaltıldı. YARALILAR TÜRKİYE’YE GETİRİLİYOR

Son birkaç gündür sokak savaşlarının şiddetli şekilde devam ettiği Kobani’de, IŞİD militanlarının hedefi olarak yaralanan 40 kadar YPG’li ise sınırdan geçirilerek tedavi için Suruç Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Halen süren şiddetli çatışmalar sırasında IŞİD ve YPG üyesi çok sayıda kişinin de yaşamını yitirdiği bildirildi.

DOĞU BÖLGESİ IŞİD’İN KONTROLÜNDE

Şiddetli çatışmaların sürdüğü Kobani’nin doğu bölgesi önemli ölçüde IŞİD kontrolüne geçti. Doğu bölgesindeki mahalleleri kontrolüne alan IŞİD militanları, buradaki bir tepe ile yüksek binaya bayrağını dikti. Güney ve batıda da çatışan IŞİD militanları Kobani merkezine yönelik saldırıları yoğunlaştırırken, YPG güçleri saldırıya karşı direnmeye devam ediyor.

SINIR HATTINDA YOĞUN ÖNLEM

Son günlerde çatışmaların yoğunlaşması ve sınırı aşan mermiler nedeniyle sınır hattındaki güvenlik önlemleri de en üst seviyeye çıkarıldı. Suriye’yi gören hakim tepelere tank ve obüslerin konuşlandırıldığı sınır hattında, zırhlı araçlarla görev yapan güvenlik güçleri ise sivillerin bölgeye yaklaşmasına izin vermiyor. Uyarılara rağmen sınır hattında toplanan ve bölgeden ayrılmayan kalabalık ise güvenlik güçlerince zaman zaman gazlı müdahale edilerek dağıtılıyor.

YABANCI PLAKALI ARAÇLARA YASAK

Öte yandan Suruç ilçe merkezinde de yoğun güvenlik önlemi alındı. Sınır hattına giden güzergah üzerinde birkaç ayrı bölgede kontrol noktası oluşturan güvenlik güçleri, buraya gelen araçları didik didik arayıp, içinde bulunanları kimlik kontrolünden geçiriyor. Güvenlik güçleri yaptığı kontrolde yabancı plakalı araçlar ile nüfusu Şanlıurfa olmayan kişilerin Suruç’a ve sınır hattına gidişine izin vermiyor.

IŞİD HEDEFLERİ BU SABAH DA VURULDU
Bu arad sabah saatlerinde ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları, Halep'e bağlı Kobani'deki (Ayn el Arap) terör örgütü IŞİD hedeflerini bombaladı. Bölgeden yükselen dumanlar, Şanlıurfa'nuın Suruç ilçesindeki sınır hattından görüldü. Bazı vatandaşlar, Suriye sınırı yakınlarındaki yüksek noktalara çıkarak, bombalamaları izledi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
çatışmaları, kobanide, sokak, sürüyor, şiddetli


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
IŞİD'ın Kobani'deki ilerleyişi sürüyor Seth Haber Arşivi 0 07 Ekim 2014 21:20
Sokak çatışmaları başladı Seth Haber Arşivi 0 06 Ekim 2014 13:24
Kobani’de sokak savaşı AngeL Haber Arşivi 0 04 Ekim 2014 10:55
İletişim çatışmaları Ecrin Makale - Araştırma - Ve Bilimsel Yazılar 0 17 Şubat 2012 23:31
Çocuk - Ebeveyn Çatışmaları Dilaold Aile Evlilik ve Çocuklar 0 14 Mayıs 2010 22:18