IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 08 Ekim 2014, 00:00   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kobani eylemlerinde ölü sayısı 4'e çıktı




Kobani'de IŞİD saldırılarını protesto etmek için dün başlayan şiddet eylemleri bir çok kentte bugün de devam ediyor. Öğle saatlerinde İstanbul ve Ankara başta olmak üzere çeşitli illerde olaylar çıktı. Olaylar akşam saatlerinde de sürdü. Muş'un Varto İlçesi'nde çıkan olaylarda bir kişi yaşamını yitirirken Siirt'in Kurtalan ilçesinde çıkan olaylarda da 2 kişi hayatını kaybetti. Gece saatlerinde son ölüm haberi Batman'dan geldi. Bununla beraber ölenlerin sayısı 4'e yükseldi. Yurt genelinde çıkan olaylarda onlarca kişi yaralandı. Bankalar ve ATM'ler tahrip edildi, Kızılay'a ait araçlar ateşe verildi, onlarca araç yakıldı.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

KADIKÖY KARIŞTI... İŞTE FOTOĞRAFLARI
Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Kurtalan ilçesine meydana gelen izinsiz gösterilerde, Yusuf Çelik ve Muhdi Erdoğan'ın hayatını kaybettiğini, Necmetin Çelik'in ağır yaralandığını bildirdi. Tutulmaz, vatandaşların sağduyu içerisinde davranıp, evlerine gitmelerini istedi. Kurtalan ilçesinde yaşanan olaylarda yaralanan 10 kişi Siirt Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.

Bu arada, Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, 4 siyasi partinin il başkanıyla bir araya geldi. Vali Tutulmaz, IŞİD'e tepki bahanesiyle Siirt'te düzenlenen izinsiz gösterilerin son bulması için AK Parti, HDP, AK Parti ve CHP il başkanlarıyla toplantı yaptı.

Toplantı çıkışında açıklama yapan HDP İl Başkanı Yılmaz Çınar, Siirt halkına taleplerini demokratik yöntemlerle dile getirmeyi tavsiye ettiklerini belirterek, "Demokratik talepleri, sağduyu çerçevesinde dile getirmelerini umuyoruz" dedi.

DBP İl Başkanı Mehmet Ata İnan ise Kobani'de Kürtlerin yanı sıra Süryani, Arap ve Türkmenlerin de yer aldığını dile getirerek, "Tüm halımız demokratik eylemlerini ortaya koydu. Bu saatten sonra halkımızı sağduyulu olmaya çağırıyoruz" diye konuştu.

BATMAN'DA 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ
Batman’da Kobani’ye destek için düzenlenen gösteriler sırasında çıkan olaylarda vücuduna kurşun isabet eden 23 yaşındaki Emrah Demir, kaldırıldığı Batman Bölge Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NDE ALARM
Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Kobani'de saldıralarını arttırmasının ardından İstanbul'da dün başlayan şiddet gösterileri nedeniyle İstanbul Emniyet Müdürlüğü alarm durumuna geçti, bütün izinler kaldırıldı. Kurban Bayramı tatili için il dışına çıkanlara acil dönüş talimatı verildi.

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
 

Etiketler
4e, çıktı, eylemlerinde, kobani, sayısı, Ölü


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kiev’de ölü sayısı 70’e çıktı MasteR06 Haber Arşivi 0 20 Şubat 2014 20:22
Gezi eylemlerinde dikkat çeken pankart Violent Haber Arşivi 1 18 Haziran 2013 21:39
Filipinler'de ölü sayısı 957'ye çıktı KarakıZ Haber Arşivi 0 20 Aralık 2011 08:55
Gözaltı sayısı 36'ya çıktı Collettivo Haber Arşivi 0 24 Eylül 2008 10:15